به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز حمله رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح در نوار غزه و ایجاد ابهام در مذاکرات آتشبس در این منطقه سبب شد بهدلیل تداوم نگرانیها درباره تنشها در خارومیانه و خطر محدودیت عرضه از این منطقه، قیمت نفت روز سهشنبه (۱۸ اردیبهشت) افزایش یابد.
قیمت معاملههای آتی نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سهشنبه تا ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۱ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۵۴ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سهشنبه با یک سنت افزایش با قیمت ۷۸ دلار و ۴۹ سنت برای هر بشکه معامله شد.
تاماس وارگا از شرکت واسطه نفتی پیویام گفت: آتشبس در ابهام باقی میماند و حتی اگر توافق آتشبس هم حاصل شود، این دغدغه همچنان وجود دارد که آیا حملههای حوثیها در دریای سرخ متوقف و کانال سوئز بازگشایی میشود و خطر کشتیرانی در سراسر این منطقه بهطور قابل توجهی کاهش مییابد؟
قیمت نفت خام در معاملههای روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) افزایش یافت و کاهش هفته گذشته را تا حدودی معکوس کرد. معاملههای هر دو نوع نفت خام شاخص، بیشترین کاهش هفتگی خود را در سه ماه گذشته به ثبت رساندند، زیرا تمرکز بازار بر دادههای ضعیف اشتغال در ایالاتمتحده و زمانبندی احتمالی کاهش نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا معطوف شده بود.
ییپ جون رانگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی، گفت: افزایش قیمت نفت در معاملههای روز سهشنبه بازتاب برخی موانع موجود در مذاکرات آتشبس بین رژیم صهیونستی و حماس است که سبب میشود قیمتگذاری فعالان بازار براساس تنشهای ژئوپلیتیکی مدت بیشتری طول بکشد.
افزون بر تنشهای خاورمیانه، گزارشهای تازه درباره ذخیرهسازی ایالاتمتحده هم در کانون توجه قرار خواهد گرفت.
براساس نظرسنجی رویترز، پیشبینی میشد ذخیرهسازی نفت خام و فرآوردههای نفتی ایالاتمتحده هفته گذشته کاهش یابد. تحلیلگران هم پیشبینی میکنند ذخیرهسازی نفت خام آمریکا در هفته منتهی به سوم ماه مه (جمعه، ۱۴ اردیبهشت) حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
در همین حال، اقدام عربستان سعودی برای افزایش قیمتهای رسمی فروش نفت خام برای عرضه به مشتریان آسیایی، شمال غرب اروپا و مدیترانه در ماه ژوئن سبب افزایش قیمتها شد که نشاندهنده افزایش تقاضای نفت در تابستان امسال خواهد بود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر