ارتباطات و فن آوری اطلاعات

نظام جدید ارزیابی و حمایت از دانش بنیان‌ها از فردا اجرا می‌شود



به گزارش خبرنگار مهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری معرفی نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌های و مؤسسات دانش بنیان که صبح امروز دوم مرداد ماه در محل معاونت برگزار شد، گفت: مهمترین نشست خبری که ما می‌توانیم تا پایان این دوره معاونت برگزار کنیم و مهمترین اتفاقی که از نظر زیربنایی برای دانش بنیان‌ها را خواهد داد، موضوع جلسه امروز است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: اساس و پایه کل جریان اقتصاد کشور، معاونت علمی، ستادهای توسعه فناوری، ستادهای اقتصاد دانش بنیان و زیرساخت‌های توسعه فناوری کشور در مفهوم دانش بنیان در قانون مجلس شورای اسلامی تحت عنوان قانون حمایت از دانش بنیان‌ها در سال ۸۹ مصوب شد و این قانون آئین نامه‌ای داشت که بحث ارزیابی و حدود حمایت کشور از دانش بنیان را مشخص می‌کرد.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که از اجرای این قانون ۱۰-۱۲ سال می‌گذرد و ۱۰ سال خیلی خوب اجرایی شد، گفت: اگر در سال ۸۹، ۶۰-۵۰ شرکت وجود داشت اما در حال حاضر قریب به ۸-۹ هزار شرکت دانش بنیان داریم. لذا تصویب قانون جهش تولید در سال ۱۴۰۱ قانون بسیار مترقی نسبت به قانون ۸۹ است و تجربه ۱۰-۱۲ ساله در ارزیابی دانش بنیان‌ها فرصتی را ایجاد کرد که با مطالعه ۶ ماهه و گرفتن مشاوره از بیش از ۱۰۰ شرکت تراز دانش بنیان و مشورت با دستگاه‌های اجرایی مرتبط در آئین نامه ارزیابی یک ارتقا کاملاً جدی و تغییر نسل کامل رخ دهد.

وی با اشاره به نگرش کلی و روح حاکم بر آئین نامه ارزیابی گفت: روح حاکم بر آئین نامه جدید این است که لزوماً به این فکر نکنیم که چه فناوری در سطح بالا و یا متوسط است و برمبنای پیچیدگی قضاوت نکنیم. بنابراین دیگر تقسیم بندی بر مبنای سطح فناوری در ارزیابی شرکت‌ها وجود ندارد بلکه محصولات، خدمات و فرآیندها در نظر گرفته شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بیان کرد: اینکه یک شرکت دانش بنیان چقدر تأثیر ملی دارد، چند نیروی انسانی متخصص واقعی در تحقیق و توسعه فعالیت دارند و فرصت اشتغال ایجاد شده و یا اینکه چقدر شرکت‌ها ثروت ایجاد می‌کنند و تا چه سطحی مسائل مردم را حل می‌کند جزو فرایندهای ارزیابی در مدل جدید هستند.

دهقانی با اشاره به دسته‌بندی جدید شرکت‌های دانش بنیان گفت: شرکت‌ها در مدل جدید به نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند؛ شرکت‌های نوپا شرکت‌های فعال در حوزه تحقیق طراحی و توسعه محصولات و خدمات فناورانه که هنوز از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا نکرده اند.

وی افزود: شرکت‌های نوآور شرکت‌هایی هستند که حداقل در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان داشته باشند، بر فرایند طراحی و تولید محصولات دانش بنیان خود مسلط بوده و دارای رشد پایدار در تولید و فروش آنها باشند؛ سهم فروش دانش بنیان‌ها در این شرکت‌ها کمتر ار ۵۰ درصد است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت‌های فناور نیز شرکت‌هایی هستند که دارای حداقل یک محصول خدمات فناورانه موجود در فهرست کالا و یا خدمات دانش بنیان بوده و بر فرایند طراحی و تولید آن محصول مسلط بوده و سوابق و مستندات توسعه محصول را دارا باشند این شرکت باید از رشد پایدار در تولید و فروش خود برخوردار باشد تمرکز اصلی فعالیت‌های اقتصادی و تجاری شرکت باید در حوزه دانش بنیان بوده و سهم فروش دانش بنیان از کل فروش شرکت حداقل ۵۰ درصد باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اعلام اینکه نظام جدید ارزیابی شرکت‌ها از فردا اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: مدل جدید به صورت پایلوت و آرام آرام جلو خواهد رفت و فعلاً فرایند با سامانه‌ای که در حال حاضر وجود دارد، انجام خواهد شد و ظرف ۲-۳ ماه آینده سامانه جدید راه اندازی خواهد شد.

دهقانی با اشاره به اینکه در مدل گذشته ارزیاب‌های ما بعضاً تخصص لازم نداشتند و بعضاً برای شهرهای دور از تهران دور از دسترس بودند، گفت: به همین منظور در مدل جدید، ارزیابی شرکت‌های نوپا با آئین نامه‌های مشخص شده به پارکهای علم و فناوری و مجموعه‌هایی که سابقه درخشان و تجربه بلند مدت دارند، به عنوان کارگزار فعالیت خواهند کرد. البته نکته مهم این است که بحث تاییدیه دانش بنیانی صرفاً توسط معاونت علمی اما ارزیابی توسط مجموعه‌های برگزیده انجام می‌شود.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه