تولید و تجارتدلار

تجارت آزاد با اوراسیا معطل مصوبه مجلس



به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی دهقان دهنوی امروز در نشست هماهنگی برگزاری سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: حدود چهار سال قبل پیمان تجارت ترجیحی با اوراسیا داشتیم که نتایج بسیار مطلوب در حوزه تجارت ما با پنج کشور عضو اتحادیه یعنی بلاروس، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان داشت‌. پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا نیز در سال گذشته به امضا رسید.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: این تجربه موفق باعث شد تا دایره تجارت را در قالب تجارت آزاد گسترش دهیم که سال گذشته موافقتنامه به امضا رسید و امیدواریم که با تصویب نهایی در مجلس بتوانیم به زودی آن را اجرا کنیم بنابراین در اینجا به عنوان مهمترین خواسته از مجلس عنوان می‌کنم که هر چه زودتر این لایحه در مجلس مصوب شود. در ۴ کشور اتحادیه اوراسیا موافقتنامه تجارت آزاد به تصویب مجالس آنها رسیده و آماده اجرا شدن است.‌

دهقان دهنوی بیان کرد: برای توسعه تجارت ابزارهای مختلفی نیاز است و تلاش کرده‌ایم که زیر ساخت‌ها و بحث استانداردها را توسعه دهیم و پروژه‌های زیادی پیش رو است تا تجارت با اوراسیا را تسهیل کنیم به ویژه در حوزه معاملات بانکی، مالی و بحث ضمانت نامه‌ها و حوزه استانداردها کارهای زیادی را پیش رو داریم.

معاون وزیر صمت گفت: یکی از کارهایی که به توسعه تجارت کمک می‌کند برگزاری نمایشگاه‌ها است و نمایشگاه‌ها فرصتی برای ایران و سایر کشورها است تا توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند و هدف ما یعنی توسعه تجارت محقق شود.

وی بیان کرد: توسعه تجارت می‌تواند پیش زمینه ارتقا روابط دیگر هم باشد اگر بتوانیم تجارت را توسعه دهیم ارتباطات فرهنگی و سیاسی و غیره هم گسترش می‌یابد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: نمایشگاه اوراسیا فرصتی برای این کار هست و امیدواریم امسال نسبت به گذشته نمایشگاه بسیار بهتری برگزار شود. ما مایل به توسعه تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا هستیم و لذا این پیمان را به نمایندگان حاضر و کشورها در این نشست عنوان می‌کنیم که ما تمایل داریم هم واردات و هم صادرات داشته باشیم.

دهقان دهنوی اظهار کرد: در خصوص تجارت با اوراسیا به آنچه مطلوب است نرسیده و بنابراین جای کار بسیاری دارد و ما در سازمان توسعه تجارت حامی برگزاری این نمایشگاه هستیم.

وی بیان کرد: تلاش می‌کنیم تا کشورهای عضو اتحادیه حضور پررنگ‌تری در این نمایشگاه داشته باشند.

لغو تعرفه در صورت برقراری تجارت آزاد ایران و اوراسیا

در ادامه این نشست کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه تصریح کرد: یکی از بزرگترین اهداف نا گسترش بین ایران و سایر کشورهای دنیا است و بعضی از این کشورها ممیزهایی در این رابطه دارند که این موضوع برای ما مهم است.

وی افزود: یکی از اتحادیه‌های نهم اتحادیه اوراسیا است و ایران تلاش دارد روابط مناسبی با این اتحادیه داشته باشد. ما تقاضای عضو ناظر را در اتحادیه اقتصادی اوراسیا داده ایم که انشالله به زودی بحث عضویت ناظر ما تأیید و نهایی می‌شود.

سفیر ایران در روسیه گفت: موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا ۱۱ ماه پیش در سن پترزبورگ امضا شد و مجالس ۴ کشور عضو این اتحادیه این را مصوب کرده اند و در قزاقستان نیز در حال نهایی شدن است لذا از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم تا هر چه زودتر لایحه موافقتنامه تجارت آزاد اوراسیا که دولت به مجلس ارائه کرده است مصوب شود.

جلالی گفت: بر اساس موافقتنامه تجارت آزاد ۸۰ درصد کالاهای ما بین ما و کشوری مانند روسیه مشمول لغو تعرفه می‌شود و این موضوع به نفع تجارت کشورها است.

وی در مورد نمایشگاه اوراسیا گفت: یکی از راه‌های شناخت کشورها برگزاری نمایشگاه است تاکنون دو دوره نمایشگاه اوراسیا برگزار شد و امیدواریم سومین دوره این نمایشگاه به خوبی برگزار شود.

در ادامه این نشست حمید پاداش معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: دولت به صورت تمام عیار از برنامه‌هایی که باعث توسعه تجارت شود حمایت می‌کند.

وی اظهار کرد: در اقتصاد کلان ایران همواره همسوسازی نقشه تجاری کشور از دو روش تنوع سازی مبادی واردات و افزایش صادرات باعث توسعه روابط تجاری با کشورهای شده است.

پاداش گفت: هدف گذاری ما برای تجارت متنوع سازی واردات و افزایش صادرات کالا با ارزش افزوده است و این دو راهبرد کلیدی در دولت برای توسعه تجارت بخصوص توسعه تجارت با کشورهای همسو، همسایه و منطقه است و اوراسیا همه یکی از اتحادیه‌های مهم منطقه‌ای است.

وی افزود: همواره در ادبیات اقتصادی این طور بوده که گسترش تجارت چند جانبه باعث افزایش سطح اقتصادی ملت‌ها می‌شود و دلیل پایدار شدن چنین اتحادیه‌ها و بلوک‌هایی توسعه رفاه اقتصادی برای کشورها است.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور گفت: برقراری روابط سیاسی دوستانه و صلح آمیز در کنار افزایش سطح رفاه اقتصادی کشور حداقل انتظاری است که ما از توسعه روابط تجاری با کشورهای شریک تجاری خود انتظار داریم و حتماً کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم چنین انتظاری دارند.

پاداش بیان کرد: در جاهایی که موانع اجرایی، قانون و اداری برای برگزاری نمایشگاه وجود دارد ما تلاش می‌کنیم تا مشکلات شما حل شود و اگر فرآیندهای لازم قانونی برای پیشبرد بقیه کارهای موافقتنامه در مجلس را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: شرایط برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای اوراسیا فراهم است و شرایط موجود مناسب است و شرایط آتی هم خوب پیش‌بینی شده است.

در ادامه این نشست علیرضا جعفری دبیر ستاد اجرایی نمایشگاه تجارت اوراسیا گفت: دور سوم نمایشگاه اوراسیا از تاریخ سوم تا ششم اسفندماه امسال برگزار می‌شود و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان هستند در این نمایشگاه حضور خواهد داشت و تجار این کشورها نیز در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

وی افزود: در حاشیه این نمایشگاه هم پنل‌های مختلف در حوزه گمرکی، بانکی و … برگزار می‌شود. جعفری با بیان اینکه کشورهای اوراسیا آشنایی با توانایی‌های تولیداتی ما از جمله تولید لوازم خانگی، لوازم آرایشی و مواد شوینده آشنایی ندارند، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در توسعه روابط ما بسیار مؤثر است ضمن اینکه برقراری روابط تجاری با کشورهایی مانند بلاروس و روسیه که تحت تحریم هستند بسیار می‌تواند مؤثر باشد و نیازهای طرفین برطرف شود.

وی گفت: کشور روسیه دویست و نود میلیارد دلار واردات داشته و با توجه به اینکه به دلیل تحریم‌ها بسیاری از کشور واردات به این کشور را متوقف کرده‌اند، این موضوع می‌تواند فرصتی برای توسعه صادرات ما به این کشور باشد.

جعفری بیان کرد: هدف ما از این نمایشگاه قرارداد محوری و دنبال کردن موافقتنامه‌ها است و لذا لازم است برای این منظور کمیته‌ای تشکل شود تا موافقتنامه‌ها پیگیری شود.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه