محسن منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شهید رئیسی به اعداد و ارقام در اداره کشور حساس بود؛ به عنوان مثال وقتی نرخ تورم پایین و بالا میرفت و کالایی گران میشد امکان نداشت که او در جلسه دولت از وزرای مربوطه، معاون اول و معاون اجرایی پاسخ نخواهد.
وی ادامه داد: گاهی اوقات همان موقع گوشی تلفن را برمیداشت و پیگیری میکرد و تذکر میداد. در بحث واردات و صادرات و تعرفهها که با اقتصاد جامعه، معیشت مردم و یا با سطح عمومی زندگی مردم سر و کار داشت، به طور ویژه پیگیری میکرد.
معاون اجرایی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: شهید رئیسی در مباحثی مانند آرد و نان، مسائلی از جنس سوخت و بنزین همینطور وضع خاموشیها، بسیار توجه داشت. به هر حال شرایطی که الان در کشور موجود است در دوران شهید رئیسی نیز به همین صورت بود.
منصوری افزود: خوشبختانه در دولت شهید رئیسی مجموعههای نیروگاهی بسیاری ساخته شد. حدود ۹۰۰۰ مگاوات به تولید شبکه برق کشور افزوده شد. البته احداث برخی از این نیروگاهها در دولتهای قبل آغاز شده بود و در دولت سیزدهم به اتمام رسید. اما به هر حال ناترازیها به همین صورت بود. اتفاقی که در کشور رخ داده است جدید نیست.
معاون اجرایی دولت سیزدهم با بیان اینکه موضوع ناترازیها در دولت روحانی نیز به همین صورت بود، ادامه داد: وضعیت ناترازیهای برق در دولت شهید رئیسی تا حدودی بهتر شد. به تولید برق افزودیم و البته مصارفمان مقداری افزایش یافت و این طبیعی است، زیرا توسعه صنعتی داریم. در دولت پزشکیان هم همینطور است.
شهید رئیسی مطلقاً اجازه خاموشیها در بخش خانگی را نمیداد
منصوری با تاکید بر اینکه در دولت شهید رئیسی مطلقاً اجازه نمیدادیم خاموشیها در بخش خانگی اتفاق بیفتد، ادامه داد: نمیگذاشتیم فشار ناترازی برق به آحاد مردم وارد شود. زیرا افکار عمومی و زندگی معیشت عموم مردم یک شاخص اصلی است که شهید رئیسی این را مبنای کار خود قرار میداد. فرمایش حضرت امیرالمومنین است که جایی که بین چند تصمیم باید انتخاب کنیم آنچه را که مصلحت توده مردم است باید برگزینیم.
وی یادآور شد: شاهد بودید که ما در این دوره در زمستان مطلقاً خاموشی نداشتیم، کاملاً با تدبیر کارها پیش میرفت در تابستان نیز با نظام برنامهریزی که داشتند خاموشی خانگی وجود نداشت. خط قرمزی که شهید رئیسی با اعمال مدیریت وزارت نیرو اجرا میکرد این بود که در حوزه خانگی خاموشی نداشته باشیم.
معاون اجرایی دولت سیزدهم در رابطه با خاموشی در فصل سرد سال در بخش خانگی، بیان کرد: به نظرم بخشی از این نارساییها در حوزه مدیریت، قابل جبران و ترمیم هست. تصمیمی که در دولت فعلی اتخاذ شده تا مازوت سوزی انجام نشود در نوع خود نسبت به سلامت مردم کار قابل توجهی است، البته بخشی از خاموشیها ناشی از مازوت سوزی نیست. زیرا سوخت نیروگاههای ما فقط مازوت نیست، گاز، گازوئیل و مازوت به عنوان سوخت استفاده میشود.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته در این فصل حدود ۳ میلیارد لیتر ذخیره سوخت نیروگاهی داشتیم، باید برای دپوی این میزان سوخت از اواخر تابستان اقدام میشد، امسال بخش زیادی از سوخت مورد نیاز هم اکنون ذخیره سازی نشده است.
بخشی از خاموشیها ناشی از سو مدیریتی است
معاون اجرایی دولت سیزدهم تصریح کرد: بخشی از خاموشیها ناشی از سو مدیریتی است که در این حوزه رخ داده است. یعنی ذخیره سازی سوخت به غیر از مازوت به میزان مورد نیاز انجام نشده. هرچند که اگر قرار بود مازوت سوزی انجام دهیم هم حالا فصل مازوت سوزی نیست مگر چقدر هوا سرد شده؟ چه اتفاقی افتاده؟
منصوری با یادآوری اینکه مازوت سوزی برای اوج فصل سرما است که سوخت و گاز در نیروگاهها جوابگو نباشد ادامه داد: وقتی ذخایر سایر سوختهای فسیلی پاسخگوی نیروگاهها نبود، مازوت میسوزاندیم. در بیش از ۱۴۰ نیروگاه موجود در کشور، ۱۴ نیروگاه در شرایط اضطراری در نهایت سوخت مازوت استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم در سه نیروگاه بنا بر تصمیم مدیریتی، سوخت مازوت را ممنوع اعلام کرده است، گفت: از مجموع ۱۴ نیروگاهی که در اوج سرمای هوا و کمبود سوخت نیروگاهها از سوخت مازوت استفاده میکردند، استفاده از مازوت در نیروگاههایی در استانهای البرز، مرکزی و اصفهان با تصمیم دولت ممنوع اعلام شد و ۱۱ نیروگاه دیگر همچنان مازوت سوزی خواهند داشت. البته این سوالی است که دولت باید به آن پاسخ دهد.
وی در پایان گفت: به نظر میرسد بخش زیادی از این خاموشیها به دلیل عدم انجام تکلیف دولت نسبت به ذخیره سازی مورد نیاز سوخت نیروگاهها باشد که باید در زمان مناسب خودش انجام میشد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر