ارتباطات و فن آوری اطلاعات

دیگر نگران گاز نباشید! – ایسنا



پس از برخی نگرانی‌هایی که درباره تامین گاز در فصل سرد سال به وجود آمده بود، حالا به نظر می‌رسد که با افزایش جدی ظرفیت ذخیره سازی، این نگرانی به زودی برطرف خواهد شد.

به گزارش ایسنا، ایران به عنوان یکی از اصلی ترین دارندگان ذخایر گازی در جهان، در سال‌های گذشته در کنار صادرات، تمام نیاز داخلی در فصل سرما را نیز با توان داخلی تامین کرده است. با این وجود اما با توجه به افزایش جدی مصرف در زمستان، نگرانی‌هایی درباره تامین گاز به وجود می‌آمد که حالا وزارت نفت از بهبود شرایط در این حوزه خبر داده است.

ذخیره روز: گاز

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت گفت: برای وزارت نفت تکلیفی دیده شده است که در صورت تصویب آن، مقدار ذخیره‌سازی گاز نسبت به شرایط کنونی، معادل پنج درصد مصرف گاز کشور می‌شود. هم‌اکنون سه میلیارد مترمکعب ذخیره‌سازی از طریق میدان‌های گازی شوریجه و سراجه انجام می‌شود که بر اساس پیش‌بینی‌های در نظر گرفته شده رقم ذخیره‌سازی به ۱۲ میلیارد مترمکعب برسد. به این معنا که ما می‌توانیم بخش قابل‌توجهی از گاز را در شش ماه نخست سال ذخیره‌سازی و در زمستان و زمان برودت هوا از آن استفاده کنیم.

حوزه انرژی امروز دو خبر خوب دیگر نیز داشت. محسن خجسته مهر عصر امروز در حاشیه بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، درمراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت پتروپارس و شرکت تأسیسات دریایی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران با تصمیم‌گیری وبرنامه‌ریزی به‌موقع وارد فاز اجرایی می‌شود، اظهار کرد: با توجه به این‌که میدان گازی فرزاد بی، میان ایران و عربستان مشترک است، باواگذاری ساخت این جکت به شرکت تأسیسات دریایی، بسته توسعه میدان گازی فرزاد بی، عملا وارد فاز توسعه شده است.

در کنار آن، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: این شرکت به‌عنوان مجری پروژه پالایشگاه شهید سلیمانی انتخاب شده است و به‌زودی کلنگ این پروژه به زمین خواهد خورد.

رونمایی روز: برنامه هفتم توسعه

امروز مقامات دولت از برنامه هفتم توسعه رونمایی کردند. رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: لایحه برنامه هفتم توسعه در ۲۲ فصل و بخش تنظیم شده و نگاه اصلی در برنامه، حل ناترازی‌ها در کشور است.

همچنین میثم لطیفی امروز (شنبه) در همایش معرفی سند برنامه پنج ساله هفتم توسعه، درباره ایجاد هم ترازی در وزارتخانه‌ها اظهار کرد: پیش از این اصل هم‌ترازی برای بحث حقوق و دستمزد بود، اما در سنوات اخیر از این موضوع برای حفظ جایگاه و مرتبط استفاده شد؛ بنابراین حکمی در برنامه هفتم توسعه برای ممنوعیت در این زمینه اعلام کردیم.

معاون سازمان برنامه و بودجه نیز از بدهی‌های دولت گفت. معاون سازمان برنامه و بودجه مهمترین مشکل بودجه را عدم پیش‌بینی تعهدات سالانه اعلام کرد و گفت: مجموع بدهی دولت به نظام بانکی و همچنین سازمان ها حدود ۱۱۴۴ هزار میلیارد تومان، بدهی شرکت های دولتی نیز حدود ۱۸۹۴ هزار میلیارد تومان و بدهی دولت به صندوق توسعه ملی حدود ۷۴ میلیارد دلار است.

مقاومت روز: شاخص کل بورس

بازار سرمایه هفته را با روند کاهشی استارت زد. شاخص کل بورس امروز با ۲۳ هزار و ۳۲۴ واحد کاهش کانال ۳۰۰ هزار واحد را از دست داد و در رقم دو میلیون و ۲۹۸ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با ۴۱۱۲ واحد نزول در رقم ۷۶۰ هزار و ۹۷۴ واحد ایستاد.

در تورم اما روند ماهانه کاهشی بوده است. مرکز آمار ایران در گزارشی جزئیات تورم نقطه‌ای و ماهانه فروردین امسال را به تفکیک دهک‌های درآمدی و استان‌ها اعلام کرد که بر اساس آن تورم ماهانه فروردین ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ کاهشی بوده است.

ایسنا همچنین در گزارشی با عنوان تورم در ایران از کجا می‌آید؟ به بررسی وضعیت این شاخص پرداخته است.

شمارس معکوس روز: پروازهای حج

اعزام حجاج ایرانی به عربستان سعودی به زودی آغاز خواهد شد. مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: بامداد چهارشنبه سوم خرداد اولین کاروان زائران به حج اعزام می‌شود.

همچنین رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: یک ایرلاین را به‌عنوان معین در نظر گرفتیم که بتوانیم به جز ایران‌ایر برای خدمت‌گزاری داشته باشیم که هنوز به نتیجه نرسیده اما در روزهای آینده تکلیف آن مشخص می‌شود.

در حوزه تجارت نیز خبرها از کاهش واردات برنج حکایت دارد. واردات برنج در نخستین ماه امسال با کاهش حدود ۵۲ درصدی مواجه شده است. در این میان هندی‌ها بزرگترین واردکننده و اماراتی‌ها گران ترین واردکننده برنج به ایران به شمار می‌روند.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه