اقتصاد بین الملل

آیا افزایش دمای هوا، فقر و نابرابری را افزایش میدهد؟



به گزارش خبرنگار مهر، بانک جهانی، اخیراً گزارشی تحقیقی با عنوان «آیا افزایش دمای هوا، فقر و نابرابری را افزایش می‌دهد؟» شواهد جهانی از تجزیه و تحلیل داده‌های محلی را منتشر کرده است که در ادامه، چکیده‌ای از آن خواهد آمد.

این گزارش نشان می‌دهد که افزایش تنها یک درجه سانتیگراد دمای هوا، منجر به افزایش ۹.۱ درصدی فقر (با استفاده از آستانه فقر روزانه ۱.۹۰ دلار آمریکا) و افزایش ۱.۴ درصدی در شاخص نابرابری جینی می‌شود.

نکته حائز اهمیت آنکه اثرات نامطلوب افزایش یک درجه‌ای دمای هوا در مناطق فقیرتر که فاقد سیاست‌های عملی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند، بالاتر خواهد بود.

این گزارش کانالهای متعددی را برمی‌شمرد که از طریق آنها دمای هوای بالاتر، منجر به افزایش فقر و نابرابری خواهد شد. این عوامل در ادامه آمده است.

کاهش بازده محصول: دمای هوای بالاتر، می‌تواند بازده محصولات را کاهش دهد که نهایتاً می‌تواند منجر به گسترش ناامنی غذایی و فقر شود.

افزایش تهدیدات علیه سامتی افراد: دمای بالاتر می‌تواند خطر استرس گرمایی، بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های مسری را افزایش دهد. این خطرات می‌تواند منجر به از دست دادن بهره‌وری و افزایش هزینه های پزشکی شود که نهایتاً می‌تواند مردم را به سمت فقر هدایت کند.

آسیب به زیرساخت‌ها: دمای هوای بالاتر می‌تواند به زیرساخت‌های کشورها مانند جاده‌ها، پل‌ها و خطوط برق آسیب برساند. این آسیب، می‌تواند فعالیت‌های اقتصادی را مختل کرده و منجر به از دست دادن شغل و نهایتاً افزایش فقر شود.

مهاجرت اجباری: دمای بالاتر می‌تواند منجر به مهاجرت اجباری شود، زیرا مردم مجبور به ترک خانه‌های خود به دلیل پیامدهای فاجعه‌بار مربوط به تغییرات آب و هوایی هستند. این مهاجرت می‌تواند منابع جوامع میزبان را تحت فشار قرار داده و منجر به افزایش نابرابری شود. این گزارش نتیجه‌گیری می کند که با تداوم گرم شدن کره زمین، احتمالاً در آینده تأثیرات افزایش دمای هوا بر فقر و نابرابری آشکارتر خواهد شد؛ امری که ضرورت اقدام عاجل برای کاهش تغییرات آب و هوا و کاهش اثرات آن بر آسیب‌پذیرترین افراد در سراسر جهان را به وضوح آشکار می‌کند. چند یافته کلیدی دیگر از این گزارش در ادامه می‌آید:

– تأثیرات گرمای بیشتر بر فقر و نابرابری، ناهمگون است و کشورهای جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا، متحمل بیشترین آسیب ناشی از آن خواهند شد.

– پیامدهای منفی افزایش دمای هوا، در درازمدت آشکارتر خواهد شد، زیرا افراد زمان کمتری برای سازگاری پیدا کردن با آن خواهند داشت.

– اتخاذ و اعمال سیاست‌های کاهش تغییرات آب و هوایی، می‌تواند به کاهش اثرات افزایش دما بر فقر و نابرابری جوامع کمک کند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه