چقدر رم برای لپ تاپ کافی است؟

چقدر رم برای لپ تاپ کافی است؟

بی راه نیست اگر بگوییم که همه ی ما حداقل یک بار در زندگی خود با چالش هایی نظیر: «کندی، فریز شدن، داغ شدن و …» لپ تاپ را تجربه کرده و در هنگام جستجو برای راهکارهای رفع این مشکلات با عبارت «کمبود رم» مواجه شده ایم، اما از «ظرفیت رم مناسب» یا حتی «نحوه عملکرد رم لپ تاپ» خود اطلاعی نداشته ایم!

اگر شما هم با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده و در پی ارتقاء رم لپ تاپ خود هستید، اما با موارد تاثیرگذار بر ارائه عملکرد رم لپ تاپ و ظرفیت رم متناسب با نیازهای خود آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم تا ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

رم چیست و در عملکرد لپ تاپ چه نقشی دارد؟

رم یک قطعه سخت افزاری است که مسئولیت ذخیره سازی موقتی داده های حائز اهمیت و موردنیاز برای ارائه عملکرد یک سیستم کامپیوتری اعم از داده های: «سیستم عامل، نرم افزارهای در حال اجراء، فایل های در حال استفاده و …» را بر عهده دارد.

به طور کلی می توان گفت که هر چه رم لپ تاپ قدرتمندتر باشد، پردازنده (CPU) آن لپ تاپ قادر است در زمان کوتاه تری به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابد و در نتیجه لپ تاپ عملکرد روان تری را، خصوصاً در زیر بار فشار و مالتی تسکینگ (اجراء و استفاده همزمان از چندین نرم افزار)، از خود ارائه دهد.

5 نکته کلیدی که پیش از خرید رم لپ تاپ باید به آن توجه کنید!

به طور کلی توصیه می شود در هنگام خرید رم لپ تاپ حتماً به 5 نکته ذیل توجه داشته باشید:

  1. فرم فاکتور

فرم فاکتور رم، به ابعاد فیزیکی ماژول رم اشاره دارد. به طور کلی توصیه می شود در هنگام خرید رم برای لپ تاپ خود، از «SO-DIMM» بودن فرم فاکتور رم و سازگاری آن با مادربرد لپ تاپ خود اطمینان حاصل کنید.

  1. نوع

نوع یا نسل رم به تکنولوژی ساخت و استانداردهای به کار گرفته شده در توسعه رم اشاره دارد. در حال حاضر تمامی لپ تاپ های مدرن از رم های نوع «DDR5» یا نسل قدیمی و نسبتاً کندتر آن، یعنی DDR4، پشتیبانی می کنند.

  1. فرکانس

فرکانس رم بیانگر «سرعت پردازش و انتقال داده ها توسط رم» بوده و با معیار مگاهرتز سنجیده می شود. به طور کلی هر چه فرکانس یک رم لپ تاپ بالاتر باشد، آن رم قادر است تا اطلاعات را در زمان کوتاه تری پردازش و انتقال دهد.

  1. تایمینگ

تایمینگ رم به «تأخیر زمانی دسترسی رم به داده ها» اشاره داشته و عموماً با معیار « CL xx» مانند «CL16» سنجیده می شود. به طور کلی هر چه عدد xx در CL رم لپ تاپ پایین تر باشد، آن رم قادر است سرعت عملکرد بالاتری را ارائه دهد.

  1. ظرفیت

ظرفیت رم بیانگر «حجم داده های قابل ذخیره سازی روی رم» بوده و با معیار «گیگابایت» سنجیده می شود. در بخش بعدی این مطلب، این شاخصه را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.

یک لپ تاپ به چه مقدار رم نیاز دارد؟

همان طور که پیش تر مطرح شد، مؤلفه هایی همچون: «نوع، ظرفیت، فرکانس و …» رم لپ تاپ به شدت بر روی سرعت عملکرد لپ تاپ و در نتیجه رقم زدن یک تجربه کاربری آسان و خوشایند برای کاربر، تأثیرگذار هستند.

با این حال جالب است بدانید که برای تجربه عملکرد روان و ایده آل لپ تاپ، مقدار هر یک از مؤلفه های فوق به حوزه کاربری لپ تاپ و پر استفاده ترین نرم افزارها وابستگی داشته و برای هر کاربر متفاوت است! به همین دلیل در این بخش به بررسی کوتاه مشخصات کلیدی رم برای 5 حوزه کاربری رایج می پردازیم.

  • رم لپ تاپ عمومی

به طور کلی درصد قابل توجهی از کاربران عمومی از لپ تاپ خود تنها برای رسیدگی به کارهای روزمره نظیر: «وب گردی، تماشای فیلم و سریال، چک کردن ایمیل، استفاده از نرم افزارهای مایکروسافت آفیس و …» استفاده می کنند.

به همین دلیل می توان گفت که یک رم لپ تاپ 8 گیگابایتی (نوع DDR4 با حداقل فرکانس 2400 مگاهرتز یا نوع DDR5 با حداقل فرکانس 4800 مگاهرتز) نیازهای اساسی این گروه از کاربران را مرتفع می کند.

  • رم لپ تاپ تحصیلی

همان طور که از نام حوزه کاربری «تحصیلی» پیداست، عموم کاربران این حوزه از لپ تاپ خود به منظور «رسیدگی به تکالیف و پروژه های درسی» و «مطالعه منابع درسی» استفاده می کنند.

با این حال از آنجایی که پیچیدگی نرم افزارهای مورد استفاده محصلان، با توجه به «سطح، مقطع و رشته» تحصیلی آنان تعیین می شود؛ پیشنهاد یک ظرفیت خاص برای تمامی مقاطع تحصیلی دشوار است!

به همین دلیل به محصلان سطوح پایه (دانش آموزان) توصیه می کنیم تا برای «رسیدگی به تکالیف و استفاده از نرم افزارهای ساده» یک رم لپ تاپ از نوع DDR4 (حداقل فرکانس 2400 مگاهرتز) یا DDR5 (حداقل فرکانس 4800 مگاهرتز) با ظرفیت «8 گیگابایتی» را انتخاب کنند.

این در حالی است که با توجه به نیاز دانشجویان برای «استفاده از نرم افزارهای پیچیده رشته های مهندسی، گرافیک و …»، حداقل ظرفیت رم «16 گیگابایتی» را پیشنهاد می کنیم.

  • رم لپ تاپ برنامه نویسی و توسعه نرم افزار

در حالت کلی، برنامه نویسان و توسعه دهندگان بسته به «نوع پروژه» و «ابزارهای پراستفاده» خود به ظرفیت های متفاوتی از رم لپ تاپ نیاز دارند.

با این حال برای اجراء ابزارهای محیط توسعه یکپارچه (IDE) نظیر: «IntelliJ IDEA یا Visual Studio» یا ماشین های مجازی نظیر: «VMWare یا VirtualBox» در پروژه های «کوچک-متوسط» رم لپ تاپ نوع DDR4 (حداقل فرکانس 3200 مگاهرتز) یا DDR5 (حداقل فرکانس 5200 مگاهرتز) با ظرفیت «16 گیگابایتی» رم ایده آلی است.

این در حالی است که برای رسیدگی به پروژه های «نسبتاً بزرگ» و «بسیار بزرگ و پیچیده»، به ترتیب، ظرفیت های «32 گیگابایتی» و «64 گیگابایتی» پیشنهاد می شوند.

  • رم لپ تاپ گیمینگ

در حالت کلی عملکرد نرم افزارهای گرافیک محور (از جمله بازی های ویدیویی)، به شدت به رم وابستگی دارد! به همین دلیل ظرفیت بالا و قدرتمند بودن رم لپ تاپ گیمینگ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و به صورت بالقوه از بروز چالش هایی همچون: «افت نرخ فریم، تأخیر در اجراء بازی، فریز شدن تصویر و …» جلوگیری می کند.

با این حال، مشابه با 2 حوزه کاربری پیشین، مشخصات کلیدی رم لپ تاپ گیمینگ نیز به «سطح» گیمر و پیچیدگی بازی های موردعلاقه وی (بازی های نسبتاً آسان، بازی های AAA، استریمینگ و …) وابستگی دارد!

به همین جهت پیشنهاد می شود که گیمرهای مبتدی یک رم لپ تاپ نوع DDR5 (حداقل فرکانس 5200 مگاهرتز) با حداقل ظرفیت «16 گیگابایتی» را برای لپ تاپ خود برگزینند.

این در حالی است که برای گیمرهای «نیمه حرفه ای» و «حرفه ای» به ترتیب، ظرفیت رم «32 گیگابایتی» و «64 گیگابایتی» پیشنهاد می شود.

  • رم لپ تاپ طراحی گرافیکی و تولید محتوا

به طور کلی درصد قابل توجهی از کاربران حوزه طراحی گرافیک و تولید محتوا (خصوصاً محتوای بصری) برای رسیدگی به پروژه های خود از نرم افزارهای گرافیک محور پیچیده همچون: «اتوکد، مایا، بلندر، ادوبی پریمیر، افترافکت و …» که به شدت به رم متکی می باشند، استفاده می کنند.

به همین دلیل لازم است این گروه از کاربران، یک رم لپ تاپ قدرتمند از نوع DDR5 (حداقل فرکانس 5600 مگاهرتز)، با حداقل ظرفیت «32 گیگابایت» برای پروژه های سطح «مبتدی-متوسط» و حداقل ظرفیت «64 گیگابایت» برای پروژه های سنگین مبتنی بر «رندرینگ سه بعدی پیچیده، تولید یا ویرایش ویدیو 4K یا 8K و …» را برای سیستم خود انتخاب کنند.

نکته:

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی مشخصات کلیدی یک رم لپ تاپ ایده آل، پیشنهاد می کنیم مقاله جامع «چه مقدار رم لپ تاپ برای چه کاری مناسب است؟» را مطالعه کنید.

بهترین برند رم لپ تاپ

در حالیکه طیف گسترده ای از سازندگان قطعات سخت افزاری در حوزه طراحی و ساخت رم لپ تاپ نیز فعالیت دارند؛ با این حال به گفته صاحب نظران و کارشناسان این حوزه، اکثر کاربران در هنگام خرید رم محصولاتی از سازندگان صاحب نام و معتبری همچون: «کروشیال، جی اسکیل، سامسونگ، کینگستون، تیم گروپ، کورسیر و ای دیتا» را برای لپ تاپ خود بر می گزینند.

رم لپ تاپ باکیفیت را از کجا بخریم؟

شما می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی لپ مال، ضمن مشاهده طیف گسترده ای از رم های لپ تاپ از برترین و معتبرترین برندهای جهانی و بررسی مشخصات آن ها، رم لپ تاپ سازگار با بودجه مالی و متناسب با نیازهای اساسی خود را به آسانی خریداری کرده و در سراسر نقاط ایران آن را درب منزل خود تحویل بگیرید.

همچنین به منظور تسهیل هر چه بیشتر فرآیند انتخاب رم لپ تاپ، امکان دریافت مشاوره تلفنی رایگان نیز در اختیار شما قرار داده شده و شما می توانید از طریق تماس با شماره «02188803514» از مشاوره تخصصی کارشناسان ما در لپ مال نیز بهره ببرید.

لازم به ذکر است که در صورت تمایل به خرید حضوری در شهر تهران، می توانید با مراجعه به آدرس «خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه طالقانی، مرکز کامپیوتر ایران، طبقه سوم، واحد 324»، ضمن دریافت مشاوره تخصصی، به آسانی رم لپ تاپ ایده آل خود را انتخاب و خریداری فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا