عمران و اشتغال

اشتغال فارغ‌التحصیلان ۱۰ درصد افزایش یافت



اشتغال فارغ‌التحصیلان ۱۰ درصد افزایش یافت

افزایش ۱۰ درصدی اشتغال فارغ التحصیلان، استقرار نظام جامع اطلاعات بازار کار،رشد ۲۴ درصدی آموزش‌های مهارتی، کاهش مدت زمان ثبت و تشکیل تعاونی‌ها، حفظ و صیانت از نیروهای کار و رشد ۹۴ درصدی اعطای تسهیلات به فعالان بخش تعاون از مهم‌ترین اقدامات وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، اهمیت موضوع بیکاری جوانان و رفع دغدغه اشتغال ضرورت ایجاد فرصت‌های شغلی برای کارجویان را بیش از پیش نشان می‌دهد؛ بر همین اساس دولت سیزدهم در راستای تامین سالانه یک میلیون شغل گام برداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مامور راه‌اندازی و تکمیل سامانه‌های اطلاعاتی و نظارتی در حوزه اشتغال، جمع‌آوری آمار شاغلان و بیکاران، رصد بازار کار و کاهش زمان صدور مجوزهای کسب و کار کرد.

در همین راستا اقدامات متعددی توسط وزارت کار در حوزه آموزش‌های مهارتی، توسعه و تقویت تعاونی‌ها، ایجاد سامانه‌های اطلاعات بازار کار و پرداخت تسهیلات اشتغال صورت گرفته است.

رشد ۲۴ درصدی آموزش‌های مهارتی

بر اساس اعلام سید صولت مرتضوی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آموزش‌های مهارتی در دولت سیزدهم از رشد ۲۴ درصدی برخوردار بوده است. همچنین از مجموع ۲ میلیون و ۸۶۱ هزار نفر مهارت آموخته در دولت سیزدهم، یک میلیون و ۳۹۸ هزار نفر در بخش دولتی و یک میلیون و ۴۶۳ هزار نفر در بخش غیردولتی به کسب آموزش‌های مهارتی اقدام کرده‌اند.

به گفته وی، افزایش ۱۰ درصدی اشتغال فارغ التحصیلان، استقرار نظام جامع اطلاعات بازار کار با راه‌اندازی سامانه جست و جوی شغل و رصد اشتغال کشور، حفظ و صیانت از نیروهای کار، افزایش بهداشت کار و ایجاد ۸۴۲ خانه بهداشت کارگری از جمله اقدامات صورت گرفته توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است.

مرتضوی تاکید کرد: در حال حاضر فرآیند اشتغال خرد و خانگی افزایش پیدا کرده و بیش از ۲.۵ میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است.

رشد ۹۴ درصدی اعطای تسهیلات به فعالان تعاون

رشد ۱۰ درصدی تعاونی‌ها، توسعه تعاونی‌های دانش‌بنیان، کاهش مدت زمان ثبت و تشکیل تعاونی‌ها و رشد ۹۴ درصدی اعطای تسهیلات به فعالان بخش تعاون از دیگر اقدامات وزارت تعاون طی این مدت به شمار می‌رود.

در قانون بودجه ۱۴۰۱ به دولت اجازه داده شد با حذف ارز ترجیحی، سامانه کالابرگ الکترونیک را راه‌اندازی کند ولی این سامانه در برنامه قرار نگرفت تا اینکه وزارت کار به آن ورود کرد و اکنون سامانه کالابرگ الکترونیکی در سراسر کشور راه‌اندازی شده است. برابر آمارها تاکنون ۲۰۰ هزار فروشگاه به این سامانه متصل شده‌اند.

اجرای کالابرگ الکترونیک با اختصاص یارانه تشویقی

موضوع متناسب‌سازی یارانه با دهک‌بندی از دیگر اقدامات وزارت رفاه به شمار می‌رود. در حال حاضر سه دهک اول تا سوم جامعه یارانه ۴۰۰ هزار تومانی و دهک‌های چهارم تا هفتم یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند.

بر همین اساس دولت به منظور تشویق آحاد مختلف جامعه به استفاده از کالابرگ الکترونیکی یارانه مضاعفی در نظر گرفت و اعلام کرد آن دسته از افرادی که از کالابرگ الکترونیکی استفاده کنند، در صورت خرید معادل ۵۰ درصد یارانه‌شان، تا ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی دریافت می‌کنند.

اقدام دیگر دولت سیزدهم، پرداخت یارانه ماهانه ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی به کودکان زیر ۶ سال دهک اول تا هفتم جامعه است که نمودار رشد آن‌ها دارای اختلال است.

به گزارش ایسنا، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مانع‌زدایی و پشتیبانی از اشتغال، اختصاص تسهیلات ارزان قیمت برای کارآفرینان و مجموعه‌های دانش‌بنیان، پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان کسب‌ و کارهای خانگی، پیش‌بینی مشوق‌هایی برای کارفرمایان جهت جذب فارغ التحصیلان، طراحی زیست‌بوم ملی اشتغال، طراحی اطلس الگوهای اشتغال همه دستگاه‌ها به تفکیک مناطق جغرافیایی، اجرای طرح کارورزی و پرداخت یارانه دستمزد، معافیت مالیاتی کارفرمایان، ساماندهی اتباع غیرمجاز خارجی، ساماندهی فعالیت دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی، اجرای طرح نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی و طرح آموزش در محیط واقعی کار توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از مهم‌ترین اقدامات وزارت کار در حوزه ساماندهی بازار کار و بهبود شرایط کار فارغ التحصیلان و تحقق اهداف اشتغال دولت به شمار می‌رود.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه