به دنبال طرح برخورد با مشاوران املاک متخلف که در حال حاضر با همکاری هفت دستگاه و ارگان جریان دارد، مجلس شورای اسلامی درصدد آن است که در قالب قانون ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی، مشاوران املاک را رتبهبندی کند تا فعالیت آنها به طور مرتب رصد شود.
به گزارش ایسنا، طرح ساماندهی مشاوران املاک و بدون مجوز از اردیبهشت امسال با همکاری هفت دستگاه دولتی و ارگان آغاز شد. طبق آخرین آمار ۱۷۴ هزار و ۳۸۴ واحد صنفی مشاور املاک در کشور فعالند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۸۳۷ واحد صنفی فاقد مجوز هستند.
در سالهای اخیر برخی مشاوران املاک با اقداماتی در جهت منافع خود به بازار مسکن آسیبهایی وارد کردند. بسیاری از افراد معتقدند یکی از عوامل موثر بر افزایش قیمت مسکن، فعالیتهای غیر قانونی و تخلف برخی از مشاوران املاک بوده که با قیمت سازیهای کاذب، زمینه افزایش قیمت مسکن را فراهم میکردند. البته مشاوران املاکی هم در کشور داریم که صادقانه و حرفه ای فعالیت میکنند و تعداد آنها نیز بسیار زیاد است.
پس از سالها بلاتکلیفی وضعیت بازار مسکن، دولت و مجلس تصمیم گرفتند نسبت به ساماندهی صنف مشاور املاک اقدام کنند.
همزمان با برخورد با مشاوران املاک متخلف، مجلس شورای اسلامی در قالب طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در پی آن است تا مشاوران املاک را رتبهبندی کند. آنطور که محمدرضا رضایی کوچی گفته است مشاوران املاک در طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی مطابق با شاخصهایی معین رتبهبندی شده و به صورت مرتب مورد ارزیابی و نظارت قرار میگیرند.
بازار مسکن در سه ماه اخیر به آرامش رسیده که از ثبات بازارهای موازی و نرخ ارز نشأت گرفته است. از طرف دیگر طرحهای دولت در زمینههایی همچون ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، ساماندهی مشاوران املاک و مالیات خانههای خالی به ایجاد ثبات در بازار مسکن کمک کرده است.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا