به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، عبدالعزیز بلاسم با اعلام این خبر گفت: افراد شناساییشده، در خارج از استان خوزستان مبتلا شدهاند و پس از بروز علایم، توسط پرسنل مرکز بهداشت غرب اهواز شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار گرفتهاند.
وی افزود: بیماری مالاریا نوعی بیماری انگلی است که از طریق نیش پشه آنوفل به انسان منتقل میشود. پشه آنوفل بومی ایران است و در تمام مناطق کشور، گونههای مختلف آن وجود دارد اما استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
بلاسم تصریح کرد: کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان جزو کانونهای این بیماری محسوب میشوند و افرادی که سابقه سفر به استانها و کشورهای آلوده را دارند در صورت مشاهده تب و لرز حتما باید از نظر مالاریا بررسی شوند.
وی ادامه داد: علائم اصلی این بیماری شامل تب، لرز و تعریق به صورت متناوب است و سایر علائم بالینی در افراد مختلف ممکن است دیده شود، بنابراین افراد در صورت سفر به مناطق جنوب شرقی کشور و بروز تب و لرز باید به نزدیکترین واحد بهداشتی مراجعه کنند.
مدیر گروه واحد مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: بیماریابی فعال در جمعیتهای هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام میشود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونهگیری از افراد مشکوک و بررسی آبهای راکد بررسی میکنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.
وی افزود: تمامی مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع اقتصاد آنلاین