از آنجا که بحران افزایش هزینههای زندگی در بیشتر کشورهای اروپایی ادامه دارد، بسیاری از افراد شاغل که در سالهای گذشته بخشی از دستمزد خود را پسانداز کرده بودند حالا شاهد کاهش این مبلغ ذخیرهشده هستند.
به گزارش ایسنا، افزایش هزینههای زندگی در کشورهای اروپایی همچنین باعث شده است بسیاری از شاغلان در این قاره مجبور شوند سن بازنشستگی خود را بیشتر کنند تا شکاف پیش آمده را جبران نمایند و در نهایت بتوانند در سالهای پس از بازنشستگی همچنان سرپا باقی بمانند.
یک مطالعه جدید توسط موسسه «محاسبه سن» که با استفاده از دادههای جمعآوریشده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ میلادی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، صورت گرفته است نشان میدهد سن بازنشستگی در چندین کشور اروپایی در این دوره به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
بلغارستان با افزایش ۱۳.۲۶ درصدی، سن بازنشستگی مردان و زنان از ۵۶ سال در سال ۲۰۰۰ به ۶۳ سال در سال ۲۰۲۰ رسیده است. استونی با افزایش ۱۱.۹۳ درصدی در رتبه دوم قرار دارد و از ۵۸ در سال ۲۰۰۰ به ۶۵ در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است. در لتونی هم این عدد از ۵۹ به ۶۵ سال رسیده است.
بیشتر بخوانید:
سایر کشورهای اروپای شرقی و مرکزی مانند مجارستان، رومانی و اسلوونی نیز در ردههای پایینتر این فهرست هستند. با این حال، کشورهای اروپای غربی نیز به طور قابل توجهی آسیب دیدهاند به طوری که پرتغال شاهد افزایش ۷.۹۲ درصدی سن بازنشستگی و در هلند هم این سن بیش از ۷.۶ درصد افزایش یافته است.
اروپاییها چقدر برای بازنشستگی پسانداز میکنند؟
سخنگوی AgeCalculator.com در یک بیانیه مطبوعاتی در این خصوص میگوید: روند افزایش سن بازنشستگی در بسیاری از کشورها نشان دهنده تأثیر متقابل پیچیده عوامل مختلف است. برخی از این عوامل شامل افزایش امید به زندگی مردم است که به لطف پیشرفتهای پزشکی و اقتصادی افزایش یافته است. بعد دیگر ماجرا اما فشارهایی است که به دلیل افزایش هزینههای زندگی و تغییرات جمعیتی و کاهش نرخ زاد و ولد پیری جمعیت پدید آورده است.
با افزایش سن بازنشستگی، این موضوع نیز بسیار مورد توجه قرار میگیرد که اروپاییها چقدر پسانداز بازنشستگی دارند؟
عوامل متعددی بر میزان پساندازهای بازنشستگی شاغلان اروپایی تأثیر میگذارند، مانند نوع شغلی که دارند، هزینهها، کشوری که در آن زندگی میکنند، اینکه آیا محل کارشان برنامه بازنشستگی شغلی ارائه میدهد یا خیر و همچنین اینکه آیا آنها یک برنامه بازنشستگی شخصی نیز دارند یا خیر.
در سال ۲۰۱۷، یک موسسه مطالعاتی به نام سرمایهگذاری جهانی «شرودرز» در پژوهشی حدود ۲۲ هزار نفر را در سراسر جهان مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که حتی سرمایهگذاران هم تقریباً به اندازه کافی برای بازنشستگی پسانداز نمیکنند.
در آن فهرست اروپاییها در انتهای فهرست قرار دارند و تنها ۹.۹ درصد از آنها بخشی از حقوق خود را برای بازنشستگی پسانداز میکنند در حالیکه این عدد برای آسیاییها ۱۳ درصد و قاره آمریکا حدود ۱۲.۵ درصد بوده است.
اروپاییها کمتر پسانداز میکنند
بر اساس نظرسنجی موسسه Insurance Europe در بین ۱۶ هزار نفر در ۱۵ کشور اروپایی که در این پژوهش شرکت کردهاند، اوضاع برای بازنشستگان اروپایی اندکی تاریک به نظر میرسد، زیرا بیش از یک سوم اروپایی ها برای بازنشستگی پس انداز نمیکنند.
همچنین طبق نتایج این پژوهش که در سال ۲۰۲۳ انجام شده ۴۰ درصد از پاسخ دهندگان نیز فاش کرده اند که عواملی نظیر فضای اقتصادی کنونی مانند تورم بالاتر، هزینه های زندگی و عدم اطمینان اقتصادی در کاهش دادن میزان مبلغی که در صندوقهای بازنشستگی خود میگذاشتند، موثر بودهاند.
پاسخ ها بر اساس جنسیت، سن، وضعیت تاهل، شغل و سطح تحصیلات متفاوت بود. حدود ۳۵ درصد از کسانی که میگفتند پس انداز نمی کنند، خوداشتغال بودند، در حالی که ۳۱ درصد در بخش خصوصی و ۳۲ درصد در بخش دولتی کار میکردند. همچنین ۶۴ درصد باقیمانده بیکار بودند.
میزان پس انداز به سواد ربطی ندارد
۵۱ درصد از پاسخدهندگانی که پسانداز نمیکنند، گفتند سطح تحصیلات پایینی دارند، در حالی که ۴۳ درصد سطح تحصیلات متوسط و ۳۷ درصد سطح تحصیلات بالایی داشتند. حدود ۴۵ درصد از افراد مجرد پس انداز نمیکردند، در حالی که ۳۲ درصد از افراد متاهل هم اعتقادی به پس انداز نداشتهاند. ضمن اینکه ۴۱ درصد از زنان بیوه نیز همین را گفتند و ۴۵ درصد از پاسخ دهندگانی که از همسر خود جدا شده بودند نیز پسانداز نمیکنند.
«نیکلاس ژانمارت»، رئیس بیمههای شخصی و عمومی در Insurance Europe در وبسایت خود گفت: ما نیاز داریم که سیستمهای بازنشستگیمان برای هدف و آینده مناسب شوند و اطمینان حاصل شود که همه در دوران بازنشستگی خود کیفیت زندگی خوبی خواهیم داشت.
واقعیت این است با نگاهی به چشم انداز پیچیده کنونی، مردم باید برای بازنشستگی، بیشتر پس انداز کنند اما همه، پول کافی برای انجام این کار ندارند. صنعت بیمه متعهد است نقش موثرتری در حفاظت از افراد ایفا کند و همزمان به سیاستگذاران توصیههای کلیدی ارائه نماید.
اروپاییها چه مبلغی برای بازنشستگی نیاز دارند؟
طبق بررسیهای موسسه GoBankingRates، پساندازهای بازنشستگی اروپای شمالی به طور متوسط حدود ۱۰۰ هزار یورو است، در حالی که مردم اروپای غربی از جمله انگلیس تمایل دارند بین ۵۰ هزار تا ۱۵۰ هزار یورو پسانداز کنند. در اروپایی غربی این عدد به مراتب کمتر است و بین ۲۰ هزار تا ۷۰ هزار یورو برای بازنشستگی پسانداز میشود.
مبلغ بازنشستگی شما در اروپا به طور قابل توجهی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و کشورهای اروپای غربی به طور قابل توجهی گرانتر از اروپای شرقی هستند.
برخی از اروپایی ها ممکن است برنامه ریزی کنند که قاره را به طور کامل ترک کنند و در سایر نقاط جهان مانند جنوب شرق آسیا و دریای کارائیب ساکن شوند، جایی که درآمد بازنشستگی و پس انداز آنها ممکن است بسیار فراتر از هزینههای جاری برود.
با این حال، برای کسانی که قصد دارند در طول سال های بازنشستگی خود در خانه بمانند، تخمین زده میشود که دستکم ۴۶۷ هزار تا ۹۳۴ هزار یورو برای زندگی راحت در دوران بازنشستگی نیاز خواهد بود.
به گزارش یورونیوز، «یاهو فایننس» هم در گزارش خود میگوید افراد در کشورهای گرانتر مانند سوئیس یا کشورهای اسکاندیناوی ممکن است برای بازنشستگی به مبلغی حدود یک میلیون دلار نیاز داشته باشند در حالی که در پرتغال، اسپانیا و اروپای مرکزی و شرقی ممکن است ۵۰۰ تا ۷۵۰ هزار دلار هم کافی باشد.
توصیه این است که به دلیل مخارج پزشکی غیرمنتظره، نیازهای خانوادگی و …، یک صندوق اضطراری با موجودی حدود شش تا ۱۲ ماه از هزینههای زندگی تهیه شود. داشتن پسانداز برای مواضع اضطراری و هزینههای غیرمنتظره امری کلیدی است؛ بودجه احتیاطی برای سفر و اوقات فراغت بسیار خوب است اما به یاد داشته باشید که در درجه دوم از میزان اهمیت برخوردار است.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا