به گزارش خبرنگار مهر، حجت الله عبدالملکی امروز (سه شنبه) در حاشیه دومین روز از نمایشگاه اوراسیا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای امسال طراحی پروژههای سرمایه گذاری برای معرفی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به فعالان اقتصادی بینالمللی در دستور کار قرار گرفت.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: پروژههای سرمایهگذاری ابزاری برای معرفی فرصتها و مزیتهای سرمایه گذاری مناطق به فعالان اقتصادی محسوب میشود که مطالعات اولیه هر کدام از این پروژهها انجام شده، زیرساختها فراهم و مجوز بینام آن صادر شده است.
وی با بیان اینکه در چهار مرحله از بستههای اقتصادی مناطق آزاد رونمایی شده است، افزود: امروز با ۱۵۰ بسته جدید به ارزش حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان، به مجموع یکهزار بسته به ارزش ۲۰ میلیارد یورو (معادل ۹۰۰ هزار میلیارد تومان) دست یافتیم که متقاضیان میتوانند اقدام به سرمایه گذاری در این زمینه کنند.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد محدودیتی وجود ندارد، تاکید کرد: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه حدود یکهزار و ۴۰۰ پروژه به ارزش ۴۳۰ هزار میلیارد تومان تقاضای سرمایه گذاری در محدوده هفت منطقه آزاد کشور ثبت شده که ۱۷۰ پروژه از میان بستههای پیش بینی شده، بوده است.
به گفته عبدالملکی، در همین مدت ۳۷ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در مناطق آزاد محقق شده است و در سه ماه پایانی امسال نیز به دنبال تحقق تقاضاهای ثبت شده و آغاز فرایند احداث خواهیم بود.
وی تصریح کرد: بر اساس اسناد بالادستی ۶ مأموریت برای مناطق آزاد در نظر گرفته شده است که شامل جهش تولید، جهش صادرات، انتقال فناوری، تأمین نیازهای اساسی کشور، تأمین مالی از خارج از کشور و عمران و آبادانی منطقه میشود که چهار مورد از آنها بینالمللی محسوب میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه این مناطق به عنوان قطبهای پیشرفت اقتصادی کشور محسوب میشوند، خاطرنشانکرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تیم ملی اقتصاد بین الملل اقتصاد کشور هستند، به همین دلیل بیش از یک سوم از صادرات غیرنفتی کل کشور از مبدا این محدودهها بوده است.
ترانزیت؛ مزیت مطلق ایران
عبدالملکی با بیان اینکه ترانزیت مزیت مطلق ایران محسوب میشود، افزود: بیش از ۷۰ درصد ترانزیت از این مبادی است، اما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در سطح بین الملل شناخته شده نیست که با حضور در رویدادهای داخلی و خارجی در تلاش برای معرفی بیشتر هستیم.
وی ادامه داد در هشت ماهه امسال در پنج رویداد بینالمللی و چهار نمایشگاه داخلی حضور داشتیم، افزود: بهزودی نیز در رویداد کشور هند شرکت میکنیم، زیرا به دلیل ظرفیت بالا با شناخته شدن بیشتر، تقاضای بیشتری را جذب خواهند کرد.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه مناطق آزاد نقاط اصلی ارتباط با سازمانهای همکاریهای بینالمللی هستند، گفت: ایران میتواند با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از طریق منطقه ارس، کشورهای حاشیه دریای خزر از انزلی، اتحادیه شانگهای از قشم، گروه بریکس از کیش و هند از چابهار ارتباط تجاری برقرار کند.
عبدالملکی تاکید کرد: جایگاه بینالمللی مناطق آزاد رو به رشد است که با عبور از شعار زدگی، به عنوان موتور محرکه اقتصادی کشور به جایگاه اصلی خود بازگردند. وی افزود: منطقه آزاد چابهار محور همکاری ایران با شبه قاره هند، منطقه آزاد کیش نماینده ایران در منطقه بریکس، منطقه آزاد انزلی محور همکاری ایران با کشورهای حوزه دریای خزر و ارز محور همکاری برای اوراسیا خواهد بود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه معرفی سرمایه گذاران و صادرکنندگان نمونه مناطق آزاد به صورت دورهای مورد تجلیل قرار خواهند گرفت، اظهار کرد: امسال هم از هفت سرمایه گذار و هفت صادرکننده برتر تقدیر خواهد شد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا