به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکلهای فعال نفت و گاز طبیعی شرکتهای انرژی آمریکا در هفته منتهی به ششم دسامبر (جمعه، ۱۶ آذر) برای نخستین بار در هشت هفته اخیر افزایش یافت.
بر اساس گزارش روز جمعه این شرکت، تعداد دکلهای نفت و گاز که نشانه اولیه تولید در آینده بهشمار میرود، در هفته منتهی به ششم دسامبر با هفت عدد افزایش به ۵۸۹ دستگاه رسید که بالاترین تعداد از اواسط ماه سپتامبر تاکنون بهشمار میرود.
بنا بر اعلام بیکرهیوز، با وجود افزایش شمار دکلهای حفاری در این هفته، مجموع تعداد دکلها همچنان ۳۷ دستگاه یا ۶ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته میلادی است.
شمار دکلهای نفتی آمریکا در هفته یادشده با هفت عدد افزایش به ۴۸۲ دستگاه رسید که بالاترین تعداد از اواسط ماه اکتبر تاکنون است. تعداد دکلهای گازی این کشور هم با افزایش دو عددی به ۱۰۲ دستگاه رسید که بالاترین تعداد از اوایل نوامبر تاکنون را ثبت کرده است.
شمار دکلهای نفت و گاز آمریکا پس از افزایش ۶۷ درصدی در سال ۲۰۲۱ و ۳۳ درصدی در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۰ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. کاهش قیمت نفت و گاز و افزایش هزینههای مربوط به نیروی کار و تجهیزات بهدلیل بالا رفتن تورم و تمرکز بیشتر شرکتها بر پرداخت بدهی و افزایش بازگشت سرمایه سهامداران به جای بالا بردن تولید، از عوامل کاهش تعداد دکلها بهشمار میرود.
قیمت نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا پس از افت حدود ۱۱ درصدی در سال ۲۰۲۳، تاکنون حدود ۶ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش داشته است. قیمت معاملههای آتی گاز آمریکا هم پس از افت ۴۴ درصدی در سال ۲۰۲۳، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۲۳ درصد افزایش یافته است.
۲۵ شرکت فعال در حوزه اکتشاف و تولید که از سوی شرکت خدمات مالی تیدی کوئن آمریکا رهگیری میشوند، اعلام کردند بودجه برنامهریزیشده این شرکتها برای فعالیتهای اکتشاف و تولید در سال ۲۰۲۴ بهطور میانگین نسبت به ۲۰۲۳ تغییری نداشته است.
این در حالی است که بودجه این شرکتها در زمینه اکتشاف و تولید در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ بهترتیب با رشد ۴۰ و ۴ درصدی همراه بود.
براساس تازهترین گزارش چشمانداز اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید روزانه نفت خام این کشور از مقدار بیسابقه ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۳ به ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۴ و ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت.
در حوزه گاز هم پس از کاهش میانگین قیمتهای نقدی گاز در شاخص هنری هاب آمریکا در ایالت لوئیزیانا در ماه مارس به پایینترین قیمت در ۳۲ سال گذشته، تعدادی از تولیدکنندگان سرمایهگذاری خود را برای فعالیتهای حفاری کاهش دادند.
افت سرمایهگذاری در زمینه حفاری سبب میشود تولید گاز آمریکا برای نخستین بار از زمان افت تقاضای سوخت در سال ۲۰۲۰ همزمان با همهگیری بیماری کرونا کاهش یابد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی میکند تولید روزانه گاز این کشور از رقم بیسابقه ۱۰۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون فوتمکعب در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۳ میلیارد و ۴۰۰ فوتمکعب در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر