دسته‌بندی نشده

تراپی چیست؟ / تفاوت بین تراپی و مشاوره



تراپی چیست؟ / تفاوت بین تراپی و مشاوره

به گزارش سرویس سلامت اقتصادآنلاین، تراپی یا روان­درمانی فرایندی است که در آن به کمک مشاوره تخصصی و ارتباط میان تراپیست (روان­درمانگر) و مراجع، به تحلیل و درمان مسایل روانی، احساسات، رفتارها و تعارضات ذهنی فرد پرداخته می­‌شود.

دسته بندی انواع مختلف تراپی 

تراپی گفتگویی (Psychotherapy): شامل گفتگو با یک درمانگر برای بررسی احساسات، افکار و رفتارها است. این نوع تراپی می‌تواند به شناخت بهتر خود و بهبود روابط کمک کند.

تراپی شناختی-رفتاری (Cognitive Behavioral Therapy – CBT): بر تغییر الگوهای فکری منفی و رفتارهای نامناسب تمرکز دارد و به افراد کمک می‌کند تا با چالش‌های زندگی بهتر کنار بیایند.

تراپی خانواده (Family Therapy): بر روابط خانوادگی و تعاملات میان اعضای خانواده تمرکز دارد و به بهبود ارتباطات کمک می‌کند.

تراپی گروهی (Group Therapy): شامل جلسات درمانی با حضور چند نفر است که در آن افراد می‌توانند تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و از هم حمایت کنند.

تراپی‌های جسمی (Somatic Therapies): بر روی ارتباط بین بدن و ذهن تمرکز دارند و از تکنیک‌های جسمی برای کمک به بهبود وضعیت روانی استفاده می‌کنند.

تراپی می‌تواند به افراد در بهبود کیفیت زندگی، مدیریت استرس، اضطراب و افسردگی، و همچنین در پردازش تجربیات سخت کمک کند.

هدف از تراپی چیست؟

هدف تراپی ممکن است کمک به فرد برای رهایی از تعارضات و تنش‌­های ذهنی یا درمان مسایل روانی خاصی چون اضطراب، افسردگی و غیره باشد و یا اینکه هدف آن توسعه فردی و بهبود کیفیت زندگی فرد برای دستیابی به اهداف شخصی و توانمندسازی وی باشد. در واقع مهم­ترین هدف تراپی یا روان­درمانی، کمک به افزایش شناخت، آگاهی و بینش و به دنبال آن تغییر رفتارهای آسیب‌زننده در زندگی افراد است. در نتیجه حذف این رفتارهای آسیب­‌زا، افراد احساس بهتری نسبت به خود داشته و در نهایت به احساس رضایت بیشتری از زندگی دست پیدا می­‌کنند. هدف هرچه که باشد در فرایند تراپی به بررسی و تحلیل تاریخچه زندگی، نقاط قوت و ضعف، دستاوردها، رفتارها و غیره پرداخته می­‌شود.

چرا باید تراپی را شروع کنم؟

افراد بنا به دلایل مختلفی همچون رنج بردن از مشکلاتی نظیر استرس، اضطراب، مشکلات زناشویی، اعتماد به نفس پایین، ابتلا به اعتیاد و بی­‌خوابی خواهان دستیابی به درمان هستند. یکی از مزایای تراپی و روان­درمانی در بلندمدت رفع این مشکلات به صورت ریشه­‌ای است. علاوه بر این تراپی کمک می­‌کند تا فرد احساس رضایت بیشتری از زندگی فردی و اجتماعی به دست آورده و کیفیت زندگی خود را افزایش دهد.  

چه شرایط و مشکلاتی که نشان دهنده ضرورت شروع تراپی است؟

افسردگی
شاید بتوان گفت افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روانی قرن اخیر است که فارغ از جنسیت، وضعیت مالی و نژادی زندگی افراد را مختل می‌کند. افسردگی باعث دشواری در عملکرد روزانه شخص شده و بر کار، روابط، خواب، سطح انرژی و اشتهای وی تأثیرات منفی می‌گذارد. تراپیست به شما کمک می­‌کند تا با بررسی دلایل بروز افسردگی و تغییر در احساسات، افکار و رفتارهای تداوم­بخش آن، بر آن غلبه کنید.

اعتیاد
پس از اینکه متوجه شده‌اید تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد، بد نیست بدانید تراپی به درمان مشکلاتی همچون اعتیاد نیز کمک می‌کند. همانطور که می‎دانید اعتیاد انواع مختلفی همچون اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به الکل، اعتیاد به سیگار، اعتیاد به کار، پرخوری معتادگونه، اعتیاد به سکس و غیره دارد، که می‌توان برای درمان هر کدام از آنها به تراپیست مراجع کرد.

استرس و اضطراب

مواجهه با شرایط جدیدی همچون قبولی در دانشگاه، یافتن شغل جدید، بازنشستگی و حتی ازدواج که همگی بخشی از مراحل مختلف زندگی هستند که می‌توانند باعث ایجاد استرس و اضطراب ‌شوند. در چنین شرایطی مشاوره با یک متخصص به مدیریت استرس و رفع یا کاهش این اضطراب‌ها کمک می­‌کند. در واقع، تراپی برای خلق یک استراتژی اصولی برای رفع مشکلات زندگی روزمره و شخصی ضروری است.

اعتماد به نفس یا عزت نفس پایین

برخی افراد به دلیل مشکلاتی همچون پایین بودن عزت نفس و اعتماد به نفس، پتانسیل واقعی خود را نمی‌بینند. چنین افرادی به دلیل احساس اعتماد به نفس پایین از بسیاری از موقعیت‌­ها اجتناب کرده و نمی­‌توانند به دستاوردهای مطلوبی در زندگی برسند. معمولاً روان­درمانی یا تراپی می­تواند منجر به بهبود اعتماد به نفس و عزت نفس در افراد ­شود. در فرایند تراپی درمانگر با پیاده‌سازی تکنیک‌های مختلف به ارتقای عزت نفس و اعتماد به نفس مراجع کمک می­‌کند. در چنین شرایط تراپیست همچون یک مربی عمل می‌کند و بر بهبود مهارت‌های ارتباطی و افزایش انگیزه فرد، متمرکز می­‌شود.

تراپی آنلاین چیست و چه مواقعی باید آن را انجام داد؟

تراپی یا درمان آنلاین که تحت عنوان eTherapy هم شناخته می‌شود، به مراحل تراپی یا درمان که شامل گفتگو، پشتیبانی و مشاوره گرفتن مراجع از درمانگر به صورت آنلاین هست، گفته می‌شود. در این روش کل پروسه درمان به صورت آنلاین و به کمک یک وسیله الکترونیکی مثل لب تاپ، تبلت یا گوشی تلفن همراه، انجام می‌شود. طبق مطالعات انجام شده، از نظر تاثیرگذاری تراپی و درمان آنلاین هیچ تفاوتی با مراجعه حضوری ندارد.

تفاوت بین مشاوره و تراپی چیست و توسط چه کسانی انجام می‌شود؟

مشاوره و تراپی دو اصطلاحی هستند که معمولاً به اشتباه به جای یکدیگر به کار می‌روند. در فرایند مشاوره عمدتاً به پاسخ به برخی از سوالاتی پرداخته می‌شود که فرد در زندگی روزمره با آنها مواجه می‌شود مثل فرزندپروری، مشاوره ازدواج و … . اما در فرایند روان‌درمانی و تراپی فرد به دلیل مشکلات تکراری و شدیدی که در زندگی تجربه می‌کند مثل افسردگی، سوگ، خشم و غیره تحت درمان با روش‌های مختلف قرار می‌گیرد. مشاوره معمولاً توسط مشاوران و روانشناسان صورت می‌گیرد، اما روان‌درمانی و تراپی توسط روانشناسان بالینی آموزش دیده و دارای صلاحیت لازم انجام می‌شود.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع اقتصاد آنلاین

نوشته های مشابه