به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، عبدالرسول پیشاهنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاههای کشور با وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۸۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاههای کشور تولید شده است که نیروگاههای حرارتی با تولید ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی بالغ بر ۹۲.۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تأمین کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه داد: ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی در دوره اوج بار سال گذشته به ۹۸ درصد رسیده بود که در تلاشیم امسال نیز عملکرد بسیار مناسبی را در این بخش به ثبت برسانیم.
پیشاهنگ با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاههای حرارتی کشور در سال گذشته از ۳۹.۱ درصد به ۳۹.۳ درصد رسیده است، گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق، اشتغالزایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری برنامهای برای افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این راستا تاکنون هشت هزار و ۹۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده شده است، اضافه کرد: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، دو هزار مگاوات افزایش توان عملی و رفع محدودیت نیروگاههای بخاری و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز ۹ هزار و ۱۶۱ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده خواهد شد.
ایران نهمین تولید کننده برق حرارتی جهان
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور با افتتاح پروژههای جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۵۸۴ مگاوات رسیده است، افزود: در حاضر ۶۲۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تأمین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند و کشورمان به لحاظ ظرفیت نصب شده نیروگاههای حرارتی رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است.
وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد نیروگاههای کشور ساخت داخل است، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاههای کشور توسط متخصصان داخلی ساخته میشود و تا پایان سال نیز با تولید پرههای توربین کلاس F (راندمان بالا) در کشور، کاملاً در عرصه ساخت این نوع توربینها بینیاز خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است؛ بدین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاههای حرارتی برای ورود به روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال بالغ بر ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی را در دستور کار قرار دادهاند.
رکورد تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور شکسته میشود
پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد از برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی عملیاتی شده است، ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته مقرر شده است طی چند روز آینده با اتمام برنامههای پیشبینی شده در این بخش ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی کشور، شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.
وی تاکید کرد: پرسنل صنعت برق حرارتی از ماهها قبل به صورت شبانهروزی در تلاش هستند تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیتهای تولید واحدهای حرارتی موجود بتوانند بخش اعظم برق مورد نیاز پیک تابستان امسال مشترکان سراسر کشور را به صورت بیوقفه تأمین کنند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر