به گزارش خبرنگار مهر، صنعت تولید لنزهای تماسی (CL) در جهت ارتقای تجربه استفاده از این محصولات گام های بزرگی برداشته است.
با این وجود بسیاری از افرادی که از این لنزها استفاده می کنند، از خشکی چشم رنج می برند که به « خشکی چشم ناشی از لنز تماسی»(CLIDE) مشهور است.
دلیل این امر نیز کاهش میزان اشک، ناپایداری لایه اشکی، افزایش اسمولاریته اشک و به دنبال آن التهاب و در نتیجه ناراحتی چشمی است.
در همین راستا گروهی از محققان با کمک روح اله نصیری، الهام داوودی و احسان حق نیاز در پژوهشی جدید نازک شدن لایه اشکی بین لنز و سطح چشم را بررسی کردند و برای این منظور طرح اولیه لنز تماسی با ریز کانال هایی که اشک را از لایه اشکی پیش عدسی(PrLTF) به سطح چشمی روی عدسی می برد، مطالعه کردند.
این تحقیق نشان داد یک سیستم که پلک زدن را تقلید می کند با کمک هیدروژل میکروسیال پلی (۲-هیدروکسی اتیل متاکریلات) (پلی (HEMA)) با میکروکانالهای یکپارچه به ایجاد جریان در میکروکانال ها کمک می کند.
این پژوهش نشان داد انتقال اشک از لایه اشکی پیش عدسی به سطح چشمی روی عدسی با کمک حرکت پلک با فشار ۰.۱تا ۵ کیلوپاسکال ( مشابه فشار پلک انسان) امکانپذیر است.
البته شبیه سازی هایی برای پشتیبانی از این فرضیه نیز انجام شد. تحقیق مذکور امکان توسعه لنزهای تماسی با ریز کانال هایی را نشان داد که با انتقال اشک به سطح لنز چشمی، احتمال «خشکی چشم ناشی از لنز تماسی» به حداقل می رسد یا ازبین می رود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر