به گزارش خبرنگار مهر، مسعود تابش عصر چهارشنبه در نشست خبری که پیرامون جزئیات پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: این کنگره ششم تا هشتم آذر ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران هر ۲ سال یک بار در یکی از دانشگاههای کشور با همکاری انجمن و حمایت شرکت آب و فاضلاب استان میزبان برگزار میشود، اضافه کرد: چهار دوره این کنگره طی سالهای گذشته در دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شیراز و قم برگزار شد.
استاد دانشکده مهندسی عمران و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و رئیس انجمن آب و فاضلاب ایران، هدف از برگزاری کنگره را ایجاد محیطی برای همکاری بیشتر صنعت آب و فاضلاب و اعضای کنگره با توجه به ظرفیت علمی آن دانست و گفت: دانشگاهیان در این کنگره آخرین یافتههای علمی در محیط دانشگاهی را ارائه کرده و اصحاب صنعت آب و فاضلاب که زیرمجموعههای وزارت نیرو هستند نیز تجربیات و پروژههای خود و خلاءهای موجود را مطرح میکنند؛ بی تردید یک انتقال علم و تجارب دو طرفه در این کنگره صورت میگیرد.
فرونشست زمین محور ویژه نشستهای تخصصی کنگره
تابش خاطرنشان کرد: در قالب هر کنگره طی سالهای گذشته یک سری نشستهای تخصصی برگزار شد و امسال با توجه به برگزاری این رویداد در اصفهان، تلاش کردیم که موضوع نشست مرتبط با این شهر و استان باشد؛ از این رو محور اصلی و ویژه نشست تخصصی پنجمین کنگره، فرونشست زمین و چالشهای آن است.
وی با بیان اینکه اصفهان به لحاظ گسترش دامنه فرونشست و شکافها در سطح کشور مورد توجه است، افزود: یکی از دلایل فرونشست زمین برداشت بی رویه از سفرههای آب زیر زمینی است که به دلیل بارگذاریهای بیش از حد در این دیار رخ داده است.
رئیس انجمن آب و فاضلاب ایران به اصطکاک شبکه فاضلاب اصفهان به دلیل فرسودگی و حوادث فروریزش زمین اشاره کرد و گفت: دلایل مختلف وقوع این حوادث را در کنگره در یک نشست علمی بررسی و راهکارها را ارائه میکنیم و انتظار این است که مسؤولان استان اصفهان و دستگاههای اجرایی در این نشست حضور داشته باشند، از مطالب استفاده کرده و به یافتن راه حلها نیز کمک کنند.
بررسی کاربرد هوش مصنوعی در صنعت آب و فاضلاب
استاد دانشکده مهندسی عمران و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، کاربرد هوش مصنوعی در صنعت آب و فاضلاب را محور دومین نشست این کنگره برشمرد و افزود: سومین نشست نیز در رابطه با مدیریت لجن در تصفیه خانههای آب و فاضلاب است.
تابش خاطرنشان کرد: صنعت آب و فاضلاب کشور، لجن خروجی از تصفیه خانهها را یا باید کامل به سمت فرآیند تولید برق از بیوگاز ببرند یا اگر نتوانند لجن تصفیهخانهها یک معضل محیط زیستی است که مخاطراتی به همراه دارد.
بروز رسانی حکمرانی در بخش آب ضروری است
رئیس انجمن آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه بروز رسانی حکمرانی در بخش آب کشور ضروری است، تصریح کرد: در حوزه آب مهمترین نکته این است که وزارتخانههای نیرو و کشاورزی و سازمان محیطزیست از نگاه بخشی بپرهیزند و در کنار هم مساله آب را جامع و کامل در حوزه کشور در نظر گیرند.
در ادامه، رامتین معینی دانشیار گروه مهندسی آب و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان و دبیر علمی پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران، رویکرد این کنگره را متفاوت از سایر همایشها دانست و اظهار داشت: در کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب سه رکن دانشگاه، دستگاه اجرایی و انجمن در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
ارسال بیش از ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران ارسال شده است که یک سوم این مقالات توسط ارگانهای اجرایی، ادارات و شرکتهای مختلف ارائه شدند.
دبیر علمی پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران با بیان اینکه در کنار سه نشست اصلی، کلینیک صنعت آب و فاضلاب را خواهیم داشت، افزود: در این کلینیک تلاش میشود که بین فعالان صنعت آب و دانشگاه در حوزههای آب و شبکههای فاضلاب، کیفیت منابع آب و استفاده مجدد از پساب ارتباط بیشتر و موثرتری برقرار شود.
معینی ادامه داد: یکی از نقاط قوت این دوره از کنگره برگزاری ۲۰ کارگاه کاربردی و متنوع خواهد بود.
دانشیار گروه مهندسی آب و عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان ابراز داشت: دغدغهای که همواره در کشور مطرح شده این است که دانشگاه کار خود را میکند و دستگاه اجرایی کار خود؛ امید است با برگزاری کنگره این سد شکسته شود و کار علمی و اجرایی را با هم پیش ببریم.
باید از ساختار تفکر جزیرهای خارج شد
همچنین شروین جمشیدی عضو هیأت علمی دانشکده عمران دانشگاه اصفهان و دبیر اجرایی پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران با بیان اینکه در حکمرانی خوب، تفکر جزیرهای وجود ندارد، اظهار داشت: هدف از برگزاری کنگرهها خارج شدن از ساختار تفکر جزیرهای است و اینکه سازمانهای موازی باید کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: همه محورها، عناوین، کارگاهها و نشستهای تخصصی پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب برگرفته از نیازهای جامعه و سازمانها بوده است تا از ساختار تفکر جزیرهای فاصله بگیریم، نگاه کنگره تعاملی و پیرو شعار دانشگاه اصفهان است که پایتخت فرهنگی تمدن ایرانی اسلامی را بیشتر بسازیم.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران افزود: یک سال اخیر در پی تفاهمنامه دانشگاه اصفهان و انجمن آب و فاضلاب ایران، هفت جلسه سیاستگذاری برگزار شد و برخی سازمانها از جمله مدیریت بحران استانداری و آبفای اصفهان حمایت کردند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر