به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، مدار پایین زمین در حال حاضر مملو از هزاران ماهواره است و احتمالا به زودی ابزارهای بیشتری در آنجا قرار می گیرند. همین امر نیاز به قوانینی سختگیرانه در خصوص استفاده از مدار زمین را تشدید می کند.
طبق یک پژوهش جدید کارشناسان معتقدند بیش از یک میلیون ماهواره به سمت مدار زمین فرستاده می شوند. آنها برای تخمین چنین رقمی اسناد اخیر اتحادیه بین المللی مخابرات(ITU) را بررسی کرده اند. این زیر مجموعه سازمان ملل مسئولیت تخصیص فضاهایی برای ماهواره ها در مدار زمین را برعهده دارد. کشورها باید برای پرتاب و فعالیت ماهواره ها اطلاعات مرتبط را به اتحادیه بین المللی مخابرات ارائه دهند.
اسناد نشان می دهد کشورهای سراسر جهان پیشنهاداتی برای ارسال بیش از یک میلیون ماهواره در سراسر ۳۰۰ ابر خوشه ارائه کرده اند که شامل شبکه هایی وسیع است که با همکاری یکدیگر اینترنت فراهم می کنند. تعداد ماهواره های پیشنهادی ۱۱۵ بار بیشتر از تعداد ماهواره های فعال در مدار زمین است.
اندرو فال یکی از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا و مولف پژوهش جدید در این باره می گوید: حتی اگر بخشی از این یک میلیون ماهواره به طور واقعی به فضا پرتاب شوند، به قوانین در سطح ملی و بین المللی نیاز است تا چالش های موجود مانند ریسک برخورد، آلودگی نوری و ریسک های ورود دوباره به مدار زمین را بررسی کنند.
اسناد بین ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ میلادی در مخزن اطلاعات ITU نشان می دهد شرکت ها کشورها خواهان ارسال گروه های ماهواره ای بزرگتر از شبکه استارلینک متعلق به اسپیس ایکس به فضا هستند.
به عنوان مثال پروژه روندا به نام Cinnamon-037 هم اکنون بزرگترین خوشه ماهواره ای ثبت شده در ITU و شامل ۳۳۷ هزار و ۳۲۰ ماهواه است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر