به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، برنامه ویژه حمایت از ایدههای نوآورانه مواد معدنی پرارزش با عنوان «مینوکمپ» ویژه مواد معدنی حیاتی و انرژی های پاک با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و توسط «ایمینو» با نگاهی ویژه به مواد معدنی حیاتی و انرژی های پاک با هدف حمایت از نخبگان و ایده پردازان و ترویج نوآوری، حامی ایدهها و تیمهای نوآور میشود.
با توجه به به اهمیت استفاده از فناوریهای پیشرفته در استحصال مفیدتر مواد معدنی با ارزش و گذار به سوی انرژیهای پاک با استفاده از این فناوریها، پیادهسازی ایدههای نوآورانه در خلق ارزش افزوده و رشد در بازار صنایع معدنی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
عناصر حیاتی برای تعدادی از فناوری تولید انرژی پاک ضروری هستند و مرکز نوآوری «ایمینو» نیز با توجه به اهمیت این موضوع، «مینوکمپ» مواد معدنی حیاتی و انرژی های پاک را با هدف گرد هم آمدن نوآوران این عرصه، آشنایی با مفاهیم خلاقیت، کارآفرینی و ایده پردازی برگزار میکند.
در حال حاضر سهم بازار انرژیهای پاک از انرژیهای پاک رو به افزایش است و تجهیز و استقرار بیسابقه صنعت به فناوریهای انرژی پاک، منجر به افزایش قابلملاحظه تقاضا برای عناصر حیاتی شده است.
سیستمهای ذخیرهسازی انرژی رشد توجهی را را تجربه کردند و ظرفیت آنها در سال ۲۰۲۲ دو برابر شد. تاسیسات برق PV حتی رکوردهای قبلی را نیز درهم شکست، به طوری که نیروی برق ناشی از باد، پس از دو سال افت و کاهش، سرانجام سیر صعودی خود را مجددا از سر گرفت. این امر از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۲۲، تقاضای ناشی از بخش انرژی عامل و عامل اصلی برای سه برابرشدن تقاضا برای فلز لیتیوم، افزایش ۷۰ درصدی تقاضا برای کبالت و نیز افزایش ۴۰ درصدی تقاضا برای نیکل بوده است.
طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی ( ایمینو) با هدف انتقال دانش و فناوریهای نوین به چرخه معدن و صنایع معدنی کشور در شهریورماه سال ۱۳۹۹ از سوی «ایمیدرو» و براساس موافقتنامه همکاری مشترک با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با وظایفی همچون سیاستگذاری، تسهیلگری، شبکهسازی و توسعه بازار راهاندازی شده است.
ایمینو در راستای ایجاد و خلق استارتاپها، توسعه کسب و کارهای نوپا، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و توسعه زیست بوم فناوریهای پیشران انقلاب صنعتی چهارم با اولویت فناوری های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کلان داده و بلاکچین و … فعالیت داشته و توانسته بیش از ۳۲ استارتاپ را پذیرش، هدایت و راهبری و از ۸۴ شرکت دانش بنیان حمایت کند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر