خودرودسته‌بندی نشده

هفت دلیل اصلی جوش‌آوردن ماشین + نکات ایمنی و راهکارها



به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دیجیاتو، یکی از مشکلات رایج رانندگان در روزهای گرم تابستان، جوش آوردن ماشین است که اگر به‌موقع به آن رسیدگی نشود، ممکن است به موتور آسیب برساند. در این مطلب، چند دلیل جوش‌آوردن ماشین و راه‌حل آن‌ها را بررسی خواهیم کرد؛ بنابراین اگر به‌دنبال علت جوش‌آوردن ماشین خود هستید یا می‌خواهید از این مشکل جلوگیری کنید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

۱. خرابی رادیاتور

از رایج‌ترین دلایل جوش‌آوردن ماشین خرابی رادیاتور است. این مشکل شامل گرفتگی، شکستگی، ترک‌خوردن، کج شدن پره‌ها و تمام عوامل منجر به کاهش راندمان رادیاتور می‌شود. با پایین آمدن بازده رادیاتور، دمای موتور به‌خوبی کاهش نمی‌یابد و خودرو جوش خواهد آورد. همچنین دلیل کم کردن آب رادیاتور را می‌توان به فرسایش یا خوردگی شیلنگ‌های سیستم خنک‌کننده ربط داد.

۲. خرابی ترموستات

ترموستات خودرو دمای آب رادیاتور را اندازه‌گیری کرده و درصورتی‌که از حد خاصی بیشتر باشد، شدت گردش آب رادیاتور را افزایش خواهد داد. وقتی این قطعه دچار مشکل شود، مسیر آب را در دمای مناسبی باز نمی‌کند و باعث جوش‌آوردن خودرو می‌شود.

۳. روغن موتور

روغن موتور علاوه بر روان و  نرم‌کردن قطعات موتور، در خنک‌سازی آن هم تأثیر دارد. درصورتی‌که روغن موتور خودرو خاصیتش را از دست بدهد یا کمتر از مقدار معین باشد، دمای موتور بالا می‌رود و ممکن است جوش بیاورد.
جوش آوردن ماشین

۴. خرابی پمپ آب

پمپ آب وظیفه آب‌رسانی به سیستم خنک‌کننده موتور را برعهده دارد. اگر مقدار آب به‌دلایلی مانند شکستگی پروانه‌های داخلی، شکستگی یاتاقان یا نشتی زیر پمپ کم شود، دمای موتور بالا می‌رود و موتور جوش می‌آورد.

اقدامات اضطراری پس از جوش آوردن ماشین چه هستند؟

۱. رانندگی نکنید

رانندگی با خودرویی که جوش آورده وضعیت آن را بدتر می‌کندِ چون پیستون و سیلندر مجدداً درحال فعالیت و بالا بردن دمای موتور هستند؛ بنابراین بهتر است پس از جوش‌آوردن خودرو، جایی امن توقف کنید تا فشار کمتری به موتور وارد شود.

۲. خودرو را در مسیر مستقیم قرار دهید

بعد از جوش‌آوردن خودرو، آن را در سربالایی و سرازیری قرار ندهید. باید خودرو را در مسیر مستقیم بگذارید و با ریختن مقداری آب روی رادیاتور آن را خنک کنید.

۳. خودرو را خاموش نکنید

پس از جوش‌آوردن خودرو آن را خاموش نکنید، تا مایع خنک‌کننده سریع‌تر موتور را خنک کند. اگر در این حالت خودرو را خاموش کنید، نه‌تنها موتور سریع خنک نمی‌شود، بلکه رینگ به دیواره سیلندر چسبیده و آسیب جدی به موتور وارد می‌شود.

۴. کاپوت را بالا بزنید

کاپوت خودرو را بالا بزنید تا بخار سریع‌تر از کاپوت خارج شده و موتور زودتر خنک شود.

۵. هرگز درپوش رادیاتور را باز نکنید

اگر درپوش رادیاتور را پس از جوش‌آوردن خودرو باز کنید، آب رادیاتور و بخار آن به‌دلیل دمای بسیار بالا به‌صورت انفجاری به بیرون پرتاب شده و سلامت شما را به خطر می‌اندازد. در عوض، درپوش را با یک دستمال مرطوب کمی خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا آب داغ و بخار با زاویه مناسب خارج شده و به شما آسیبی نرساند.

۶. روی موتور آب نریزید

به‌علت جنس بدنه چدنی حساس و شکننده موتور، درصورت ریختن آب سرد روی آن احتمال ترک‌خوردگی وجود دارد. بهتر است مقداری آب با دمای محیط را روی دیواره رادیاتور بریزید تا خنک شدن آن را تسریع کنید.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع اقتصاد آنلاین

نوشته های مشابه