به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش ملکی فر در مراسم افتتاحیه رویداد تخصصی پلیس هوشمند که امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به تاریخچه شکل گیری این صندوق گفت: این صندوق مولود قانون دانشبنیان بوده و در سال ۱۳۸۹ که قانون دانشبنیان به تصویب رسید و مقرر شد صندوقی بهمنظور تأمین مالی شرکتهای دانشبنیان راه اندازی شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ضمن اشاره به اینکه این صندوق با سرمایه اولیه سه هزار میلیارد تومانی شکل گرفت، افزود: سال گذشته هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی تصویب کرد، سرمایه صندوق طی پنج سال آینده به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.
ملکی ضمن بیان این مطلب که تعداد شرکتهای دانشبنیان به بیش از هشت هزار و ۵۰۰ شرکت رسیده است، بیان کرد: سرمایه صندوق خیلی تناسبی با نیازهای مالی شرکتهای دانشبنیان ندارد و امیدواریم به مطالبه ما پاسخ داده شود تا بتوانیم منابع بیشتری را جذب صندوق کنیم.
وی با اشاره به اینکه امسال با دستور رئیس جمهور، هیأت عامل چهارم صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز به کار کرده است، بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی یک نهاد هیأت امنایی است که رئیس هیات امنا را رئیس جمهور انتخاب میکند. صندوق نقشی در احراز صلاحیت شرکتهای دانشبنیان ندارد و فقط وظیفه تأمین مالی این شرکتهای دانشبنیان را عهده دار است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با ذکر این آمار که بیش از ۵۰ درصد شرکتهای دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکنند، تصریح کرد: هزار و ۹۷۰ شرکت در حوزه سختافزار و الکترونیک و بیش از هزار و ۸۵۰ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات فعالیت دارند.
ملکیفر ضمن اعلام اینکه فروش شرکتهای دانشبنیان در حال حاضر از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است، اظهار کرد: سرمایه سه هزار میلیارد تومانی صندوق با این فروش ۴۰۰ هزار میلیاردی همخوانی ندارد و ما تلاش کردیم مابقی منابع را برای شرکتهای دانشبنیان بهویژه منابع بازار سرمایه و ابزارهایی مثل تأمین مالی جمعی بهکاربگیریم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در همین راستا به فکر توسعه بازار این شرکتها نیز هستیم و شرکتهای دانش بنیان نیاز دارند خدمات خود را در داخل و خارج کشور به فروش برسانند بنابراین برای توسعه بازار آنها ابزارهای متعددی را در نظر گرفته ایم.
وی با اشاره به حمایتهای بلاعوض صندوق از شرکتهای دانش بنیان گفت: امروز در بیش از ۳۰۰ نمایشگاه داخلی از شرکتها حمایت بلاعوض شده و شرکتها با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی میتوانند در نمایشگاههای خارجی نیز حضور مییابند.
وی از برگزاری رویداد صنایع غذایی در هفته آینده خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این رویدادها این است که طرف عرضه را به تقاضا متصل کنیم و بعد از اتصال آنها، نوبت به خدمات مالی صندوق میرسد. در موضوع ضمانتنامهها شرکتهای دانشبنیان میتوانند از طریق صندوق به بانکها معرفی شوند.
این مقام مسول صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برگزاری ۳۵ رویداد تبادل فناوری توسط صندوق گفت: در این رویدادها توانستیم بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نیاز دستگاههای اجرایی و صنایع بزرگ را به شرکتهای دانشبنیان معرفی کنیم و ۱۹۲ صنعت بزرگ کشور در این رویدادها شرکت کردند. در مجموع بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد در این رویدادها به امضا رسیده است.
ملکی فر همچنین به برگزاری اولین رویداد تبادل فناوری پلیس هوشمند با همکاری نیروی انتظامی در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد و گفت: در این رویداد ۳۴ نیاز فناورانه از سوی فراجا مطرح شد و ۲۴ تفاهم نامه به امضا رسید و بر اساس تازهترین گزارش، ۱۴ شرکت دانش بنیان موفق شدند با فراجا همکاری کنند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر