طبق گزارشها ۲۹۳ تعاونی مسکن جهش کارگری در ۲۵ استان کشور با ظرفیت احداث بیش از ۷۵ هزار واحد مسکونی تشکیل شده و وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که قرارگاه ویژه مسکن کارگران با هدف تأمین زمین و کاهش هزینههای تمامشده ذیل شورای سیاستگذاری مسکن وزارت تعاون ایجاد خواهد شد.
به گزارش ایسنا، برابر قانون اساسی کشورمان داشتن مسکن حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولتها طبق این اصل موظف به تامین مسکن شدهاند. در اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف است با رعایت اولویت برای کسانی که نیازمندترند به ویژه کارگران و روستانشینان زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
در طول سالهای گذشته و در راستای تامین مسکن برای خانوارها طرحهای متعددی به جهت خانهدار کردن اقشار جامعه پیشبینی شد که از جمله آنها طرح مسکن مهر و طرح مسکن ملی بوده است. به موازات اجرای طرح مسکن ملی، طرح مسکن کارگری و ساخت مسکن در شهرکهای صنعتی نیز در دستور کار قرار گرفت.
دولت سیزدهم اما با هدفگذاری ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال و ساخت ۴ میلیون واحد تا پایان دولت، طرح نهضت ملی مسکن را کلید زد و این طرح به عنوان طرح ویژه دولت به اجرا درآمد.
در دولت سیزدهم تعداد واحدهای مسکونی برای کارگران و بازنشستگان و مستمری بگیران افزایش یافت و از ۲۰۰ هزار واحدی که دی ماه سال ۱۳۹۸ در قالب تفاهمنامه مشترک میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای احداث مسکن کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران منعقد شده بود فراتر رفت و به ۴۰۰ هزار واحد رسید؛ چنانچه بر اساس اعلام معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح جهش مسکن طی مدت چهار سال احداث خواهد شد.
مهدی مسکنی در گفتوگو با ایسنا، درتوضیح جزئیات ساخت مسکن توسط تعاونیها در طرح نهضت ملی مسکن گفت: در حال حاضر سه نوع تعاونی شامل تعاونی متعارف، تعاونی مسکن مهر و تعاونی جهش ملی مسکن در کشور وجود دارد که تعاونیهای مسکن جهش به تازگی در دولت سیزدهم شکل گرفتهاند و میتوانند در توسعه طرح نهضت ملی مسکن مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به تعهد ساخت ۴۰۰ هزار مسکن در قالب تعاونیها در طرح نهضت ملی مسکن، از تغییر اساسنامه تعاونیهای مسکن جهش خبر داد.
درحال حاضر ۲۹۳ تعاونی مسکن جهش کارگری در ۲۵ استان کشور با ظرفیت احداث بیش از ۷۵ هزار واحد مسکونی تشکیل شده است.
به گزارش ایسنا، چندی قبل سیصد و بیست و یکمین نشست شورای عالی کار برگزار شد و سید صولت مرتضوی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست از ایجاد قرارگاه ویژه مسکن کارگران با هدف تأمین زمین و کاهش هزینههای تمامشده ذیل شورای سیاستگذاری مسکن وزارت تعاون خبر داد.
به گفته وی در بحث ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی که برای آحاد مختلف جامعه پیش بینی شده وزارت تعاون در تلاش است کمک ویژهای به جامعه کارگری در حوزه مسکن انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برعزم جدی برای رفع دغدغه مسکن کارگران تاکید کرد و گفت: بررسی روشهای کاهش هزینه تمامشده ساخت واحد مسکونی برای تعاونیهای مسکن کارگری در دستور کار وزارت تعاون است.
در همین راستا سمیه گلپور – رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، مسکن را از مطالبات جامعه کارگری برشمرده و درباره تشکیل قرارگاه ویژه مسکن کارگران میگوید: بیش از نیمی از حقوق و دریافتی کارگران صرف هزینههای مسکن و اجارهبها میشود و اگر این قرارگاه تشکیل شود میتواند بخش اعظمی از هزینههای مسکن کارگران را پوشش دهد.
وی با تاکید بر لزوم اختصاص زمین رایگان و ارزان به کارگران تاکید کرد: تامین مسکن اقشار مختلف به ویژه کارگران مستلزم مدیریت جهادی است و باید مدیران جهادی این عرصه را به دست گیرند.
بر اساس اعلام مسئولان وزارت تعاون در طرح نهضت ملی مسکن ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب تعاونیها ساخته خواهد شد و تعاونیها بر اساس قیمتتمام شده واحدهای ساخته را تحویل متقاضیان میدهند.
طبق قانون ملی مسکن و تفاهمنامه مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وزارت راه و شهرسازی مقدمات تامین مسکن کارگران در دست برنامهریزی است. اساسنامه تعاونیهای مسکن جهش کارگری شهریورماه ۱۴۰۱ تهیه و دستورالعمل نحوه تشکیل این تعاونیها آبانماه سال گذشته ابلاغ شد.
هم اکنون ساخت بیش از ۲۵ هزار واحد مسکونی در کل کشور آغاز شده و پروژهها در چارچوب حوزه تعاونی درحال پیشرفت است. ۲۷ مهرماه امسال عملیات اجرایی ساخت ۶۰۰ واحد مسکونی پروژه تولید مسکن ویلایی شحنه یزد در راستای اجرای تفاهمنامه اتاق تعاون ایران و وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن آغاز شد. در قالب صنعتشهرها و نواحی و شهرکهای صنعتی نیز برای بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور زمین تامین شده است.
به گزارش ایسنا، بسیاری از کارشناسان معتقدند با اجرای طرح نهضت ملی مسکن و تشکیل تعاونیهای مسکن جهش زمینه کنترل قیمت مسکن و خانهدار شدن کارگران و اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه به وجود میآید.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا