به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عصر دیروز (دوشنبه، ۳۰ مردادماه) با حضور در مرکز همایشهای تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) با وزیر نفت دیدار و گفتوگو کردند.
جواد اوجی در این دیدار که رئیس و برخی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس حضور داشتند از حمایتهای این کمیسیون از وزارت نفت تشکر کرد و گفت: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این دو سال اخیر کمکها و پشتیبانیهای خوبی از وزارت نفت و مجموعه صنعت نفت داشته است.
وی افزود: بیشک اگر این حمایتهای کمیسیون انرژی مجلس از صنعت نفت کشور نبود چنین دستاوردهایی نیز حاصل نمیشد. امروز تعامل خوبی بین وزارت نفت و کمیسیون انرژی مجلس برقرار است.
وزیر نفت در ادامه این نشست به برخی چالشهای وزارت نفت در آغاز بهکار دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: یکی از موضوعهای کلیدی در این باره بحث تولید و سرمایهگذاری بود. زمانی که این وزارتخانه را تحویل گرفتیم تولید نفت ما حدود ۲ میلیون بشکه در روز بود.
اوجی در این باره ادامه داد: ناترازی شدیدی در حوزه انرژی داشتیم بهویژه در بحث گاز و در زمستان سال ۱۴۰۰ که با مشکلاتی روبهرو بودیم، همچنین با قطعیهای برق در زمستان سال ۹۹ روبهرو شدیم، سطح ذخایر نیروگاهی ما نیز بهشدت کاهش یافته بود.
وی تصریح کرد: تحریمهای ظالمانه باعث شد صادرات نفتی و به تبع آن درآمدهای ارزی کشور نیز کاهش یابد، بهطوری که با ۴۸۰ همت کسری منابع دولتی مواجه شدیم که عمدتاً مربوط به تکالیف وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۰ بود.
وزیر نفت افزود: یکی دیگر از چالشها ذخیرهسازی نزدیک به ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب بود، به اضافه اینکه میعانات دیگر که به کشور کره جنوبی فروخته شده بود نیز منابع مالی آن فریز شده بود.
اوجی تصریح کرد: نارضایتی نیروهای انسانی وزارت نفت و کملطفی درباره این نیروها و کاهش انگیزه در نیروهای صنعت نفت از دیگر چالشهای وزارت نفت در آغاز به کار دولت سیزدهم بود.
وی اظهار کرد: توجه ناکافی به توسعه زنجیره ارزش در اکثر حوزهها و استفاده نکردن از ظرفیت شرکتهای داخلی و بهویژه شرکتهای دانشبنیان از دیگر چالشهایی بود که ما با آن روبهرو بودیم.
وزیر نفت به مهمترین اقدامهای انجامشده در وزارت نفت و در دو سال اخیر نیز اشاره و اعلام کرد: بحث توسعه سرمایهگذاری، تکمیل طرحهای نیمهتمام، رشد تولید در حوزه گاز، نفت، پالایش و پتروشیمی از مهمترین اقدامهایی بود که در این دو سال انجام دادیم که این موارد به فعال شدن زنجیره وسیعی از صنایع و پیمانکاران منجر شد و بدون شک تولید و صادرات نیز به تبع آن افزایش خواهد یافت.
اوجی به موضوع تکمیل طرحهای کلان نیمهتمام در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، ۳۱ طرح نیمهتمام به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را به اتمام رساندیم و ۶۷ طرح نیمهتمام نیز به ارزش ۱۵.۱ میلیارد دلار امسال به بهرهبرداری خواهد رسید، همچنین آغاز عملیات اجرایی ۱۵ طرح به ارزش ۱۴ میلیارد دلار را نیز در نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن طرحهای مدنظر ما در سال ۱۴۰۲، به تولید نفت ما روزانه ۱۲۸ هزار بشکه افزوده خواهد شد. در بحث گاز نیز نزدیک به ۳۹ میلیون مترمکعب در روز افزایش تولید خواهیم داشت و با افزایش روزانه ۳۰۰ هزار بشکهای ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی مواجه خواهیم شد، همچنین به ظرفیت پالایشگاهی کشور افزوده خواهد شد که به این موارد باید به افزایش خطوط گازرسانی و افزایش ظرفیت محصولات پتروشیمی را نیز افزود.
وزیر نفت اظهار کرد: ظرفیت تولید نفت خام ما هماکنون ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است و از نظر عملکرد و با توجه به گزارش شرکت ملی نفت ایران، تولید نفت ما ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز است که البته همکاران ما قول دادهاند تا پایان شهریورماه تولید نفت ما به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز برسد. بخشی از افزایش تولید نفت امسال از محل بهره برداری طرحهای میادین جدید و بخشی مربوط به بازگردانی تولید میادین قبلی میباشد.
اوجی تصریح کرد: بهرهبرداری از هشت طرح نگهداشت تولید، بهرهبرداری از فاز نخست میدانهای سپهر و جفیر با ظرفیت ۳۶ هزار بشکه در روز و بهرهبرداری از میدان قلعه نار و بحث پیشرفت فیزیکی ۸۳ درصدی میدان نفتی آزادگان از دیگر مواردی است که امسال دنبال میشود.
وی به افزایش ظرفیت تولید گاز نیز اشاره کرد و افزود: افزایش ظرفیت تولید گاز به مقدار ۵۶ میلیون مترمکعب را خواهیم داشت. هفته آینده نیز فاز ۱۱ پارس جنوبی به بهرهبرداری میرسد که این موضوع در تولید گاز بسیار با اهمیت است، همچنین ۷۰ هزار بشکه به تولید میعانات گازی ما افزوده میشود.
وزیر نفت با بیان اینکه میانگین تولید گاز در میدان پارس جنوبی نسبت به شروع دولت سیزدهم ۷ درصد افزایش داشته است، گفت: بهرهبرداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی، توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، احداث خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی مواردی هستند که برای افزایش تولید گاز بسیار مؤثر خواهند بود.
اوجی به موضوع جمعآوری گازهای همراه نفت نیز اشاره و اظهار کرد: همه پروژههای مربوط به گازهای همراه نفت را در این دولت تعیین تکلیف کردیم، انجیال ۳۲۰۰ از مهمترین آن بود و امسال نیز انجیال ۳۱۰۰ به بهرهبرداری میرسد و تا پایان دولت همه گازهای همراه نفت جمعآوری خواهد شد.
وی به موضوع رشد تولید در صنعت پتروشیمی نیز اشاره و اعلام کرد: خوشبختانه در این صنعت رشد خوبی داشتهایم و طرحهای بسیاری در این صنعت به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر نفت ادامه داد: در بخش پالایش نیز با افزایش ۱۶ درصدی تولید بنزین موتور و افزایش تولید ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ نیز مواجه بودیم و ۷ درصد نیز در این دولت به خوراک پالایشگاهها افزوده شده است، همچنین دو مگاپروژه در این بخش در دولت آغاز کردهایم؛ یکی مگاپروژه شهید قاسم سلیمانی و دیگری مگاپروژه مکران که پیشرفتهای خوبی نیز داشتهایم.
اوجی به رشد صادرات و درآمدهای ارزی نیز اشاره کرد و گفت: امروز صادرات نفت و میعانات گازی ما دو برابر شده و هیچگونه میعانات گازی روی آب نداریم و یک سنت هم جایی مسدود نشده است، همچنین با افزایش ۲۱ درصدی صادرات گاز الپیجی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ و افزایش ۶۰ درصدی صادرات نفت و میعانات در پنج ماه امسال نسبت به بازه زمانی سال ۱۴۰۱ مواجه شدیم.
وی درباره مصرف بنزین نیز اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ مصرف بنزین کشور ۸۷ میلیون لیتر، در سال ۱۴۰۱، ۹۸ میلیون لیتر و در سال ۱۴۰۲ روزهایی را داریم که با ۱۲۰ میلیون لیتر مصرف بنزین روبهرو هستیم و باید اعلام کنم ۳۷ درصد مصرف بنزین ما از آغاز دولت سیزدهم افزایش یافته است.
وزیر نفت ادامه داد: در هفته گذشته نوعی جنگ روانی ایجاد شد که قیمت بنزین افزایش خواهد یافت و این موضوع باعث شد با مصرف روزانه ۱۳۶ میلیون لیتر بنزین روبهرو شویم که با مهار جو روانی، مصرف بنزین بهاندازه قابلتوجهی کاهش یافت، البته برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای ناترازی انرژی و سوخت را دنبال میکنیم.
اوجی در پایان این نشست به افزایش همکاری وزارت نفت با شرکتهای دانشبنیان و مراکز دانشگاهی، کسب رتبه نخست وزارت نفت در بهرهوری، جذب ۹۵ درصدی فارغالتحصیلان دانشگاهی در وزارت نفت، توسعه دیپلماسی انرژی، پرداخت کامل بدهی گاز به ترکمنستان، اجرای ماده ۱۰ برای کارکنان صنعت نفت، اجرایی شدن طرحهای وزارت نفت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و… را از مهمترین اقدامهای وزارت نفت در دو سال اخیر دانست.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر