به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، البته هم اکنون برخی از سریع ترین ابر رایانه های جهان در آمریکا قرار دارند. این ابررایانه ها می توانند نقش های رایانشی مختلفی برعهده گیرند. نقش در نظر گرفته شده برای ابررایانه آئورا بسیار متفاوت است. قرار است این رایانه بهبود فرایند همجوشی هسته ای داخل راکتورهای هسته ای را بررسی کند.
این راکتورها هم اکنون یک پنجم برق آمریکا را تامین می کنند. از آن مهم تر ذخیره برق هسته ای حدود نیمی از برقی را تشکیل می دهد که بدون انتشار کربن تولید می شود.
ANL از ابررایانه «پولاریس» برای شبیه سازی هایش استفاده می کند. این ماشین با ظرفیت ۴۴پتافلاپ می تواند ۴۴ کادریلیون محاسبه در ثانیه را انجام دهد. از سوی دیگر آئورا برای محاسباتی با ظرفیت بیش از ۲ اگزافلاپس طراحی شده است و بنابراین رایانه می تواند ۲ کوئینتیلیون محاسبه در ثانیه را انجام دهد و ۵۰ بار قدرتمندتر از سیستم فعلی است.
هرچند پیش بینی می شد تا هم اکنون سیستم راه اندازی شده باشد، اما اختلالات در تولید، تکمیل رایانه را به تاخیر انداخته است. آئورا پس از ساخت، سریع ترین ابر رایانه جهان خواهد بود.
دیلان شاور یکی از مهندسان هسته ای ANL در این باره می گوید: نکته تازه درباره آئورا مقیاس شبیه سازی که با آن انجام می شود و همچنین تعداد آنها است.
این تیم قصد دارد جزئیاتی با دقت بالا از فرآیندهای درون هسته راکتور را به تصویر بکشد تا طرحهای جدید راکتور را بدون انجام آزمایشهای گرانقیمت انجام دهد. این به سازندگان راکتور در تایید و صدور مجوز طرح های خود کمک می کند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر