به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، ابوذر شریفی با اشاره به ساخت مخازن راهبردی ذخیرهسازی نفت خام در گوره اظهار کرد: مخازن گوره، مخازن راهبردی ۴ میلیون بشکهای هستند که در اواخر دهه ۷۰ شمسی مصوب شد و عملیات اجرایی آن نیز از سال ۱۳۸۱ آغاز شده است.
وی با تأکید بر اینکه در دو دهه گذشته سه پیمانکار در این زمینه فعال بودند، ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ ساخت این مخازن راهبردی متوقف شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تأکید رئیسجمهوری بر اتمام پروژههای نیمهتمام، این مأموریت به وزارت نفت ابلاغ شد و یکی از طرحهایی که در اولویت قرار گرفت ساخت مخازن راهبردی ۴ میلیون بشکهای نفت خام در گوره بود.
شریفی با اشاره به حمایت وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت، همچنین هیئتمدیره این شرکت از تکمیل این مخازن گفت: با توجه به این تأکیدها و حمایتها، عملیات اجرایی آغاز شد.
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم پیشرفت عملیات اجرایی مخازن راهبردی گوره بیش از ۷۰ درصد بود، افزود: امروز در انتهای عملیات اجرایی ساخت این مخازن قرار داریم و در ماههای ابتدایی سال آینده عملیات راهاندازی آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: سرمایهگذاری انجامشده برای ساخت این مخازن حدود ۸۰ میلیون دلار برآورد میشود.
شریفی با تأکید بر اینکه مجموع این پروژه شامل ۶ مخزن به ظرفیت ۴ میلیون بشکه نفت خام است، گفت: با توجه به ملاحظات پدافندی، این مخازن از نوع مخازن بتنی نیمهمدفون هستند تا امنیت بالایی برای ذخیرهسازی راهبردی نفت خام داشته باشند.
نصب ۹۴ درصد پمپهای خط لوله گوره – جاسک در دولت سیزدهم
وی تصریح کرد: خط لوله انتقال نفت گوره – جاسک کل کامل شده و ایستگاه حفاظت کاتدی و فیبر نوری کل مسیر به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به اینکه این خط هشت ایستگاه دارد، گفت: پنج ایستگاه تقویت فشار، دو ایستگاه توپکرانی و یک ایستگاه پایانی در مسیر خط لوله گوره – جاسک ساخته شده و به جز کارهای نهایی در ایستگاه تقویت فشار پنجم، سایر ایستگاهها تکمیل شده است.
شریفی با بیان اینکه این امکان همیشه برای انتقال و ارسال نفتخام در خط لوله گوره – جاسک وجود داشته است، افزود: در زمان افتتاح این خط لوله در دولت قبل، از مجموع ۵۰ پمپی که باید نصب میشد، تنها سه پمپ در مدار بود و اگرچه امکان انتقال نفت وجود داشت اما این انتقال با پایداری اندک انجام میشد.
وی ادامه داد: اکنون ۵۰ پمپ لازم در این خط لوله در ایستگاههای تقویت فشار نصب شده است که نشان میدهد ۴۷ پمپ خط لوله انتقال نفت خام گوره – جاسک در دولت سیزدهم نصب شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت تأکید کرد: همچنین ۱۴ پست برق در این مسیر تعریف شده که در روز افتتاح یک پست مورد استفاده بود و اکنون ۱۴ پست برق تکمیل و در این راه حدود ۳۰۰ کیلومتر خط انتقال برق احداث شده است.
شریفی گفت: هر زمان که پایانه جاسک آماده شود، امکان ارسال پایدار نفت خام از این خط لوله میسر است.
وی با تأکید بر اینکه همچنین حداقل ۲ میلیون بشکه از مجموع ۱۰ میلیون بشکه مخازن ذخیرهسازی در انتهای خط آماده شده است، اظهار کرد: ۲ میلیون بشکه بعدی نیز در مراحل نهایی است و آماده نفتگیری هستند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر