به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا عارف صبح امروز (دوشنبه) در مراسم سی و ششمین سالگرد تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه آموزههای برجسته بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تاکید بر وحدت و وفاق بود، افزود: پیروزی و موفقیت در تمامی حوادث پس از انقلاب اسلامی به دلیل رویکرد وحدت و وفاق امام (ره) بود که مردم پای نظام ایستادند و هر کدام از آن رویدادها برای سرنگونی یک حکومت کافی بود، اما نظام جمهوری اسلامی ایران توانست بر تمامی حوادث غلبه کند و در هشت سال دفاع مقدس پیروز صحنه باشد.
معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: توافق نوشته نشده بین امام راحل و ملت، وحدت، انسجام و وفاق بود که در هر جایی احساس میشد در کشور تفرقهای ایجاد میشود این امام بود که حرف پایانی را میزد و کشور را به سمت وحدت هدایت میکرد.
وی با بیان اینکه شعار دولت چهاردهم وفاق ملی است و از این رویکرد دولت چهاردهم در بدنه حاکمیتی و قوای سه گانه کشور نیز استقبال شده است، گفت: دلیل استقبال مسئولان دولتی و حکومتی و مردم از این شعار دولت چهاردهم، ذهنیت ارزشمند و خوبی است که از رویکرد وحدت و انسجام امام (ره) داریم.
عارف اظهار داشت: امام خمینی (ره) تاکید داشتند که راهبرد وفاق تقویت مشترکات است و نباید بر روی اختلاف نظرها تاکید کنیم و اگر براساس مشترکات حرکت کنیم در این مسیر اختلافات حل میشود و ایشان در همه جا احساس میکردند که مسیر تقویت مشترکات و جذب حداکثری است و راهبرد “ما” را به جای “من ” مطرح میکردند و همیشه نگاه به مردم داشتند و هر جا احساس میکردند که مسیر انقلاب و کشور جز این است برخورد میکردند.
معاون اول رئیس جمهور به صدور فرمان هشت مادهای امام در ارتباط با گزینشها در کشور اشاره و تاکید کرد: در آن سالها روند گزینشها، ایشان را نگران کرده بود که بعضاً با برخوردهای تند، نگاه حذفی و با هزینه حذف نیروهای نخبه و معتقد به انقلاب منتهی میشد و این نیروها را به عنوانهای مختلف خانه نشین میکردند و پس از صدور فرمان هشت مادهای و اصلاحات اساسی در شیوه گزینش یک احساس همدلی و صمیمیت بهتر در کشور دیده شد و از برخوردهای تند سلیقهای کاسته شد.
وی با تاکید بر اینکه امروز باور داریم که وفاق ملی راه نجات کشور است، گفت: اگر یکدیگر را تحمل نکنیم دشمن از این شرایط حداکثر استفاده را میکند و در دو ماه اخیر رسانههای خارج از کشور و معاند دغدغه و تلاش اصلی خود را در ایجاد تفرقه و از بین بردن وفاق بین سه قوه و مردم گذاشته بودند که البته رأی کامل نمایندگان مجلس شورای اسلامی به کابینه پیشنهادی دکتر پزشکیان پیام وفاق را در جامعه نشان داد.
عارف تصریح کرد: روابط خوب و مناسب قوای کشور نتیجه همین رویکرد وفاق است که مردم نیز این شعار را در انتخابات پذیرفتند و وضعیت خوب امروز باید حفظ شود تا از بحران آفرینی و تفرقه افکنی دشمنام مصون بمانیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه رسانههای معاند مهمترین مسیر و دغدغه خود را در تفرقه افکنی در کشور پیدا کردند، اظهار داشت: باید دولت به طور جدی مسیر وحدت و وفاق را دنبال کند و برخی اختلاف نظرها و نگاههای سلیقهای در بین دست اندرکاران نظام نباید به تفرقه و دوگانگی در کشور منجر شود.
وی با بیان اینکه باید این مسیر وحدت استمرار یابد و دولت بتواند اولویت مسائل اقتصادی و معیشتی که مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری هزینه دادند و انتخاب کردند را حل نماید، تصریح کرد: از همه نخبگان و اندیشمندان تقاضا دارم به دولت در چگونگی حفظ وفاق کمک نماید.
عارف افزود: حفظ انسجام و وفاق در شعار نیست و شعار درمانی در کوتاه مدت جواب میدهد و باید در عمل این وحدت را در کشور نشان دهیم که این وفاق مورد اعتنا و عمل دولت مردان است یا خیر؟
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید در این فضای خوب حاکم در کشور به حل آسیبها و چالشهای کشور بپردازیم، ادامه داد: همه نخبگان و اندیشمندان در این مسیر احساس مسئولیت کنند و ناترازی های موجود در کشور در حوزههای برق، گاز و شاخصهای اقتصادی اگر صرفاً از طریق دولت حل شود، موفق نمیشویم اما اگر نخبگان به میدان بیایند و راهکار بدهند این چالشها حل شدنی است.
وی خاطر نشان کرد: برای حل ناترازی ها در بخشهای مختلف کشور فرصت نداریم و باید چالشهای گاز در زمستان و برق در تابستان حل شود که قطعاً نمیتوان با روند کلاسیک به حل این مسائل پرداخت و باید دید راهکار مناسب از نظر اندیشمندان و پژوهشگران چیست که دولت باور دارد این بخش از کشور برای حل مشکلات راهکار دارند و باید به آنان رجوع کنیم.
عارف با تاکید بر اینکه تفکر امام به ما میآموزد که به هیچ وجه نباید تسلیم شد، تصریح کرد: باید در این صحنه حل ناترازی ها نیز پیروز شویم چرا که این شرایط قابل دوام نیست و باید اصلاح شود و مردم نیز با امید اصلاح به این دولت رأی دادند که مسائل قابل حل است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: وضعیت موجود را به هیچ عنوان قابل قبول نمیدانیم و دولت تمام تلاش خود را برای حل مشکلات بکار بسته است و با وجود شرایط وفاق و رابطه اخلاقی و صمیمانه بین قوای کشور و نهادهای حاکمیتی بهترین زمان برای حل چالشها است.
عارف در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح پیشنهاداتی به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: تبیین نقش رهبری برجسته امام برای مردم و هدایت بزرگ انقلاب اسلامی که با استکبار شرق و غرب و مکتبهای غیر الهی مبارزه میکرد حق جوانان آینده در کشور و دنیا است که بدانند امام خمینی (ره) بعنوان رهبر معنوی و مرجع گرانقدر به چه صورت این انقلاب را با آن رویکرد ارزشمند هدایت کردند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی نگاههای گزینشی به ویژه در دهه اخیر در رسانهها در قبال سخنان و اندیشههای امام تاکید کرد: بعضاً در تبیین جایگاه امام با مشکل روبرو شده ایم و تنها یک جمله و فرمان کوتاه و محدود از امام بیان شده است و نظرات ایشان به صورت کامل به مردم و نسل جوان نرسیده است.
وی معرفی امام بعنوان الگوی برجسته در زمینههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و رهبری جامعه را از دیگر پیشنهادات برای تبیین نقش امام در جامعه برشمرد و گفت: ما نتوانستیم در جغرافیای دنیای اسلام و جهان و حتی داخل کشور الگوی رهبری جامعه را در فرمان و نظریه امام مطرح کنیم و با توجه به فضای ارتباطاتی و اطلاعاتی کنونی جهان که دیگران برای جوامع اسلامی طراحی میکنند تبیین نظریات امام (ره) یک ضرورت است.
عارف در تبیین ویژگیهای رهبری امام خمینی (ره) در مقایسه با رهبران بزرگ دنیا در قرن اخیر گفت: مزیت انقلاب اسلامی تمایز و ویژگیهای امام راحل در مقایسه با رهبران سایر دنیا است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تبیین نقش امام در به صحنه آوردن مردم به ویژه در رویدادهای بزرگ تاکید کرد: قدرت به صحنه آوردن مردم توسط امام خمینی (ره) بی بدیل بود و اگر احساس جامعه این بود که امام یک نظر و رویکردی دارند تمام آحاد جامعه به صحنه میآمدند تا جایی که در آغاز هشت سال جنگ تحمیلی که انقلاب نوپای ما از نظر تجهیزات نظامی در وضعیت بدی قرار داشت و در طول هشت سال مقابل نه یک کشور بلکه دنیای استکبار قرار داشتیم که همه ابزارها را برای نابودی انقلاب اسلامی در اختیار رژیم بعث قرار داده بود اما بسیج مردم در هشت سال جنگ ویژگی ارزشمند ایشان بود.
وی ساده زیستی، اخلاق مداری، شجاعت، مبارزه با زور و قلدری و استکبار ستیزی و نگاه خدمت گزار به مردم را از دیگر ویژگیهای شخصیتی امام برشمرد که باید در جامعه تبیین شود.
عارف افزود: مسئولان جهان باور نمیکردند که رهبری همانند امام این گونه ساده زندگی میکند و ایشان که از رهبران قدرتمند جهان تلقی میشد همواره خود را خدمتگزار مردم میدانست و اگر هم میخواست جایگاه خود را بالا ببرند، خود را به نمایندگی از مردم معرفی میکردند که این رویکرد انقلاب اسلامی و استقرار آن را تضمین کرد.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص اعتماد به مردم و نقش آفرینی آنان تاکید کرد: زمانی که امام راحل موضوع رفراندوم را مطرح کردند، ما و بسیاری از جوانان نگران بودیم که با وجود جریانات مختلف در داخل و خارج از کشور رأی به جمهوری اسلامی رأی بالایی نباشد اما امام یک تنه در این خصوص تصمیم گرفت و آیا انقلابی در جهان سراغ داریم که رهبر حکومت دو ماه پس از پیروزی انقلاب رفراندوم در کشور برگزار کند و رأی بالای ۹۸ درصدی مردم در آن رفراندوم به جمهوری اسلامی قابل باور نبود.
وی خاطر نشان کرد: در زمان طرح جمهوری اسلامی بسیاری در کشور در آن زمان قبول نمیکردند اما امام راحل که نقش و محوریت مردم را بعنوان بال دیگر حکومت میدانست با اعتماد به نفس بی نظیر اعلام کرد که جمهوری اسلامی نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم.
عارف قانون مداری را یکی دیگر از ویژگیهای برجسته بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: در ماههای اول بعد از پیروزی انقلاب بسیاری از مردم از قوانین به دلیل طاغوتی بودن تخطی میکردند اما ایشان سال ۵۸ را سال اجرای قانون نامگذاری کرد که تصمیمی انقلابی و الهی بود و نشانگر اطمینان به قوانین با وجود مخالف بودن با اسلام و شرع بود.
معاون اول رئیس جمهور بر تبیین نظریه امام در گسترش فرهنگی انقلاب اسلامی تاکید کرد و گفت: صدور انقلاب اسلامی از ابتدا بعد فرهنگی این انقلاب بود که البته اشتباهاتی نیز رخ داد و نظر اصلی ایشان صدور فرهنگی انقلاب بود که کمتر به آن پرداخته شد البته با توجه به شخصیت امام بزرگوار بصورت خود جوش در جهان توسعه پیدا کرد.
وی تاکید کرد: تبیین نظریههای امام تنها وظیفه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) نیست بلکه همه نخبگان و پژوهشگران برای استمرار انقلاب به ویژه نسل جوان و میان سال کشور که با شخصیت امام آشنایی ندارند وظیفه دارند در تبیین نظریات ایشان تلاش کنند.
عارف در ابتدای سخنان خود با تبریک هفته وحدت تاکید کرد: وحدت رمز پیروزی و ماندگاری انقلاب اسلامی است و تاسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در سال ۶۷ با ابتکار یادگار امام راحل خدمات ارزشمندی در ارتباط با تنظیم و نشر آثار امام داشته است و مهمترین مرجع و استناد به اسناد در خصوص آثار امام است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به انتشار ۱۲۰۰ کتاب در زمینه سیره امام خمینی (ره) تصریح کرد: این دستاوردی ارزشمند و بیانگر تلاش و انگیزه بالای کار در این مؤسسه است و باید صمیمانه از تلاشهای حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی برای تبیین اندیشهها و نظریههای امام قدردانی کرد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر