حجتالاسلام موسی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اینکه احتمالاً قیمت بنزین سال آینده افزایش مییابد، گفت: در لایحه بودجه ارائه شده به مجلس به صورت صریح این موضوع یعنی افزایش قیمت حاملهای انرژی و بنزین نیامده است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر باید این موضوع را در نظر داشت که لزوماً دولت در جریان تدوین لایحه بودجه، درباره بنزین تصمیمگیری نمیکند؛ در دولت روحانی دیدیم که افزایش قیمت بنزین در قالب لایحه بودجه سالیانه نبود و دولت در آن مقطع خودش بدون مصوبه مجلس تصمیم به افزایش قیمت بنزین گرفت.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا الان در مجلس و کمیسیون انرژی هیچ گونه بحثی درباره افزایش قیمت بنزین مطرح نشده است، تصریح کرد: اگر دولت به دنبال افزایش قیمت بنزین باشد، باید قبل از این کار، همه جوانب موضوع را بررسی و تحلیل کند و فرهنگسازی شود و بعد این اتفاق بیفتد.
احمدی در ادامه و در تشریح سه نوع نگاه برای حل مشکل ناترازی بنزین، گفت: رویکرد اول بهینهسازی مصرف است که در این راستا، صنایع بزرگ باید خودتأمین شوند تا گاز این صنایع در جاهای دیگر مصرف شود.
وی ادامه داد: سیاست دوم بحث تغییر قیمت است و طرفداران این رویکرد میگویند چون بنزین الان ارزان است، میزان مصرف بنزین زیاد است و اگر ما بنزین را گران کنیم، مصرف آن کاهش مییابد. بنده معتقدم این سیاست بهجا نیست، چرا که ما یک بار قبل از انقلاب و دو بار بعد از انقلاب افزایش قیمت بنزین داشتیم و اگر بنا بود با افزایش قیمت مشکل ناترازی بنزین حل میشد، الان ما این حجم از ناترازی را نداشتیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بحث سوم افزایش تولید است و در این راستا الان برخی از پتروشیمیهای ما قراردادهایی را برای افزایش تولید منعقد کردند و تاکنون گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده است. اگر این سه سیاست در کنار هم قرار بگیرد، به نظر من هیچ فشاری بر مردم نخواهد آمد و میتوانیم بحث ناترازی بنزین را کنترل کنیم.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر