به گزارش خبرگزاری مهر، شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب اظهار کرد: یکی از ایرادات جدی بر مدیریت منابع آب حوضه کرخه در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ رهاسازی و استفاده بیش از ظرفیت برنامهریزی آب سد کرخه با توسعه کشتهای پرآببر تابستان شلتوک و مواجهه با کمبود آب و محدودیت برای کشت پاییزه به عنوان کشت غالب در منطقه بود.
وی گفت: در برخی سنوات، سطوح زیر کشت در استان خوزستان با محدودیت قابل توجه و امکان تأمین آب برای شروع کشت پاییزه در شبکههای دشت عباس، عینخوش و فکه فراهم نشد و این امر نظام برنامهریزی آب و کشاورزی کشور را با چالش مواجه کرد.
رجایی خاطرنشان کرد: به منظور حصول اطمینان از تأمین آب مطمئن کشت پاییزه سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و همچنین فراهم کردن تأمین آب کشت پاییزه سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، کارگروه سازگاری با کم آبی استان خوزستان، پیشنهاد ممنوعیت کشت پرآببر شلتوک در تابستان ۱۴۰۳ را به دبیرخانه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی ارائه کرد.
وی اضافه کرد: این پیشنهاد در اواخر بهمن ماه ۱۴۰۲ با عنوان «کشت برنج در حوضه آبریز رودخانه کرخه در تابستان پیش رو ممنوع شود» و «کارگروه سازگاری با کم آبی استانهای ذیربط نیز مسئول اجرای این مصوبه و اطلاعرسانی مقتضی به کشاورزان هستند» به تصویب کمیته تخصصی سازگاری با کمآبی کشور رسید و با همکاری بهرهبرداران و مسئولان امر عملیاتی خواهد شد.
رجایی گفت: مشابه سالهای گذشته با پیشنهاد کارگروه سازگاری با کمآبی استانهای خوزستان و ایلام امکان تأمین آب برای کشت کمآببر تابستانه در سطح محدود فراهم خواهد بود.
رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب تصریح کرد: عدالت در برنامهریزی و بهرهبرداری به هنگام منابع آب حوضه آبریز کرخه خصوصاً سد کرخه اقتضا میکند که تأمین آب تالاب هورالعظیم و دامهای سنگین به عنوان مصارف ضروری و تأمین آب کشت پاییزه به عنوان کشت غالب منطقه که معیشت عمده مردم به آن وابسته است، در اولویت قرار گرفته و از کشتهای پرآب بر از جمله شلتوک که برنامهریزی منابع آب حوضه حتی در سالهای نرمال و فرانرمال از نظر بارندگی را با چالش مواجه میکند، اجتناب شود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر