به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری آب ایران، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در خصوص آخرین وضعیت بارشها در تهران توضیح داد: میانگین بارشها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگیها کمبود آب در این استانها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استانها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالیکه رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.
وظیفه وضعیت بارندگی در استانهای تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارشها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علیرغم اینکه در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.
وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد بهصورت رگباری خواهد بود؛ بارانهای تابستانی نیز معمولاً سیلآسا و تخریبکننده هستند که نمونهاش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.
وی وضعیت بارشهای تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع میشود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اشاره به بارندگیهای خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استانهای هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگیها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگیها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا میشد.
وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگیها، سدهای استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سالجاری، عقبتر بود اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر