اقتصاد کلان

ثبات قیمت جهانی مواد غذایی



ثبات قیمت جهانی مواد غذایی

شاخص قیمت جهانی آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد در ماه نوامبر ثابت ماند و قیمت‌های بین‌المللی پایین غلات با افزایش قیمت روغن‌های گیاهی جبران شد.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در نوامبر به طور متوسط ۱۲۰.۴ واحد بود که در حدود اکتبر بود که پایین‌ترین میزان از مارس ۲۰۲۱ بود. شاخص ماه نوامبر نسبت به نوامبر گذشته ۱۰.۷ درصد کاهش داشته است.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه نوامبر ۳ درصد در ماه کاهش یافت که منجر به کاهش شدید قیمت ذرت شد، در حالی که شاخص قیمت گندم ۲.۴ درصد کاهش یافت. با این حال، قیمت روغن نباتی نسبت به اکتبر ۳.۴ درصد افزایش یافت.

فائو در بیانیه‌ای اعلام کرد: قیمت‌های روغن پالم در ماه نوامبر بیش از ۶ درصد افزایش یافت که عمدتاً به دلیل خرید بیشتر کشورهای واردکننده و کاهش تولید فصلی در کشورهای عمده تولیدکننده بود.

شاخص قیمت لبنیات نسبت به اکتبر ۲.۲ درصد افزایش یافت. قیمت شکر در ماه نوامبر نسبت به ماه نوامبر ۱.۴ درصد افزایش یافت، اما به دلیل بدتر شدن چشم انداز تولید در تایلند و هند، به طور متوسط ۴۱.۱ درصد بیشتر از نوامبر گذشته بود.

در گزارش جداگانه‌ای درباره عرضه و تقاضای غلات، فائو پیش‌بینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال جاری به رکورد ۲.۸۲۳ میلیارد تن متریک در برابر ۲.۸۱۹ میلیارد تن افزایش داد که نشان دهنده افزایش ۰.۹ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است. فائو عنوان کرد که با نگاهی به فصل آینده، کاشت محصول گندم زمستانه ۲۰۲۴ در نیمکره شمالی ادامه دارد و با توجه به کاهش قیمت محصولات، رشد منطقه ممکن است محدود شود.

طبق گزارش رویترز، پیش‌بینی می‌شود که ذخایر جهانی غلات تا پایان فصل جاری ۲.۷ درصد افزایش یابد، در حالی که نسبت ذخیره غلات به مصرف در سال جاری و آتی  ۳۰.۸ درصد پیش‌بینی شده که نشان دهنده سطح عرضه است.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه