برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در گزارش جدیدی اعلام کرد اقتصاد فلسطین اکنون در مقایسه با یک سال قبل که جنگ غزه آغاز نشده بود، ۳۵ درصد کوچکتر شده است.
به گزارش ایسنا، یافتههای گزارش این نهاد سازمان ملل متحد نشان میدهد جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، شاخصهای توسعه مانند درمان و آموزش را حدود ۷۰ سال عقب برده و میلیونها فلسطینی را به زیر خط فقر کشانده است. نرخ بیکاری در فلسطین به حدود ۴۹.۹ درصد رسیده است.
طبق بررسی برنامه توسعه ملل متحد، پیشبینی میشود شاخص توسعه انسانی (HDI) برای غزه که معیاری برای «متوسط دستاوردها در ابعاد کلیدی توسعه انسانی» است، به سطح برآورد شده برای سال ۱۹۵۵ کاهش یابد و بیش از ۶۹ سال پیشرفت را از میان ببرد.
شاخص توسعه انسانی در کرانه باختری اشغالی، به سطح ۱۶ سال قبل پسروی خواهد کرد و در صورت گسترش حملات نظامی رژیم صهیونیستی، احتمالا بدتر خواهد شد.
در این گزارش پیشبینی شده است نرخ فقر در سراسر این منطقه در سال جاری، تقریبا ۲ برابر خواهد شد و به ۷۴.۳ درصد خواهد رسید. در مجموع، اکنون ۴.۱ میلیون نفر در سراسر سرزمین فلسطین از جمله نوار غزه و کرانه باختری اشغالی، فقیر محسوب میشوند و فقط در سال گذشته، ۲.۶۱ میلیون نفر به جمعیت فقیران فلسطین افزوده شدند.
چیتوس نوگوچی، نماینده UNDP در دیرالبلاح، واقع در نوار غزه گفت: کشور فلسطین سطوح بیسابقهای از پسروی را تجربه میکند.
آخیم اشتاینر، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل متحد، به خبرگزاری فرانسه گفت: پیامدهای فوری جنگ از نظر تخریب زیرساختها و همچنین فقر و از دست دادن معیشت، بسیار عظیم است. وی افزود: از این ارزیابی اجتماعی-اقتصادی، کاملا واضح است که سطح ویرانی، فلسطین را از نظر مسیر توسعه، اگر نگوییم دههها، سالها عقب انداخته است.
اشتاینر گفت: حتی اگر کمکهای بشردوستانه هر سال پس از پایان جنگ ارسال شود، اقتصاد فلسطین حداقل تا یک دهه دیگر، به سطح قبل از بحران خود باز نخواهد گشت.
بنا بر گزارش این نهاد، کمپین بمباران رژیم صهیونیستی، ۴۲ میلیون تن آوار در غزه ایجاد کرد که خطرات جدی برای سلامتی به همراه دارد. همچنین تخریب پنلهای خورشیدی با توجه به سرب و سایر فلزات سنگینی که آزاد میکنند، بسیار خطرناک است.
آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) روز سهشنبه، برای توقف درگیریها در شمال غزه درخواست فوری کرد تا کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان گرفتار در آنجا برسد.
دفتر رسانهای دولت غزه اعلام کرد که از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، نیروهای اسرائیلی از ورود بیش از یک چهارم میلیون کامیون کمک و کالا جلوگیری کردهاند و ۹۶ درصد از مردم غزه، با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند.
بر اساس گزارش شبکه الجزیره، وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است از ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ تاکنون، حداقل ۴۲ هزار و ۷۱۸ نفر در حملات رژیم صهیونیستی کشته و ۱۰۰ هزار و ۲۸۲ نفر مجروح شده اند.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا