عمران و اشتغال

بالِ «پرواز بلیت هواپیما» چیده شد



گزارش‌ها حاکی از آن است با تمهیدات اندیشیده‌شده در ایام اربعین سال جاری دیگر ایرلاین‌ها مجاز به فروش چارتری بلیت هواپیما و فروش بلیت با نرخ‌های نامتعارف نیستند و زائران اربعین حسینی می‌توانند با مراجعه به سایت ایرلاین‌ها بلیت خود را مستقیما با نرخ مصوب خریداری کنند.

به گزارش ایسنا، هر ساله در ایام اربعین شاهد حضور خیل عظیمی از زائران حسینی از نقاط مختلف کشور در این مراسم عبادی و سیاسی هستیم. با توجه به فضای حاکم بر این مراسم و برپایی موکب‌های متعدد مردمی در طول مسیر پیاده‌روی به منظور استقبال از زائران حسینی و از سوی دیگر با توجه به عشق و ارادت قلبی زائران و فضای معنوی حاکم بر فضای این مراسم، اکثر زائران ترجیح می‌دهند تا جایی که ممکن است با پای پیاده در این راهپیمایی شرکت کنند.

اما در کنار حضور جوانان، اقشار دیگری از جمله افراد سالمند نیز مشتاقانه در این مراسم شرکت می کنند که بعضا استفاده از وسایل حمل و نقل زمینی برای آنان دشوار است. فلذا در کنار ضرورت فراهم کردن بستر لازم برای تسهیل حمل و نقل زمینی زائران، لازم است بستر سفر هوایی زائران نیز فراهم شود.

در طول سالیان گذشته علی رغم تدابیر اتخاذ شده هر ساله در این ایام شاهد فروش بلیت هواپیما با نرخ های نامتعارف بوده که بعضا به صورت چارتری به فروش رفته و منجر به تحمیل هزینه‌هایی سنگین به قشری از زائران اربعین حسینی می‌شد اما آنطور که به نظر می رسد امسال برخلاف سالیان گذشته مسئولان دستگاه‌های متولی جدی‌تر از قبل پا به میدان گذاشته و از همین الان خط و نشان خود را برای گران فروشی ایرلاین‌ها کشیده‌اند.

کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان کمیسیونی تخصصی در حوزه حمل و نقل به این موضوع ورود کرده و بر ضرورت فروش بلیت با نرخ مصوب در ایام اربعین چه در حوزه زمینی و چه در حوزه هوایی تاکید کرده است.

عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نشست این کمیسیون با مسئولان متولی این حوزه، تصریح کرد: بر اساس گزارش رئیس سازمان هواپیمایی قیمت بلیت رفت و برگشت هواپیما از مبداء تهران به نجف و بغداد هشت میلیون تومان و از مبداء مشهد به نجف و بغداد به عنوان طولانی‌ترین مسیر پروازی ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است و تمامی ایرلاین‌ها موظف به رعایت این نرخ هستند.

به گفته سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور قول داده است در صورت مشاهده تخلف در فروش بلیت هواپیما در ایام اربعین حسینی (ع) بیش از نرخ مصوب، با گرانفروشان قاطعانه برخورد شود. برای جلوگیری از فعالیت سوداگران و پیدایش بازار سیاه، نمایندگانی از سازمان تعزیرات و قوه قضائیه در فرودگاه حضور داشته و قاضی ویژه برای این موضوع تعیین شده است.

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز، چندی پیش با اشاره به جلسات این کمیسیون با مسئولان متولی برگزاری مراسم اربعین حسینی، تاکید کرد: طبق صحبت‌های انجام شده مقرر شد به گونه‌ای برنامه‌ریزی و نظارت شود که در ایام اربعین با افزایش تقاضا برای خرید بلیت‌های هواپیما، قطار و اتوبوس شاهد نوسان قیمتی نباشیم. تاکید کمیسیون عمران ایجاد ثبات قیمتی در ناوگان حمل و نقل و عبور و مرور روان زائران در گذرگاه‌های مرزی است. از سوی دیگر در این نشست مقرر شد تا نرخ بلیت رفت و برگشت هواپیما به نجف و بغداد از مبداء تهران هشت میلیون تومان و این رقم از فرودگاه مشهد به دلیل طولانی‌تر بودن مسیر پروازی یک میلیون ‌و ۵۰۰ هزار تومان گران‌تر است. همچنین مقرر شد نرخ بلیت قطار بدون تغییر و همانند ماه قبل باشد.  

رحمت الله فیروزی‌پور از دیگر اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: به گفته مسئولان دستگاه‌های متولی، در ایام اربعین از تمام ظرفیت ناوگان هوایی و زمینی برای تسهیل سفر زائران اربعین حسینی استفاده خواهد شد و زائران حسینی بلیت خود را از سایت شرکت‌های هواپیمایی با نرخ مصوب خریداری کنند.

نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه هم شرکت های هواپیمایی پای کار آمده و هم از ظرفیت حمل و نقل زمینی استفاده خواهد شد، گفت: زائران اربعین حسینی می‌توانند مستقیما بلیت هواپیما را از خود سایت شرکت های هواپیمایی با نرخ مصوب خریداری کنند.

محمد سرگزی از دیگر اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز به ایسنا گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته قرار شده است بلیت هواپیما با قیمت مصوب از سوی ایرلاین ها فروخته شود. فروش چارتری بلیت نیز برای ایام اربعین ممنوع است. همه ایرلاین ها موظف هستند با یک قیمت بلیت خود را به فروش رسانند و قطعا با گران فروشی ایرلاین ها نیز برخورد خواهد شد.

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری نیز چندی پیش اعلام کرد: فرآیندی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری به شرکت‌ها ابلاغ شده که هر کاربر حداکثر می‌تواند ۹ بلیت اربعین بخرد، بنابراین خرید بلیت گروهی و چارتری کنسل است. فروش بلیت‌های اربعین از طریق سایت های رسمی و آن دسته از دفاتر فروش آنلاین که توانسته باشند الزامات تعیین شده توسط این سازمان را برآورده کرده باشند، مشخص و تعریف شده است و خارج از این دو روش تخلف محسوب می شود. به جز فروش آنلاین، فروش بلیت از طریق شرکت ها هم امکان پذیر است.

داریوش باقرجوان، مدیرکل حمل‌ونقل مسافر سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در روز شنبه ۲۱ مرداد ماه از  آغاز پیش‌فروش بلیت‌های اربعین، خبر داد و تاکید کرد که بازه پیش‌فروش بلیت‌ها از یکم ماه صفر تا آخر صفر یعنی بازه اربعین است. پیش‌فروش بلیت‌ها از امروز آغاز شده و در لایه اول ظرفیت‌ها از تهران به سمت مرز مهران را با قیمت ۶۸۰ هزار تومان باز کردیم، برای اینکه تقاضا را بسنجیم و بعد از آن برای مسیرهای مختلف تقاضا مطرح می‌شود و پیش‌فروش آغاز خواهد شد.

آنطور که مشخص است دستگاه‌های متولی عزم خود را جزم کرده تا در سال جاری زائران اربعین حسینی بتوانند به راحتی و با نرخ مصوب بلیت وسایل نقیله مورد نظر خود را تهیه کرده و در مراسم اربعین شرکت کنند. کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان کمیسیون تخصصی قول نظارت موثر بر حوزه حمل و نقل زائران را داده است.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه