به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی وزیر نفت در آئین پایانی هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه گفت: در ابتدا از دولت روسیه، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه و همکاران برگزارکنندگان هفدهمین نشست همکاریهای اقتصادی دو کشور قدردانی کنم.
وی ادامه داد: این نشست را در فضایی برگزار کردیم که رژیم صهیونیستی با حمایت مدافعان دروغین حقوق بشر به نسلکشی در غزه ادامه میدهد و این جنایات را به شدیدترین شکل ممکن محکوم میکنم.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه فضای همکاری ایران و روسیه در عالیترین سطح قرار دارد و تصمیمها، مورد حمایت رؤسای جمهوری دو کشور است، افزود: سفر هیئت روس به تهران نشان از عزم جدی طرفین برای گسترش همکاریهاست.
اوجی اضافه کرد: بهعنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور باور دارم فرصتی تاریخی به وجود آمده و ایران و روسیه بیش از گذشته به هم نزدیک شدهاند.
وی ادامه داد: با بررسی روند صادرات، رشد قابل قبولی در همه بخشها را شاهد هستیم و ارزش صادرات ایران به روسیه چه از نظر وزنی و چه از نظر ارزشی افزایش داشته است و افزون بر توسعه دو کشور، میتواند زمینه ترقی دیگر کشورهای منطقه را فراهم کند.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: با وجود همکاریهای نزدیک تجاری دو کشور در سالهای اخیر، ایران و روسیه جزو نخستین شرکای تجاری یکدیگر نیستند، این در حالی است که بازار چند ده میلیارد دلاری روسیه فرصت مناسبی برای حضور ایران به شمار میرود. همچنین روسیه بهعنوان صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی میتواند منبع مهمی برای واردات این محصولات به ایران باشد.
اوجی افزود: از سویی میتوانیم با برنامهریزی مناسب و اتخاذ تدابیر لازم به توسعه همکاریها و رشد قابل توجه دست یابیم.
وی تاکید کرد: در دو روز گذشته در حوزههای تجاری اقتصادی، سیاسی، انرژی، حمل و نقل و … تفاهمنامهها و اسناد مختلفی را نهایی کردیم تا توسعه همکاریها فراهم شود.
وزیر نفت اظهار کرد: تاکنون گامهای محکمی برداشته شده و اگر بیشتر تلاش کنیم، روند همکاریها شتاب بیشتری خواهد گرفت و به نتایج ثمربخشی منجر میشود.
اوجی با بیان اینکه ایران و روسیه طی سه روز اخیر در ۱۱ زمینه مختلف تفاهمنامه همکاری و مذاکرات جدی داشتند، گفت: همکاری در حوزه نفت و گاز و تلاش برای اجراییسازی تفاهمنامههای فی مابین در زمینههای مختلف مانند توسعه ۸ میدان نفتی که از سوی شرکتهای روس در مرحله تفاهمنامه، قرارداد و اجرا هستند، انجام شده که برخی از این میدانها هم به بهرهبرداری رسیدهاند.
وی یادآور شد: همکاری در زمینه ایجاد قطب گازی، تجارت گازی، سوآپ فرآوردههای نفتی، ارتقای سیستمهای میان بانکی و مالی، تقویت همکاریها در زمینه کشاورزی، توسعه همکاری در حوزه حمل و نقل بهویژه ساخت خودرو و واگنهای قطار، تداوم مذاکرات قراردادهای تجاری راهآهن رشت آستارا، پروژه برقیسازی راهآهن گرمسار اینچهبرون، رفع موانع گمرکی، تأسیس نیروگاه سیروک و توسعه همکاریهای صلحآمیز فضایی و هستهای از دیگر موارد همکاری ایران و روسیه خواهد بود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر