انرژی

تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق نیروگاه‌های پشت بامی



به گزارش خبرگزاری مهر، آیدین غزنوی اسگویی معاون پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو در گفت‌وگو ی رادیویی در رابطه با تجهیز ساختمان‌ها به پنل‌های خورشیدی افزود: برای ۱۰۰ متر فضای پشت بامی می‌توان با حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه حداقل ۱۰ کیلووات پنل خورشیدی نصب کرد.

به گفته وی اگر بتوانیم با ایجاد نظام اداری و ضوابط و نظارت بر اجرا فقط ساختمان‌های جدید را به سیستم انرژی‌های تجدیدپذیر مجهز کنیم، می‌توانیم بخش بزرگی از ناترازی شبکه را در طول چهار سال آینده کنترل کرده و سالانه معادل حدود ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم.

وی با اشاره به پیشرو بودن کشورهای آلمان و استرالیا در این زمینه، ادامه داد: بحث استفاده از پنل خورشیدی در کل دنیا به دو طریق توسعه پیدا می‌کند و کشورهای آلمان و استرالیا هم با حمایت دولت و هم با حمایت بخش خصوصی در این زمینه در حال پیشرفت هستند. دولت به صورت تضمینی برق را به مدت ۲۰ سال با قیمت فعلی خریداری می‌کند و با وجود افزایش رقم در هر سال، به صورت چهار الی پنج ساله کل مبلغ سرمایه‌گذاری شده برمی‌گردد.

معاون پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو در تشریح حمایت‌های دولتی و بخش خصوصی در این راستا افزود: سالانه تقریباً ۵۰۰ هزار واحد جدید در کشور ساخته می‌شود و در بخش خصوصی هم پتانسیل‌های خوبی وجود دارد، اما باید در نظر داشت که حمایت‌های بخش دولتی باعث تسریع تجهیز ساختمان‌ها به انرژی‌های تجدیدپذیر می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که متقاضیان برای دریافت پنل‌های پشت بامی به کجا مراجعه کنند، گفت: ابتدا می‌بایست برای گرفتن مجوز و تعیین پیمانکار و اطلاع از بقیه موارد به سامانه «مهرسان» سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق مراجعه شود. در زمینه پنل‌های خورشیدی شرکت‌های تولید کننده داخلی، سرمایه‌گذاری خوبی انجام شده است و شرکت‌های وارد کننده‌ای هم فعال هستند. در یکی از آزمایشگاه‌های مرجع کشور که در پژوهشگاه نیرو مستقر است، در زمان واردات هر پنل، پس از تست پنل، گواهینامه آن نیز بررسی شده و اگر کیفیت آن مورد تأیید قرار گیرد وارد بازار می‌شود.

غزنوی اسگویی با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت نیرو برای تحقق ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور، تاکید کرد: قطعاً تحقق این امر جز با حمایت دولت از بخش خصوصی و راه‌اندازی نیروگاه‌های پشت بامی شدنی نخواهد بود. نیروگاه‌های پشت بامی، هم برای مردم و هم برای دولت مزیت‌هایی دارد و فاصله مصرف و تولید را کاهش می‌دهد و همین امر موجب کاهش تلفات شبکه و هزینه توزیع و انتقال می‌شود؛ اساساً یکی از مهم‌ترین مزایای نیروگاه‌های خورشیدی، که باعث توسعه نیروگاه‌های پشت بامی در بخش خانگی، صنعتی و تجاری در دنیا شده است، سهولت تعمیر و نگهداری این نیروگاه‌ها می‌باشد.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه