به گزارش خبرنگار مهر، حجت الله صیدی امروز با حضور در اتاق ایران در پاسخ به وضعیت حمایت از سهامداران اظهار کرد: بحث حمایت از حقوق سهامداران خرد بخشی از وظیفه ماست،
حمایت از آنها به معنی گران خریدن سهام آنها نیست بلکه پیگیری حقوق آنها از طریق ابزار مالیاتی و پیگیری سودآوری شرکتها و چنین اقداماتی است. در واقع اینگونه از حقوق سهامداران خرد حمایت میشود به ویژه مسئله بیمه سهام که پیگیر آن هستیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره نرخ سود افزود: در مورد نرخ سود مذاکرات متعددی با رئیس بانک مرکزی داشتیم. از آخرین اقدامات دور کردن انتشار اوراق بدهی و تأمین مالی بیشتر دولت از بورس بود و این مسئله تا کسری بودجه حل نشود گریبان گیر ماست. نرخ سود هم تا زمانی که شرایط تورمی اینچنین است نباید انتظار زیادی داشت اما آقای فرزین وعده دادند که اقدامات لازم برای کاهش تا ۲۵ درصد را انجام دهند.
وی ادامه داد: ما فرار سرمایه از بورس نداریم تنها بسته به شرایط پولها از یک بخش به بخش دیگر منتقل میشود و پول بین صندوقهای مختلف و سهام در گردش است. یک بار به سراغ صندوق طلا میروند و در شرایطی از آن خارج شده و به صندوق سهامی و سهام وارد میشود.
صیدی افزود: وظیفه ما در بازار بورس رساندن ارزش فعلی به ارزش ذاتی آن است. البته قبول دارم یک عده در بازار ضرر کردند و این حقیقت تلخی است.
معاون وزیر اقتصاد درباره سهام پروژه گفت: در مورد سهام پروژه، شیوهنامه تصویب شده است و الان میتوان آن را عملیاتی کرد.
وی در مورد وضعیت تولید برق اظهار کرد: در مورد نیروگاهها، ضعفی که در زمینه برق داریم این است که تجاری نشده و هم قیمتگذاری و هم توزیع آن دستوری است و قطعاً نیازمند اصلاح است و ما با وزارت نیرو در حال گفتگو هستیم.
صیدی درباره نهادهای مالی افزود: متأسفانه پروندههای متعددی در مورد نهادهای مالی وجود دارد و در حال پیگیری است و ما وظیفه نظارتی خود را به خوبی انجام میدهیم.
وی گفت: یکی از مواردی که بررسی شده است ایجاد و توسعه تالارهای بورس منطقهای است زیرا وجود آنها مانند شعب بانک برای بازار لازم است.
رئیس سازمان بورس در مورد حضور شرکتها در بازار سرمایه تصریح کرد: در مورد فعالیت و حضور کمتر شرکتهای برخی از صنایع در بورس باید یادآور شد که بورس تنها وظیفه پذیرش یا عدم پذیرش شرکتها را بر اساس چارچوب و قوانین دارد، بورس وظیفهای برای آوردن این شرکتها ندارد جز در مواردی که از آنها دعوت کند و به آنها پیشنهاد حضور بدهد.
وی افزود: هر شرکت تأمین سرمایه نیاز به سه رکن اصلی لازم دارد و رکن بازار، گروهی از افراد زبده و مالی خبره و نهایتاً رکن بانک. لذا شرکتهایی که قصد دارند تأمین سرمایه تأسیس کند باید دو رکن دیگر یعنی گروه زبده مالی و بانک را با خود همراه کنند و بدون این امکان پذیر نیست اما اگر این سه رکن باشد سازمان بورس هم حمایت خواهد کرد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر