به گزارش خبرنگار مهر، کاهش ۲ درصدی ورودی سدها، ۶۰ درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف میشود، ادارات تهران موظف به کاهش مصرف برق شدند و جلوگیری از هدررفت سالانه ۱.۳ میلیارد مترمکعب گاز در پارس جنوبی از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
رشد ۶ درصدی مصرف برق نسبت به سال قبل
بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشات راهبری شبکه برق کشور، پیک تقاضای مصرف برق در هفته سی و هشتم سال جاری به ۴۷ هزارو ۵۴۶ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶.۳۴ درصد رشد داشت.
بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته سی و هشتم سال جاری در روز سه شنبه (۱۳ آذر ماه) به ۴۷ هزار ۵۴۶ مگاوات رسید. این میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۴ هزارو ۷۱۳ مگاوات بوده است که در سال جاری ۶.۳۴ درصد رشد داشته است.
چرا قیمت برق ۳۸ درصد گران شد؟
محمد بهرامی سیفآبادی، نماینده کهگیلویه، بویر احمد و دنا در مجلس شورای اسلامی و نایبرئیس دوم کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی اظهار کرد: این افزایش یکسان تعرفه، بهویژه برای اقشار کمدرآمد جامعه، نارضایتیهای گستردهای ایجاد کرده است. در سالهای گذشته، روش پلکانی در تعرفهگذاری به گونهای طراحی شده بود که افراد با مصرف کمتر از مزایای کاهش هزینهها بهرهمند شوند و پرمصرفها هزینه بیشتری بپردازند. این سیاست، بهطور مشخص به نفع اقشار ضعیف بود و عدالت بیشتری را در توزیع بار هزینهها ایجاد میکرد.
افزایش ۲۰ درصدی مصرف گاز بخش خانگی نسبت به پارسال
براساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، از ۸۵۷ میلیون مترمکعب گاز تزریقی به شبکه سراسری در روز جمعه (۱۶ آذر)، ۵۶۶ میلیون مترمکعب به بخش خانگی، تجاری و صنایع جز اختصاص یافت.
این مقدار از مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز، ۶۶ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه را شامل میشود که در مقایسه با روز مشابه پارسال ۲۰ درصد افزایش داشته است.
ورودی سدها ۲ درصد کاهش یافت
در سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه) تا ۱۷ آذر میزان ورودی سدها ۳ میلیارد و۷۰۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که مدت زمان سال گذشته ۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون متر مکعب میرسید و اکنون کاهش ۲ درصدی ورودی سدها را شاهد هستیم.
البته خروجی سدها کمی امیدوار کننده به نظر میرسد و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش یک درصدی را نشان میدهد به طوری که در از ابتدای مهر ماه تا ۱۷ آذر ماه خروجی سدها ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که سال گذشته این عدد به ۵ میلیارد و ۶۷۰ میلیون متر مکعب میرسید.
تولید گاز در ایران به ۲۷۵ میلیارد متر مکعب در سال رسیده است
محسن پاکنژاد گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه و یکجانبه دولت آمریکا در چند سال گذشته، بخش قابلتوجهی از پروژههای برنامهریزیشده در زمینه توسعه بخش گاز (بالادستی و پاییندستی)، با موفقیت به انجام رسیده که به افزایش تولید گاز طبیعی ایران تا سطح ۲۷۵ میلیارد مترمکعب در سال منجر شده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون سهم گاز طبیعی در سبد مصرف انرژی در کشور ایران به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است، گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی برای اجرای برنامههای افزایش تولید گاز طبیعی، بهینهسازی مصرف و افزایش کارایی انرژی ازجمله اهداف کلیدی صنعت گاز جمهوری اسلامی ایران است.
مصرف گاز در استان تهران ۳۴ درصد افزایش یافت
علی اصغر نوایی، سخنگوی شرکت گاز استان تهران گفت: مصرف گاز در استان تهران، طی ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۱۰۶ میلیون مترمکعب در روز رسیده است این میزان مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۳۴ درصد افزایش همراه بوده است.
افزایش ۳۴ درصدی مصرف گاز تا سال ۲۰۵۰
محمد حامل دبیر کل مجمع کشورهای صادر کننده گاز، در آئین افتتاح بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران اظهار کرد: مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۲۳ به مقدار بیسابقهای افزایش یافته است و مجمع کشورهای صادرکننده گاز پیش بینی میکند مصرف گاز طبیعی تا سال ۲۰۵۰ افزایش ۳۴ درصدی داشته باشد.
قراردادهای جدید تولید گاز تا پایان سال امضا میشود
محسن پاک نژاد در حاشیه بیست و ششمین اجلاس کشورهای صادر کننده گاز در جمع خبرنگاران گفت: تا پایان سال قراردادهای با ارزشی در حوزه گاز امضا میکنیم که با اجرایی شدن آن تولید گاز در یک بازه زمانی مشخص افزایش پیدا میکند و بخشی از قرار دادها شامل فشار افزایی میشوند.
وی ادامه داد: ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی در این گونه مجامع اثبات میکند که هنوز در تصمیمات بین المللی در حوزه انرژی نقش ایفا میکند
محدودیتهای برق برای پایتختنشینان پرمصرف
اطلاع هموطنان تهرانی و مشترکان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ میرساند در راستای مدیریت مصرف و توزیع عادلانه انرژی؛ انشعاب برق مشترکان پرمصرفی که مصرف برق آنان بیش از دو و نیم برابر الگوی مصرف باشد محدود خواهد شد.
شایان ذکر است این دسته از مشترکان حدود ۳ درصد از مشترکان برق خانگی شهر تهران را تشکیل داده اما ۱۲ درصد از مصرف برق این کلان شهر را به خود اختصاص دادهاند.
مصرف ۷۰ درصد گاز ارسالی به شبکه در بخش خانگی
سیدحسن موسوی با بیان اینکه روز گذشته (۱۸ آذر) ۸۵۹ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق شده است، اظهار کرد: از این مقدار، ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف شده است که ۷۰ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه را شامل میشود.
وی اظهار کرد: مقدار گاز مصرفشده در روز گذشته در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.
سدهای تهران ۲۰ درصد آب دارند
عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور گفت: تاکنون میزان بارندگی در مقیاس کشوری حدود ۳۵ میلمتر بوده است که نسبت به شرایط نرمال، حدود ۲۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی موجودی ۵ سد تهران را با حدود ۳۷۳ میلیون مترمکعب، دارای ۲۰ درصد پرشدگی خواند و افزود: اکنون سد امیرکبیر ۶۳ میلیون مترمکعب آب دارد و درصد پرشدگی آن حدود ۳۵ درصد است؛ سد لتیان ۲۵ میلیون مترمکعب با ۳۴ درصد پرشدگی، سد لار ۲۴ میلیون مترمکعب با ۳ درصد پرشدگی، سد طالقان با فاصله دور از تهران حدود ۲۳۹ میلیون مترمکعبب آب و حدود ۵۴ درصد پرشدگی و سد ماملو نیز ۳۴ میلیون مترمکعب آب که ۱۴ درصد پرشدگی دارد.
مصرف گاز بخش خانگی در آذر امسال برابر با بهمن پارسال شد
سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز یکشنبه (۱۸ آذر) گفت: در مقطع فعلی، نگاه ملی به موضوع مدیریت مصرف گاز در کشور و در نظر گرفتن اولویتها، ضرورتی انکارناپذیر است.همانطور که بارها تأکید کردیم، حفظ جریان پایدار گاز برای بخش خانگی اولویت و خط قرمز شرکت ملی گاز ایران در دوره سرد سال است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با مقایسه مقدار مصرف گاز نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: با توجه به کاهش دما در هفتههای گذشته، روند مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز بهصورت چشمگیری افزایش یافته، به نحوی که مصرف گاز بخش خانگی – تجاری در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۰ میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است، این ارقام حاکی از این است که مصرف فعلی در آذر برابر با حدنصاب مصرف در بهمن پارسال است.
جلوگیری از هدررفت سالانه ۱.۳ میلیارد مترمکعب گاز در پارس جنوبی
غلامعباس حسینی مدیرعامل مجتمع گازی پارس جنوبی گفت: روزانه مقدار انتشار گازهای مشعل حدود ۳.۶ میلیون مترمکعب کاهش مییابد که سالانه بیش از ۱.۳ میلیارد مترمکعب از هدررفت گاز جلوگیری میشود و مقدار انتشار گازهای مشعل تا مهرماه سال آینده به ۳ میلیون مترمکعب در روز کاهش مییابد که سالانه ۲ میلیارد مترمکعب از هدررفت گاز جلوگیری میکند.
ضرورت همکاری در کاهش ۲۰ درصدی مصرف انرژی با کاهش دما
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی و با استفاده از گاز یا گازوئیل تولید میشود، گفت: با توجه به این که در فصل زمستان عمده گاز طبیعی کشور به مصارف خانگی اختصاص مییابد، مدیریت و کاهش مصارف توأم برق و گاز ضرورتی دو چندان پیدا میکند.
وی با بیان این که در شرایط کنونی با کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق و گاز میتوان به تأمین بهتر سوخت مورد نیاز نیروگاهها کمک شایانی کرد، ضرورت همکاری بیشتر همه مشترکین در کاهش مصرف را مورد تاکید قرار داد و افزود: در شرایط فعلی، تمامی ادارات، صنایع، بخش تجاری، اصناف و مشترکین خانگی و کشاورزی باید با اتخاذ راهکارهای مناسب و مصرف بهینه برق و گاز به استمرار تأمین انرژی پایدار کمک کنند.
گاز باغویلاهای خالی از سکنه قطع میشود
غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور گفت: شرکت ملی گاز ایران با تکیه بر مصوبه نهادهای نظارتی و بالادستی از امروز اقدام به قطع گاز ویلاها و باغویلاهای خالی از سکنه در مناطق سردسیر و شمالی کشور میکند.
وی افزود: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز در ابتدای هفته با عدد ۵۶۶ میلیون مترمکعب آغاز و طی دو روز، (۱۸ آذر) به ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسید که نشاندهنده تقریباً ۶ درصد افزایش مصرف گاز در این بخش، طی این دو روز است.
وزیر نیرو: ۶۰ درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف میشود
عباس علی آبادی وزیر نیرو با بیان اینکه ۶۰ درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف میشود، گفت: نیروگاهها به طور کامل آماده تولید برق هستند اما به لحاظ تأمین سوخت در مضیقه هستند.
وی ادامه داد: نیروگاهها به طور کامل آماده تولید برق هستند اما به لحاظ تأمین سوخت در مضیقه هستند، بازار معاملات گواهی صرفهجویی برق تلاش میکند، انگیزه کمک به کاهش مصرف را بالا ببرد.
افزایش ظرفیت ۳ هزار مگاواتی انرژی تجدیدپذیر تا سال آینده
محسن طرزطلب رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر گفت: مقرر شده که تا پایان شهریور سال آینده سه هزار مگاوات دیگر به ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر اضافه شود.
ادارات تهران موظف به کاهش مصرف برق شدند
به دنبال کاهش دمای هوای کشور و افزایش مصرف گاز، با هدف توزیع عادلانه ی انرژی، ادارات و دستگاههای اجرایی شهر تهران موظف شدند مصرف برق خود را نسبت به آذرماه سال گذشته به میزان ۵۰ درصد کاهش دهند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر