ابوالفضل روغنی گلپایگانی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سالی که رهبری مکرر و مجدد مساله تولید را به عنوان اصل در شعار سال مطرح کردند پیشنهادی دارم مبنی بر اینکه دستگاه یا نهادی از بیت رهبری یا ستاد اقتصاد مقاومتی باشد تا عملکرد دستگاههای دولتی را در مورد اجرای این شعار و حرکت در این مسیر ارزیابی کنند. چرا که به نظر من بیشترین مانع را خود دستگاههای دولتی ایجاد میکنند؛ در واقع نه تنها به شعار رهبری توجه نمیکنند بلکه خودشان عاملی برای عدم موفقیت نظام اقتصادی کشور هستند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: بانک مرکزی بخشنامههای متعددی را صادر میکند که علیه تولید است. بنده موافق شفافیت هستم اما این بخشنامهها ریشههای اقتصادی ندارد و تیر خلاص به تولید میزند؛ به عنوان مثال اگرچه ثبت چکهای صیادی، صدور چکهای بی محل را کنترل کرد اما اگر شرکت، اعضای هیأت مدیره و یا ذی نفعان چکی صادر کنند که فاقد موجودی باشد کلیه حسابهای شرکت مسدود میشود. همین موضوع نقدینگی و سرمایه شرکتها را حبس کرده و بسیاری از واحدها حتی توان پرداخت دستمزد کارگران خود را ندارند.
وی ادامه داد: بنا بر اخباری که از سوی بانک مرکزی منتشر شد چکهای برگشتی رکورد ۱۲ ماهه را زده اند زیرا گردش نقدینگی از شرکتها کم شده است و نظام بانکی منابع مالی لازم را به واحدهای تولیدی تزریق نمیکنند و عملاً یک نظام انقباضی ایجاد کرده اند و پولی در گردش نیست. بسیاری تجار و کسبه از طریق نظام بانکی کار میکنند و بده و بستان بانکی و مالی دارند.
روغنی اضافه کرد: نظام بانکی قصد کنترل نقدینگی را دارد اما در حال زمین گر کردن تولید هستند. باید یک نهاد بالادستی عملکرد نظام بانکی را بررسی کند.
وی تصریح کرد: امروز بسیاری از شرکتها با مشکل پرداخت حقوق مواجه هستند که دلیل آن هم عملکرد نظام بانکی و نبود سرمایه در گردش است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا