کشاورزی و دامپروری

سهم هر استان در تحویل گندم به دولت چقدر است؟



به گزارش خبرنگار مهر، شورای قیمت گذاری و سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تعیین قیمت ۳۲ قلم کالاهای اساسی را در کشور بر عهده دارد. گندم یکی از این محصولات بوده و با تعیین تکلیف قیمت آن در واقع نرخ سایر محصولات نیز به سرانجام می‌رسد. در حال حاضر با آغاز سال زراعی جدید ۱۴۰۲-۱۴۰۳ هنوز نرخ محصولات اساسی تعیین نشده زیرا گندم کاران نسبت به هر کیلو گندم به مبلغ ۱۵ هزار تومان گلایه دارند. عنوان می‌شود قیمت تمام شده این محصول استراتژیک ۱۶.۹۰۰ تومان بوده که این موضوع مورد مخالفت وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه است.

در حال حاضر نمایندگان دولت قیمت پایه هر کیلو گندم را ۱۱.۵۰۰ تومان اعلام می‌کنند که اعلام می‌شود تا ۶۰ درصد مطالبات کشاورزانی که گندم خود را تحویل دولت داده‌اند پرداخت شده است. بر اساس مصوبه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی گندم هر کیلو به مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و یک هزار و ۵۰۰ تومان یارانه کاشت (تأمین بخشی از هزینه‌های کود و بذر) و به منظور ارتقا و افزایش انگیزه تولید در کشاورزان، رعایت قیمت نسبی محصولات اساسی کشاورزی و تعادل‌بخشی در الگوی تولید، جز (۳) به ذیل بند (الف) «سیاست حمایت غیر قیمتی» مصوبه مذکور، مبلغ ۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی به عنوان «جایزه تحویل گندم» نیز پرداخت می‌شود و در مجموع این عدد به ۱۵ هزار تومان می‌رسد اما بخش زیادی از پرداخت مطالبات گندم کاران با قیمت پایه یعنی ۱۱.۵۰۰ تومان بوده است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، تاکنون ۱۰ میلیون و ۱۲۴ هزار تن گندم در قالب ۲ میلیون و ۱۱ هزار محموله از ۷۰۹ هزار کشاورز در ۳۱ استان خریداری شد که از رشد ۴۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ و رشد ۱۲۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ برخوردار است.

این گزارش می‌افزاید، میزان خرید گندم در هر یک از ۳ استان خوزستان، کردستان و فارس از مرز یک میلیون تن عبور کرده است و این استان‌ها به همراه استان کرمانشاه، در مجموع ۴۶ درصد از کل خرید گندم کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

بنابراین گزارش، به ترتیب استان‌های خوزستان با خرید یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن، کردستان با خرید یک میلیون و ۱۰۹ هزار تن، فارس با خرید یک میلیون و ۲ هزار تن و کرمانشاه با خرید ۸۰۲ هزار تن گندم، رتبه‌های اول تا چهارم بیشترین آمار خرید گندم کشور را تا این تاریخ به دست آورده‌اند.

بعد از این ۴ استان، به ترتیب استان‌های آذربایجان غربی با خرید ۶۴۲ هزار تن، گلستان با خرید ۵۵۵ هزار تن، لرستان با خرید ۴۹۲ هزار تن، همدان با خرید ۴۰۶ هزار تن، آذربایجان شرقی با خرید ۳۹۸ هزار تن و زنجان با خرید ۳۹۱ هزار تن گندم، رتبه‌های پنجم تا دهم جدول پیشتازان خرید گندم کشور را کسب کرده‌اند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه