عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: اقدام بانک مرکزی در خصوص راهاندازی بازار ارز تجاری قابل تقدیر و تاثیرگذار است و تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی نیز نگاه مثبتی به این موضوع دارند.
هیبت اله اصولی – عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران – در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آغاز به کار بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: معتقدم این بازار میتوانست خیلی زودتر از اینها راهاندازی شود، اما باز هم برای فعالیت این بازار دیر نبود و با توجه به شرایط و محدودیتهای موجود میتواند تاثیر فراوانی بر روند واردات و صادرات و بازگشت ارز به کشور داشته باشد. خوشبختانه این بازار کاملا مورد تایید و استقبال بازرگانان قرار گرفته و مطمئنا میتواند ثبات خوبی در بازارهای مالی برقرار کند.
وی با تاکید بر لزوم تک نرخیشدن ارز در راستای کمرنگ کردن نقش بازار غیررسمی ارز ادامه داد: بیتردید حرکتی که به تازگی از سوی بانک مرکزی شکل گرفته میتواند نتایج بسیار مثبتی داشته باشد که این نتیجه نیز به هیچ عنوان بلندمدت نیست. بارها به این نکته اشاره کردم حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز طبق قانون برنامه هفتم توسعه و در جهت کاهش رانت و بیش تقاضای ارزی کاملا ضروری است و باید اجرایی شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به توافقی بودن معاملات در بازار ارز تجاری گفت: یکی از مزایای این بازار، توافقی بودن معاملات در چارچوب قانون است؛ تجربه نشان داده تصمیمات و قوانین دستوری هیچگاه نتوانسته با نتایج خوبی همراه شود که اقداماتی مثل بازار ارز توافقی یا همان ارز تجاری میتواند گواه این ادعا باشد. از سوی دیگر انتقال معاملات نیما به بازار توافقی در آستانه آغاز سال میلادی که تقاضای ارز بالا میرود نیز باعث افزایش عرضه ارز و مدیریت بازار خواهد شد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با مثبت ارزیابی کردن آینده بازار ارز تجاری ادامه داد: قطعا این بازار مورد تایید و قبول تجار و بازرگانان است و میتواند باعث رونق هر چه بیشتر صادرات ما باشد. شاید تا چندی پیش بسیاری از بازرگانان رغبتی برای فعالیت و صادرات نداشتند، اما راهاندازی این بازار توانست اعتماد و اطمینان را در بین آنها زنده و در واقع تنور مبادلات تجاری و صادرات را دوباره گرم کند.
اصولی به یکی دیگر از مزایای قابل توجه بازار ارز تجاری اشاره کرد و افزود: استفاده از بازار ارز توافقی به خوبی میتواند نرخ ارز را پیشبینیپذیر کند و نظم و ثبات خوبی به بازارهای سرمایه ببخشد. به ویژه در شرایط کنونی که منطقه درگیر تحولات سیاسی و امنیتی است و بازار ارز تجاری میتواند از بسیاری از نوسانات بازار ارز و طلا جلوگیری کند. ضمن اینکه با این کار نوعی بازار رسمی و واقعی هم شکل میگیرد که میتواند بر سیاستهای پولی و ارزی نیز موثر واقع شود.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا