به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو ظهر پنج شنبه در سفر یک روزه خود به گیلان از پروژههای راهبردی منابع زیر ساختی وزارت نیرو سد مخزنی پلرود، تصفیه خانه طول لات شهرستان رودسر بازدید به عمل آورد و از نزدیک با چگونگی روند اجرای این پروژه و مشکلات همانند تملک زمینهای اطراف، جاده جایگزین اطراف سد را مورد بررسی قرار داد.
سد مخزنی پلرود در شهرستان رودسر یکی دیگر از طرحهای بزرگ تأمین آب گیلان است که با هدف تنظیم آب رودخانه پلرود به عنوان دومین رودخانه بزرگ استان و استفاده از آن برای تأمین نیاز آبی بالغ بر ۳۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی منطقه (پلرود و شلمان رود) در حال اجرا است.
این سد یکی از طرحهای بزرگ تأمین آب گیلان میباشد که مطالعات شناسایی و اولیه آن از سال ۵۶ آغاز شد و مطالعات تکمیلی آن بین سالهای ۶۲ لغایت ۸۴ خاتمه یافته و در سال ۸۶ مصوبه کمیته تخصصی وزارت نیرو توسط شرکت سهامی آب منطقهای گیلان اخذ شد که مشخصات فنی آن عبارت است از: ارتفاع سد ۱۰۰ متر و حجم مخزن آن ۱۳۲ میلیون مترمکعب. قدرت تنظیم سالانه آن ۲۰۵ میلیون مترمکعب میباشد.
هدف از ساخت سد مخزنی پلرود، ذخیره و تنظیم آب رودخانه پلرود که دومین رودخانه بزرگ استان گیلان است میباشد که با ساخت آن، امکان آبیاری بالغ بر ۲۷۰۰۰ هکتار از اراضی شالیکاری و باغات شهرستانهای رودسر و املش و تأمین آب شرب ۷ شهر بزرگ شرق گیلان رحیم آباد، رودسر، لنگرود، و اجارگاه، کلاچای، املش و کومله به میزان ۴۰ میلیون متر مکعب در سال و نیز تأمین انرژی برق آبی به میزان ۷۰ گیگاوات در سال میسر خواهد شد.
از سال ۸۹ که عملیات اجرایی این پروژه عظیم در ۷ کیلومتری شهر رحیم آباد شهرستان رودسر آغاز شده عملیات اجرایی به شرح ذیل صورت پذیرفته است: احداث دو رشته تونل انحراف آب به طول ۶۰۸ و ۶۴۰ متر به قطر ۵ متر که علاوه برحفاری توسط بتن مسلح پوشش شده است (لاینینگ) و سازههای ورودی تونل نیز ساخته شده است.
احداث تونل تزریق زیر پی سد به طول ۴۸۰ متر و قطر ۵ متر که در عمق ۴۰ متری زیر رودخانه پلرود صورت پذیرفته و پوشش بتنی تونل تزریق خاتمه یافته است. قابل ذکر است این نوع تونل، در سطح کشور، منحصراً در سد پلرود اجرا شده و امکان کلیه تزریقات و عملیات کنترلی سد را در دوران بهره برداری میسر خواهد نمود.
سد پلرود برای تکمیل نیازمند اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیاردی است
مدیر طرح مشاوره سد مخزنی پلرود نیز در این بازدید مشکل اصلی این سد را تأمین منابع مالی و اعتباری عنوان کرد و گفت: در صورت تخصیص اعتبار ۲ هزار ۲۰۰ میلیارد تا پایان سال پروژه قابل آبگیری خواهد شد.
وی افزود: پیش بینی ما بر این است که امسال آبگیری آزمایش صورت گیرد و در سال آینده تحویل نهایی شود.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر