به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح شامل خط انتقال آب شرب به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن ۱۰هزار و ۵۰۰۰ مترمکعبی و ۴۰ کیلومتر خط برق است.
فاز اول تصفیهخانه به ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه از مجموع ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه نیز افتتاح شد.
پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا یکی از بهترین آبهای استان را از منشا کوههای جبالبارز دارد که امروز مردم شهرهای شرقی استان بهویژه بم به این آب با کیفیت دسترسی پیدا کردند.
تأمین، تصفیه و انتقال آب شرب شهرهای بم و بروات به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال و در فاز توسعه طرح شهرهای فهرج، ریگان و نرماشیر و ۱۴۲ روستاهای مسیر به میزان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در سال هدف (سال ۱۴۲۵) افق زمانی این طرح است.
عملیات اجرایی پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا از سال ۹۰ شروع شده و تاکنون ادامه دارد که تقریباً یک ششم از ظرفیت تصفیهخانه تکمیل شده است.
جزئیات طرحهای حوزه آب و برق آماده افتتاح در سفر رئیسی
بنابراین گزارش، آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور به همراه علیاکبر محرابیان وزیر نیرو جمعه به منظور افتتاح طرحها و پروژههای صنعت آب و برق با اعتباری بالغ بر ۱۵ هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان به استان کرمان سفر کرده است.
بر اساس این گزارش، فاز اول تصفیه خانه آب شرب و آبرسانی به شهرهای بم و بروات از جمله طرحهای آماده افتتاح است؛ این پروژه شامل خط انتقال آب شرب به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن ۱۰هزار و ۵۰۰۰ مترمکعبی و ۴۰ کیلومتر خط برق است. فاز اول تصفیهخانه نیز به ظرفیت ۲۵۰ لیتر در ثانیه از مجموع ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه آماده افتتاح است.
پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نسا بیش از ۱۰ سال نیمه کاره بود و در حالی که سد نسا یکی از بهترین آبهای استان را از منشا کوههای جبالبارز دارد، مردم شهرهای شرقی استان به ویژه بم از دسترسی به این آب باکیفیت محروم بودند.
تأمین، تصفیه و انتقال آب شرب شهرهای بم و بروات به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال و در فاز توسعه طرح شهرهای فهرج، ریگان و نرماشیر و ۱۴۲ روستای مسیر به میزان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در سال هدف ( سال ۱۴۲۵ )،چشم انداز و افق زمانی این طرح است که با توجه به وضعیت نامطلوب کمی و کیفی آب شرب منطقه و تبعات بهداشتی و اجتماعی ناشی از آن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
این پروژه ۲۴۰ هزار نفر ساکنان شهرهای بم و بروات را تحت پوشش آب شرب سالم و پایدار قرار داده و طرح آبرسانی به سایر شهرستانهای شرق استان از جمله فهرج، نرماشیر و ریگان هم در سال هدف و بع تعداد ۴۲۲ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد.
افتتاح خطوط جمعآوری، انتقال و تصفیهخانه فاضلاب سیرجان نیز پس از مدتها در این سفر به انجام میرسد تا مردم و صنعت شهرستان از مزایای آن برخوردار شوند. این پروژه شامل ۳۷۳ کیلومتر خطوط جمعآوری و تصفیهخانه به ظرفیت ۲۶ هزار و ۵۵۰ مترمکعب در شبانهروز است.
افزایش سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی سفرههای آب زیرزمینی، بازچرخانی آب و استفاده از پساب در صنعت از جمله فواید و اثرات مثبت اجرای این پروژه است. جمعیت هدف این پروژه در فاز یک ۲۱۰ هزار نفر طراحی شده است.
از دیگر پروژههایی که به صورت رسمی با دستور رئیس جمهور افتتاح میشود، میتوان به پست ۱۳۲.۲۰ کیلوولت سبزواران، خط ۴۰۰ کیلوولت شاهماران۲، خطوط ۱۳۲ کیلوولت ارتباطی جیرفت و خط ۴۰۰ کیلوولت بم- جیرفت اشاره کرد.
همچنین در این سفر طرحهای دیگری چون احداث، توسعه، اصلاح، بهینهسازی شبکه برق جهت برقرسانی به بیش از ۶۴۰۰ متقاضی فاقد برق، برقرسانی به تعداد ۱۲ روستای فاقد برق، برقرسانی به تعداد ۶۳۷ واحد مسکن ملی و تحویل پنل خورشیدی به عشایر استان به تعداد ۳۴۰ دستگاه افتتاح میشود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر