به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این جریمه به دلیل سواستفاده از سرویس های خرید آنلاین بود. گوگل مدعی شده بود رگولاتورها نتوانسته اند عملکرد آنتی تراست این شرکت را نشان دهند.
پس از آنکه دادگاه جنرال در ۲۰۲۱ میلادی جریمه وضع شده بر گوگل توسط مارگارت وستاگر کمیسیونر آنتی تراست اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ میلادی را را رد کرد، این شرکت برای لغو جریمه دست به دامن دیوان عدالت عالی منطقه(CJEU) شد.
این نخستین مورد از ۳ جریمه وضع شده برای عملکرد آنتی تراست گوگل است که طی دهه گذشته۸.۲۵ میلیارد دلار برای شرکت هزینه داشته است.
وکیل گوگل مدعی شد کمیسیون اتحادیه اروپا نتوانسته نشان دهد شیوه برخورد متمایز شرکت با رقبایش، سواستفاده جویانه بوده و از سوی دیگر برخوردهای متمایز ضد رقابت نیستند.
او در حضور پنلی متشکل از ۱۵ قاضی گفت: شرکت ها برای حفظ رقابت با رقبایشان برخوردی یکسان ندارند. آنها با شیوه برخورد متمایز با یکدیگر رقابت می کنند. محور رقابت برای یک شرکت متمایز سازی خود از رقبایش است نه اینکه در همه موارد مشابه رقبا باشد.
وی در ادامه افزود: تبدیل هر برخورد متمایز و به خصوص برخورد های متمایز با شرکت های طرف اول و ثالثبه یک رفتار سواستفاده جویانه، رقابت را زیر سوال می برد و توانایی و انگیزش شرکت ها برای رقابت ونوآوری را مختل می کند.
اما وکیل کمیسیون اتحادیه اروپا ادعای گوگل را رد کرد و گفت: این شرکت از الگوریتم هایش به طور ناعادلانه استفاده کرده تا سرویس های خرید خود را با قیمت رقابتی تر عرضه کند که این امر خلاف قوانین آنتی تراست اتحادیه اروپا است. گوگل این حق را داشت که الگوریتمهایی را اعمال کند که دید برخی از نتایج را که کمتر مربوط به یک جستار کاربر هستند را کاهش دهد. اما این شرکت اجازه نداشت از الگوریتم هایش برای سلطه بر بازار جستجو استفاده کند و موقعیت خود در سرویس خرید را با ترویج خدمات خود در نتایج جستجو گسترش دهد.
دیوان عدالت عالی اتحادیه اروپا در ماه های آینده رای خود را اعلام می کند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر