کار و تعاون

تحولات ابزار کار به صادرات کمک می‌کند



تحولات ابزار کار به صادرات کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ سالروز تصویب قانون کار است. به همین مناسبت با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی از «موزه ملی کار» رونمایی شد.

موزه ملی کار با هدف حفظ فرهنگ کار به ثبت رسید و از سازمان میراث فرهنگی مجوز تأسیس گرفت. از بخش‌های مختلف این موزه می‌توان به قالی‌بافی، حلاجی، کفاشی، سفالگری، چاپ، ابزارهای صنعتی و… اشاره کرد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آئین گشایش موزه ملی کار گفت: موزه ملی کار از ۳ واژه تشکیل شده که هر یک بار معنایی و مفهومی خاص دارد.
وی افزود: موزه به معنی میراث فرهنگی یک جامعه که در یکجا تجمیع شده است. موزه در واقع بصیرتی است که شما را دعوت به عمق گذشته‌ها دعوت می‌کند و نقطه شروع مطالعه تاریخ است.

وی ادامه داد: ملی هم روح جمعی معنی می‌دهد. یعنی شیوه و ابزار کار به صورت تجسمی در معرض نمایش است. این امر تحولات در یک عصر را در حوزه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی به مخاطب گزارش می‌کند. به عنوان مثال، در حوزه ابزار کار فرش مقاله‌ای خواندم که می‌گفت چگونه فرش ایرانی به کالای صادراتی تبدیل شد.

وی اظهار کرد: فرش ایران در ابتدا قرن صادر نمی‌شد و نقش‌های آن نظر خاص یک شهر و استان را جلب می‌کرد و نقش و طرح‌ها جهان پسند نبود. اما در ادامه شیوه و تجهیزات کار تغییر کرد و در اراک کارگاهی راه‌اندازی شد که نقشه کشی فرش را آغاز کرد.

وی در توضیح بیشتر گفت: ابزار کار صرفاً هنری به هنری_ صنعتی تبدیل شد و به این ترتیب فرش دستباف ایرانی آماده صادرات شد. ضمن این که تغییرات اساسی سرعت کار را هم بالا برد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که موزه سیر تحولات را نشان می‌دهد، یادآور شد: تاریخ و ابزار باقی مانده از گذشته گویای این است که ما حدود ۳۰۰ سال زودتر از دیگر سرزمین‌ها صاحب دولت شدیم و نظم در فعالیت‌ها را آموختیم.

میدری در پایان گفت: خلأ چنین موزه‌ای در حوزه کار احساس می‌شد بنابراین افتتاح آن اتفاق خوبی در حوزه کار است.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه