به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد نانو، نمایندگان ایران به صورت مجازی در جلسات گروه کاری ۳ (سلامت، ایمنی و محیط زیست) و گروه کاری ۴ (ویژگیهای نانومواد) حضور فعال داشتند. در این نشست ها استانداردهای مصوب می شوند و تصویب موضوعات جدید استاندارد و نظرات تخصصی کشورهای عضو برای استانداردهای در حال تدوین مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
در این اجلاسیه استاندارد ماسکهای نانویی که با مسئولیت ایران در ایزو در حال تدوین بود ارائه شد و نظرات فنی کارشناسان سایر کشورها از طرف مسئول پروژه پاسخ داده شدند.
این استاندارد در سال ۲۰۲۲ از طرف ایران پیشنهاد شده بود که با تصویب این اجلاس برای رایگیری مرحله آخر ارسال شد. استاندارد تعیین خواص و ویژگیهای نانوامولسیونها که قبلا توسط ایران در حوزه فناوری نانو پیشنهاد شده بود و در دست تدوین میباشد نیز در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت که پس از تصویب اجلاس برای رایگیری ارسال شد.
همچنین در این نشست دو پیشنهاد جدید استاندارد هم به صورت اولیه ارائه شد. پیشنهاد اول در حوزه نانوذرات اکسید روی بود که پروژه برای مرحله PWI در کارگروه چهارم مصوب شد. استاندارد پیشنهادی دوم ارائه شده در نشست در حوزه نانوحبابها بود.
Nanotechnologies – Zinc oxide nanoparticle for cosmetic applications – Specifications of characteristic and measurement method
Nanotechnologies-nanobubbles- specification of core characteristics and measurement method
تاکنون ۱۰۹ استاندارد در بخشهای مختلف فناوری نانو در ایزو منتشر شده است که کشورمان با تدوین ۱۲ استاندارد، در جایگاه چهارم فعالترین اعضای ایزو قرار دارد.
تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۲ تا ۳ سال زمان میبرد. اساس تدوین استانداردهای بینالمللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیتههای فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه میکنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۴۰ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۶ کشور به عنوان عضو ناظر وجود دارد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر