به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین امروز در بازدید از پانزدهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو و میکرو در جمع خبرنگاران گفت: حجم بازار در صنعت نانو سال گذشته حدودا ۶۰ همت بود که نسبت به سال قبل آن دو برابر افزایش داشته است. این در حالی است که طی بیست سال گذشته مجموع حمایت هایی که از این صنعت صورت گرفته است، چیزی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است یعنی عملا ما در معاونت علمی زیر یک همت از صنعت نانو حمایت داشته ایم با این حال، این حوزه امروز ۶۰ همت بازار دارد، این میزان از بازار نشان می دهد که حمایت های معاونت از این صنعت برگشت کامل دارد.
وی ادامه داد: هرچقدر معاونت در این حوزه (صنعت نانو) حمایت و تسهیلات ارائه کند، این بازار بزرگتر می شود و هدف ما هم همین است چراکه با بزرگتر شدن بازار شرکت های دانش بنیان هم نیاز ما به واردات کم میشود و هم از نظر اقتصادی درآمد خوبی ایجاد می شود.
به گفته او، کل شرکت هایی که از نظر آزمایشگاهی و صنعتی نانومقیاس هستند، ۴۰۰ شرکت است که از این تعداد، ۲۰۰ شرکت دانش بنیان هستند یعنی تنها با ۲۰۰ شرکت این میزان از پیشرفت رقم خورده است.
افشین با تاکید بر پیگیری اهداف سند نانو که تا سال ۱۴۱۲ را دربر می گیرد، اظهار داشت: این سند دو فاکتور مهم دارد؛ نخست اینکه سهم بازارمان ۳۰ درصد از تورم بیشتر باشد که سال گذشته ما ۱۰۰ درصد افزایش داشتیم. دوم سهم صادرات محصولات نانویی باید ۱۵ درصد کل سهم بازار مان باشد که الان حدود ۹.۱ درصد است که تا آخر برنامه حتما از آن جلو میوفتیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سال آینده در حوزه سلامت و کشاورزی با تمرکز بر کودهای شیمیایی و نانو حباب ها که می تواند تحولات مهمی را در بخش کشاورزی رقم بزند و بحث انرژی از دو دید تولید و ناترازی انرژی برنامه جدی داریم. همچنین ما توجه ویژه ای به ماده گرافن داریم؛ این ماده استراتژیک می تواند خیلی از صنایع مان را دچار تحولات عظیم کند. ما در قسمت کاربرد گرافن هم برنامه ریزی دقیق در دست انجام داریم.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر