بانک،بیمه،بورس

۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شد



به گزارش خبرنگار مهر، شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین با بیان اینکه تاکید برنامه هفتم توسعه بر رشد اقتصادی است، اظهار کرد: امروز مهم‌ترین مسئله و دلنگرانی ما تداوم ناترازی‌هاست چراکه ناترازی دیگر محدود به یک حوزه نیست و مرکب و سرایت‌پذیر شده است. اینجا باید به حکمران نهیب زده شود.

وی افزود: در کمتر از ۵ سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شده‌ایم. متأسفانه هم اکنون ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر سوخت در نظر گرفته شده است.

حسینی تاکید کرد: بودجه یک سند حسابداری نیست بلکه یک ابزار حکمرانی است و باید به کمک آن مانع ناترازی‌ها شویم. گاهی دیده شده جایگاه این سند تا حد سند حسابداری کاهش یافته است. امیدوارم ثمره این همایش‌ها به ما کمک کند از غفلت حکمرانی بیرون آمده و با رفع ناترازی حکمرانی به ما در رفع ناترازی‌ها کمک کند.

وی در ادامه تصریح کرد: در بحث قوانین اقتصاد دیجیتال ما عقب هستیم. البته دقت کنیم نباید جلوی شتاب تکنولوژی را بگیریم. نباید جلوی چیزی که سود مردم در آن است را گرفت زیرا جنبه‌های فنی معطل تصمیمات و قوانین گذاری ما نمی‌ماند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ما وارد عصر ارزهای جهانی شدیم و ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین دیگر یک ارز ملی نیست و متعلق به همه است.

وی افزود: یکی از اهدافی که در برنامه هفتم توسعه آمده این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP 10 درصد باشد. ما در این حوزه‌ها خیلی عقب هستیم و باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و نباید جلوی شتاب تکنولوژی را بگیریم. پیشرفت‌های فنی و تجاری سریع و شتابان است و اگر بتوانیم آنها را به نظم در بیاریم فرصت است؛ وگرنه ممکن است تهدید باشد، زیرا سود مردم در استفاده از این تکنولوژی هاست.

حسینی با بیان اینکه پیش نویس سند راهبردی کلان در این حوزه که بانک مرکزی شروع کرده، اقدامی مثبت و عالی است؛ تاکید کرد: استفاده از کریپتوکارنسی ها رواج پیدا کرده؛ بنابراین باید برای آن مقررات گذاری‌هایی صورت بگیرد. باید نهاد حکمرانی به این حوزه ورود کند، همچنین همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اشاره کردن باید برای کریپتوها تقسیم بندی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه هر پول، یک دارایی محسوب می‌شود؛ تصریح کرد: ولی هر دارایی پول محسوب نمی‌شود که این موضوع روی مفهوم پول اثر می‌گذارد. بیت کوین ملیت ندارد، یعنی متعلق به هیچ کشوری نیست و هر فردی در هر کشوری می‌تواند اقدام به ماین یا استخراج آن کند. تعریف پول باید صحیح باشد؛ چون در اندازه‌گیری نقدینگی اثر دارد و کریپتوکارنسی‌ها روی سیاست‌های پولی اثر گذار است.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه