به گزارش خبرگزاری مهر، تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبههای مختلف، عاملی کلیدی در تحلیلهای خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیمگیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخشهای دیگر اقتصاد، به عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه مدت مورد استفاده قرار میگیرد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکتهای بورسی را محاسبه میکند. اهمیت این شاخص به روز، برای اقتصاد ایران که تحولات زیادی دارد؛ بیشتر خواهد بود. زیرا بازخورد شوکهای وارده به اقتصاد ایران و واکنشهای سیاستگذاران باید در تواتر کمتر از فصل مورد رصد قرار گیرد؛ این درحالی است که آمار رسمی بخش حقیقی به صورت فصلی و با تأخیر ارائه میشود.
در خردادماه سال ۱۴۰۳ شاخص تولید و شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب کاهش ۲.۱ و ۲.۸ درصدی را تجربه کردهاند که این شاخصها نسبت به ماه قبل به ترتیب کاهش ۴.۲ و ۲.۶ درصدی داشتهاند.
علاوه بر این در خردادماه سال ،۱۴۰۳ شاخص تولید و شاخص فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات، نسبت به ماه مشابه سال قبل، کاهش ۵.۳ و ۲۱.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل شاخص تولید افزایش ۸.۷ درصدی و شاخص فروش کاهش ۳.۲ درصدی داشته است.
همچنین، شاخص تولید و شاخص فروش رشته فعالیت فلزات پایه نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۳.۷ و ۲.۹ درصدی و نسبت به ماه قبل شاخص تولید و شاخص فروش کاهش ۸.۲ و ۷.۱ درصدی داشته است. در خردادماه سال ۱۴۰۳ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیتهای صنعت ی بورسی افزایش ۱.۵ درصدی داشته و رشد نقطه به نقطه با کاهش ۲.۷ واحد درصدی نسبت به ماه قبل، به ۲۰.۸ درصد رسیده است. گفتنی است، میانگین سالیانه شاخص قیمت فعالیتهای صنعتی بورسی در خردادماه سال ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل ۱.۳ واحد درصد افزایش یافته و میزان ۲۱.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
طی خردادماه سال ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیتهای خودرو و قطعات، شیمیایی (به جز دارو)، و کک و پالایش افزایش در شاخص تولید و رشته فعالیتهای چوب و کاغذ، غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر و محصولات فلزی به جز ماشین آلات و تجهیزات کاهش در شاخص تولید ثبت کردهاند. همچنین، رشته فعالیتهای تجهیزات برقی، شیمیایی (به جز دارو) و کک و پالایش افزایش در شاخص فروش و رشته فعالیتهای چوب و کاغذ، غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر و فلزات پایه کاهش در شاخص فروش داشتهاند.
در خردادماه سال ۱۴۰۳ شاخص تولید رشته فعالیت خودرو و قطعات برمبنای شرکتهای بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۵.۳ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۸.۷ درصدی داشته و همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۲۱.۱ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۳.۲ درصدی داشته است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا