حسین محمد صالحی دارانی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با مهر دربارهی تأثیر ایجاد زیرساخت حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای تسلط تولیدات بار اولی بر بازار گفت: مسلماً با این کار میتوان حمایت جدیتری از شرکتهای دانش بنیان کرد و از سوی دیگر فراهم کردن این زیرساختها و تسهیلات برای شرکتها میتواند بازار را برای آنها تضمین کند و بعد از گذشت چند سال شاهد بومی شدن تجهیزات خاص و گلوگاهی بخشهای پیشرفته در کشور باشیم.
وی توضیح داد: این پیشرفت بستگی به توان شرکتهای دانش بنیان دارد. شرکتی که تولید بار اول دارد یا در مناقصات با ترک تشریفات قانونی شرکت میکند اگر کیفیت کار و تولیداتش بالا باشد به کارگیری آن شرکت در دستگاهها باعث میشود که شهرت بیشتری به دست بیاورند و به برند تبدیل شود.
صالحی دارانی گفت: علاوه بر این در کنار فروش محصول، بازارهای دیگر و دستگاههای دیگر که نیاز به محصول تولیدی آنها نیز دارند به آنها مراجعه خواهند کرد تا از تجارب آنها استفاده کنند و این حمایتها روز به روز منجر به معروف شدن این شرکتها میشود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با بیان اینکه زمینه بازار کار نیز به طور کلی در اختیار این شرکتها قرار میگیرد، افزود: اگر امروز یک شرکت دانش بنیان در یک شهرستان کاری را با کیفیت عالی، در زمان محدود و با هزینهی کمتر از محصول مشابه خارجی تولید کند، قطعاً سایر دستگاهها نیز به سمت آن شرکت میروند تا این محصول را با همان کیفیت و در همان بازه زمانی کوتاه مدت به دست بیاورند.
صالحی دارانی ادامه داد: اگر کیفیت کار و یا سرعتی که لازم باشد در کار شرکتهای دانش بنیان نباشد قطعاً موجب بازاریابی برای آنها نمیشود. پس با توجه به این شرایط آنها باید از این بستر فراهم شده استفاده کنند.
وی در ادامه دربارهی میزان استفاده از تجهیزات تولید بار اول شرکتهای دانش بنیان در بخش نفت و گاز کشور نیز توضیح داد: ما هم اکنون در صنعت داروسازی، بهداشت و درمان و خیلی از تجهیزاتی که شرکتهای دانش بنیان برای بار اول تولید کردند را استفاده میکنند که منجر به صرفهجویی ارزی فوق العاده ای در کشور شده است.
صالحی دارانی توضیح داد: قطعاً در حوزه نفت و گاز نیز شرکتهای دانش بنیان میتوانند تجهیزات مورد نیاز ما را تأمین کنند و حتی در حوزه پالایش نفت نیز بر اساس اعلام وزارت نفت تمامی تجهیزات مورد استفاده در این بخش بومی شده است.
این نمایندهی مجلس یازدهم در ادامه افزود: ما تجربه حضور در پالایشگاههای فراسرزمینی کشورهای آمریکای لاتین و ونزوئلا را داریم و تجهیزات بسیار زیادی در حجم بالا توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شده و در این پالایشگاههای فراسرزمینی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: از سوی دیگر ما توانستهایم اقدام به بومی سازی کاتالیستهای که همیشه از خارج وارد میکردهایم کنیم و حتی توانستیم این کاتالیستها را که شرکتهای دانش بنیان تولید کردهاند به کشور روسیه صادر کنیم
صالحی دارانی خاطرنشان کرد: همین اقدامات باعث معرفی شدن شرکتهای دانش بنیان و تولیدات تولیدی آنها به کشورهای دانش همسایه شده است و قطعاً آنها وقتی که نیاز به این دانش داشته باشند قطعاً به شرکتهای دانش بنیان ما و تجهیزات تولیدی آنها مراجعه خواهند کرد. استفاده از شرکتهای دانش بنیان و توان آنها در دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز ما بسیار راهگشا است و قدم بسیار بزرگی برای معرفی شرکتهای دانش بنیان و تولیدات آنها به کشورهای همسایه است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر