به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته بزرگترین آب شیرین کن فراساحلی بعد از سالها به بهره داری رسید؛ آب شیرین کنی که میتواند مشکلی از آب سیستان و بلوچستان را رفع کند.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در آئین افتتاح این پروژه با اشاره به بهرهبرداری از آخرین فناوری و تکنولوژیهای روز دنیا برای شیرینسازی آب، گفته بود که «اجرای بیش از ۱۵۰ حلقه چاه، ۱۱۰ کیلومتر خط لوله، ۱۰۰ کیلومتر جاده دسترسی و همین میزان شبکه توزیع و فوق توزیع برق و در کنار آن احداث آب شیرینکن بزرگ فراساحلی با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز در کمتر از ۸ ماه از دیگر اقداماتی بود که برای حل مشکل آب شمال و مرکز استان اجرایی شد.»
پیش از این هم هاشم امینی مدیرعامل آبفای کشور با اشاره به اینکه طرح جهاد آبرسانی در استان سیستان و بلوچستان بهسرعت در حال انجام است. در بخش خیران و جهاد آبرسانی و مجتمعهای آبرسانی ۴۰۱ روستا با اعتبار ۱,۱۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است و ۱۴۸ هزار نفر از آب پایدار و سالم برخوردار شدند، گفت: به زودی در کنار بهرهبرداری از طرح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی، ۳۱۵ روستا در محدوده منطقه بلوچستان تأمین آب پایدار و سالم از طریق تصفیهخانه که در طول یک سال گذشته احداث شده است، با مشارکت انجمن صنفی آب و فاضلاب کشور و شرکتهای آب و فاضلاب به بهرهبرداری میرسد و این روستاها از آب شرب و بهداشتی و سالم و پایدار بهرهمند خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله نخست مردم شهر زاهدان طعم آب شیرین را پس از بهرهبرداری از این آبشیرینکن میچشند و نباید نگرانی از بابت کیفیت آب داشته باشند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به احداث آبشیرینکن با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: این اقدام حدود ۸ ماه با کار شبانهروزی و با تأکید و پیگیریهای رئیسجمهور شهید انجام شد و بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب به مردم شریف منطقه سیستان و زاهدان تقدیم میشود که میتواند تأثیر بسیار خوبی در پایداری کمی و کیفی آب شرب در این منطقه داشته باشد.
بر اساس آمار و ارقام ارائه شده حدود ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی هزینه شده است، و برای برای چاهها، خطوط انتقال و خطوط برق حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
همچنین ۴ هزار میلیارد تومان برای طرح تأمین آب شرب محدوده منطقه سیستان و زاهدان در بازه زمانی یکساله هزینه شده است، که با در مدار قرار گرفتن این آبشیرینکن، طعم شیرین خدمت و کار جهادی و شبانهروزی کارگران مهندسان، مشاوران و پیمانکاران برای مردم منطقه شمال سیستان و بلوچستان شیرین خواهد شد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر