به گزارش خبرنگار مهر، دولت الکترونیک یکی از شعارهایی بود که در دولتهای قبل مطرح شد اما هنوز به طور کامل در کشور اجرا نشده است. انجام کارهای روزمره از طریق فضای مجازی و پنجره واحد ضمن کاهش زمان صرف شده از حجم ترافیک کلان شهرها میکاهد. پیش تر افراد در دورترین شهرهای کشور برای انجام کاری هر چند کوچک ناچار بودند تا پایتخت سفر کنند اما امروز خوشبختانه با انجام برخی از امور در مراکز استان انجام کارهای اداری آسانتر شده است ولی همچنان تا نقطه هدف فاصله دارد. ایجاد پنجره واحد در حوزههای مختلف، فضا را برای بخش تولید و خدمات تسهیل کرده و به انجام فعالیتها سرعت میبخشد.
«پنجره واحد مدیریت زمین» یکی از سامانهها در بخش کشاورزی است که با چالشهایی رو به رو است. در نشست شورای راهبری سامانه پنجره واحد مدیریت زمین متشکل از مسؤولان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و نمایندگان برخی نهادهای اجرایی، مشکلات و موانع راهاندازی زیرسامانه پایش پنجره واحد مدیریت زمین و راهکارهای دستیابی آسان مردم به این سامانه مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، عباسعلی نوبخت، معاون وزیر در سازمان منابع طبیعی و مدیر راهبری و هماهنگی امور سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در این نشست گفت: نتیجه کار سامانه پنجره واحد مدیریت زمین باید دسترسی سهلالوصول مردمان محلی و روستایی به سامانه باشد، مردمانی که ناچارند برای گرفتن یک مجوز ماهها به ادارات مختلف مراجعه کرده و در صف انتظار بمانند؛ این سامانه باید موجب رضایتمندی مردم شود.
وی افزود: ما نباید نگاه یکبعدی به موضوع سامانه داشته باشیم زیرا برخی نهادها اقدامات زیادی انجام دادهاند تا این سامانه راهاندازی شده و شکل گیرد. برخی نهادها نیز در اینباره کوتاهی و قصور داشتهاند که این کمکاریها باید مشخص و اعلام شود.
وی گفت: راهبر این سامانه منابع طبیعی است و قطعاً نگاه افکار عمومی و رسانهها بیشتر متوجه این سازمان است، در این راستا تلاش میکنیم تا پایان شهریور تمام استانها را در زیرسامانه پایش حداقل در یک پهنه اتصال دهیم و این اتصال و صدور مجوز زمانی میتواند جنبه کامل عملکردی به خود گیرد که دیگر نهادها نیز وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
تسهیل فعالیت برای ۱۸ استان
حسین میررجبی، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور نیز در این نشست درباره پیگیری روند اجرای پنجره واحد مدیریت زمین گزارشی ارائه کرد و گفت: برابر ماده ۵ ضوابط اجرایی مدیریت زمین، منشور پنجره واحد تهیه شد و برای اظهار نظر و رسیدگی در کارگروه فراقوهای قرار گرفت و خوشبختانه در مرداد امسال با تلاش کارگروه فراقوهای و همچنین ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی ابلاغ شد.
وی از اتصال ۱۸ استان کشور به زیرسامانه پنجره واحد زمین خبر داد و افزود: درصدد فراهم کردن شرایطی هستیم تا سایر استانها به این سامانه اتصال پیدا کنند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: با وجود این که تمام نهادها اطلاعات اولیه و مقدماتی را بارگذاری کردهاند اما هنوز برخی دستگاهها به درگاه صدور مجوز متقاضیان اتصال پیدا نکردهاند و متأسفانه صدور مجوزی از این طریق صورت نپذیرفته است که ما پیگیری میکنیم قطعاً باید نسبت به کوتاهیها و قصوری که دارند پاسخگو باشند.
پایش اراضی در تأمین، پردازش و توزیع تصاویر
مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات و مجری پروژه پنجره واحد مدیریت زمین نیز در ادامه این نشست، ضمن مروری بر آخرین وضعیت سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بیان کرد: سامانه یک پلتفرم بیندستگاهی است که به انجام دو اقدام مهم و اساسی در حوزه اراضی شامل صدور الکترونیکی مجوزهای حوزه زمین و پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای میپردازد.
مازیار مباشری به پایش اراضی در سه بخش تأمین، پردازش و توزیع تصاویر اشاره کرد و گفت: در این سه حوزه با چالش و مشکلاتی روبهرو هستیم و هنوز برای تمامی پهنهها نقشه لازم وجود ندارد و از این بابت روند کار پنجره واحد مدیریت زمین به کندی پیش میرود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر